تردید کارشناسان نسبت به ظرفیت بیمارستانهای کانادا در صورت شیوع کروناویروس
تردید کارشناسان نسبت به ظرفیت بیمارستانهای کانادا در صورت شیوع کروناویروس
تردید کارشناسان نسبت به ظرفیت بیمارستانهای کانادا در صورت شیوع کروناویروس
متخصصان پزشکی کانادا میگویند اتاقهای اورژانس کشور که از همین حالا بسیار شلوغ هستند در صورت وقوع یک شیوع واقعی و گسترده کروناویروس جدید به مشکلاتی جدی برمیخورند.
تا اینجا ویروس نسبتا محدود به چین بوده و دلیل آن هم تا حدودی به خاطر اعمال یکی از بزرگترین قرنطینهها در تاریخ مدرن بوده است.
صدها بیمار سراسر کشور که تست ویروسشان منفی بوده نشان میدهند که تلاشهای محدود کردن ویروس دارد آنطور که باید کار میکند. اما جدیدترین مورد کانادا در بریتیش کلمبیا نگرانیهایی را درباره این به وجود آورده که ویروس کجا و چطور دارد به خارج از کشور منتقل میشود. بر خلاف دیگر افرادی که ویروس را از چین وارد کردهاند یا افرادی که اخیرا به چین سفر کرده بودند، زنی سی و چند ساله که بیمار تشخیص داده شده ویروس را با خود از ایران آورده است.
دکتر ترزا تام افسر پزشکی ارشد کانادا روز جمعه گفت: «هر مورد وارد شدهای مرتبط با ایران میتواند نشان از این داشته باشد که بیشتر از آن چیزی که میدانستیم ویروس انتقال داده شده است.»
به گفته دکتر آیزک بوگوچ از شبکه سلامت دانشگاه تورنتو که متخصص بیماریهای واگیردار است، وقتی که تعداد موارد ورودی به کشور به سرحد خطرناکی برسد، رویکرد کشور باید تغییر کند.
او گفت: «هر سیستم سلامتی محدودیتهای خود را دارد. سوال این است که اگر تعداد موارد بیش از حد بشود، تا چه حد میتوانیم خودمان را تطبیق بدهیم؟»
بسیاری از پزشکان اتاق اورژانس میگویند اتاقها از همین حالا بیش از حد مراجعهکننده دارند و آنها نگران هستند که اگر به طور ناگهانی تعداد موارد ورودی کروناویروس جدید زیاد بشود باید چه کار بکنند.
دکتر الن دراموند از انجمن کانادایی پزشکان اورژانسی که با بیمارستانی در پرت واقع در انتاریو کار میکند، میگوید نمیخواهد کسی باشد که ترس میپراکند، مخصوصا با توجه به تمام درسهایی که کانادا در گذشته از شیوعها یاد گرفته، اما واقعیت زندگی در اتاق اورژانس باعث میشود او تعلل کند.
دراموند میگوید: «تجربه روزمره ما در بیمارستانهای شلوغ و اینکه نمیتوانیم به صورت روزانه بیمار درست را در تخت درست قرار بدهیم باعث میشود که واقع این مسئله را زیر سوال ببریم که اگر یک جریان اپیدمیک شدید رخ بدهد سیستم سلامت ما چطور عمل خواهد کرد.»
او فکر میکند اگر ویروسی مانند کرونا در گستره بزرگی پخش بشود میتواند اثر چشمگیری داشته باشد و احتمالا باعث بشود جراحیها کنسل شوند و بیماران با شرایط باثبات که در حالت معمول در بیمارستان باقی میمانند از بیمارستان مرخص شوند.
او گفت: «به نظرم اگر چنین وضعیتی بشود باید تصمیمهای سختی درباره اینکه چه کسی زنده میماند و چه کسی میمیرد گرفته شود چون هم تختهای مخصوص و هم تختهای معمولی ما محدود هستند و احتمالا شاهد جیرهبندی خدمات مراقبت از سلامت میشویم.»
وی گفت شاید به خاطر جمعیت کشور که رو به مسنتر شدن است مشکل حتی جدیتر بشود. با استناد به موارد مشاهده شده در چین و دیگر کشورها، ویروس معمولا تاثیر بیشتر روی افراد مسن میگذارد و همچنین مخصوصا برای افرادی که دیگر مشکلات سلامتی دارند خطرناک است.
افراد مسن همچنین به خاطر اینکه معمولا در سراسر کشور تعداد تختهای مراقبت طولانی مدت محدود است حتی وقتی در وضعیت نسبتا باثبات هستند هم در بیمارستان باقی میمانند. این باعث میشود اتاقهای اورژانس نتوانند بیماران حاد را از اورژانس بیرون ببرند و در بخشها بستری کنند. این امر قابلیت بیمارستان برای مدیریت کردن موارد جدید را محدود میکند.