آسیبهای اجتماعی عامل افسردگی پناهجویان مسن کانادایی
آسیبهای اجتماعی عامل افسردگی پناهجویان مسن کانادایی
آسیبهای اجتماعی عامل افسردگی پناهجویان مسن کانادایی
افسردگی پناهجویان مسن کانادایی ناشی از آسیبهای اجتماعی پیش از مهاجرت مانند نسلکشی، آوارگی اجباری ، قاچاق انسان، تحاوز جنسی، قحطی و جدایی از خانواده
یک مطالعه در دانشگاه تورنتو نشان از افسردگی پناهجویان مسن کانادایی حتی پس از گذشت چند دهه از مهاجرتشان به کانادا به دلیل آسیبهای گذشته و عدم حمایت اجتماعی، دارد.
بنابر این یافتهها که در شماره آخر نشریه «سلامت مهاجرت و اقلیت» منتشر شده، در بین کاناداییهای ۴۵ تا ۸۵ ساله، پناهندگان ۷۰ درصد بیش از شهروندان متولد شده در کانادا دچار افسردگی هستند.
دکتر شن لامسون لین، دانشجوی دکترای دانشگاه تورنتو و اولین نویسنده این تحقیق گفت: یافتههای ما نشان میدهد پناهندگی در تمام طول زندگی فرد سایه میافکند و تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه دادههای محققان دلایل دقیق این افسردگی را در بین پناهندگان نشان نداده است، تصریح کرد: اطلاعات محققان دلایل دقیق افسردگی بالا در بین پناهندگان را نشان نمیدهد اما احتمال میدهند افسردگی پناهجویان مسن کانادایی ناشی از آسیبهای اجتماعی پیش از مهاجرت مانند نسلکشی، آوارگی اجباری، قاچاق انسان، تحاوز جنسی، قحطی و جدایی از خانواده باشد.
بنابر این تحقیق عواملی مانند سن، جنسیت، وضعیت تاهل، درآمد، آموزش بهداشت و قراردادهای اجتماعی بر افسردگی انسان اثر دارند اما باز هم درصد افسردگی در بین پناهندگان بیش از متولدین کانادا بوده است.
محققان همچنین برای درک بیشتر این موضوع به تحقیق در بین مهاجران غیرپناهنده در کانادا پرداخته و عواملی مانند تبعیض نژادی، موانع زبان آموزی، بیکاری بالا که در بین مهاجران کانادایی در قبل و بعد از مهاجرت تاثیر میگذارد پرداختهاند.
این تحقیقات نشان داد که میزان افسردگی در بین مهاجران غیرپناهنده ۱۶.۶ درصد و در افراد همسن و مشابه کانادایی الاصل آنها ۱۵.۲ درصد بوده است که نشان می دهد میزان افسردگی در بین پناهندگان ۲۲ درصد بیش از افراد بومی است.
چالشهای قبل از مهاجرت بیش از پس از مهاجرت
اسما فولر – تامسون ، نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه تورنتو ، در این رابطه گفت: نتایج این مطالعه نشان می دهد وقتی صحبت از افسردگی پناهجویان مسن کانادایی می شود چالشهای بعد از مهاجرت در مقایسه با مسائل قبل از آن صدمات کمتری به فرد وارد می کنند.
وی افزود: شیوع بیشتر افسردگی ها در بین پناهندگان که نیمی از آنها به بیش از چهار دهه قبل می رسند، نشان می دهد تامین منابع بهداشت روان در بین جامعه پناهندگان ما بلافاصله پس از ورود باید آغاز شود.
محققان همچنین در این تحقیق دریافتند که حمایت اجتماعی از پناهندگان مهم است و عدم حمایت اجتماعی از آنها همراه با میزان بالایی از افسردگی خواهد بود مخصوصا اینکه اغلب پناهندگان در مقایسه با متولدین کانادا از ارتباطات عاطفی ، عشقی و معتمدانه محروم هستند.
به گفته نویسندگان این مطالعه، این یافتهها همچنین میتواند دستاوردهای مهمی برای سیاستگذاری در برنامههای حمایتی پناهندگان در بخشهای دولتی و خصوصی کانادا داشته باشد.
پناهندگانی که تحت حمایت بخش خصوصی هستند از نظر مسکن ، بهداشت و اشتغال حمایت میشوند. یک مطالعه در مورد پناهندگان سوری در کانادا نشان داده است که افراد تحت حمایت بخش خصوصی کمکهای بیشتری در رابطه با نیازهای روزمره، نیازهای کمتر برآورده شده و نرخ اشتغال بیش از دولتیها حمایت میشوند.
کارن کوبایاشی، محقق و استاد دانشگاه ویکتوریا، در این رابطه گفت: اهمیت این تحقیق از راههای ارتقاء روابط اجتماعی قدرتمند مثبت بین پناهندگان و پناهجویان در خانواده ها، محلات و جوامعشان برجسته است.