دفاع وزارت خارجه ایران از ظریف همزمان با برگزاری تجمع اعتراضی مخالفان
دفاع وزارت خارجه ایران از ظریف همزمان با برگزاری تجمع اعتراضی مخالفان
دفاع وزارت خارجه ایران از ظریف همزمان با برگزاری تجمع اعتراضی مخالفان
رادیو فردا :وزارت خارجه ایران در واکنش به اعتراضها به سخنان محمد جواد ظریف درباره مذاکره با آمریکا، هشدار داد که ایجاد دوقطبی «مذاکره – عدم مذاکره» اثرات مخرب به دنبال خواهد داشت.
سخنان وزیر خارجه ایران در مصاحبه با هفتهنامه آلمانی «اشپیگل» درباره منتفی نبودن مذاکره با آمریکا پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، اعتراض حامیان رهبر جمهوری اسلامی را به دنبال داشته و گروهی از آنان روز دوشنبه، هفتم بهمن، در مقابل این وزارتخانه تجمع کردند.
در همین حال وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در واکنش به این اعتراضها، نسبت به «استفاده جناحی» از آنچه که «موضوعات ملی» خواند هشدار داد.
این وزارتخانه تاکید کرد که ایجاد دوقطبی «مذاکره – عدم مذاکره» در شرایط فعلی سیاست خارجی و فضای انتخاباتی داخلی، «اثرات مخرب بر منافع ملی کشور و اعتماد عمومی جامعه خواهد داشت».
در این بیانیه تاکید شده که سخنان آقای ظریف درباره مذاکره با آمریکا در صورت بازگشت به برجام و لغو تحریمها «برخلاف بعضی سوءبرداشتها، نماد قدرت ایران بوده و این ایالات متحده است که مایل است به لطایف الحیل میز برجام را که برای خود تله میداند، برهم زند».
محمدجواد ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار اشپیگل که آیا در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، احتمال مذاکره با آمریکا را منتفی میداند، گفت: «نه، من هرگز این احتمال را رد نمیکنم که افراد رویکرد خود را تغییر دهند و واقعیت را بهرسمیت بشناسند. برای ما فرقی نمیکند چه کسی در کاخ سفید نشسته است. مهم این است که رفتارشان چگونه است. دولت ترامپ میتواند گذشته خود را اصلاح کند، تحریمها را برداشته و به میز مذاکرات بازگردد.»
دونالد ترامپ در واکنش به این سخنان در توئیتی نوشت: «وزیر امور خارجه ایران میگوید ایران خواستار مذاکره با ایالات متحده است اما میخواهد که تحریمها برداشته شود. نه، مرسی!»
پس از این توئیت، محمد جواد ظریف در صفحه توئیترش نوشت: «دونالد ترامپ هنوز در رویای دیدار دوجانبه – برای ارضای شهوتش برای “توافق ترامپ” است. تنها مسیر ممکن برای مذاکرات در میز ۱+۵ است – که او (ترامپ) آن را ترک کرد».
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز ۲۶ شهریور امسال مذاکره با دولت ترامپ را تنها در قالب گروه ۱+۵ و در صورت بازگشت آمریکا به برجام میسر دانسته بود.
آقای ترامپ ضمن خروج از برجام خواستار مذاکرات تازه و دستیابی به توافقی دیگر با جمهوری اسلامی شده است که موضوعات دیگری از جمله برنامه موشکی و اقدامات جمهوری اسلامی در منطقه را نیز شامل شود.