گسترش اعتراضات به خامنهای و سپاه پاسداران در دهها شهر ایران در دومین روز
گسترش اعتراضات به خامنهای و سپاه پاسداران در دهها شهر ایران در دومین روز
گسترش اعتراضات به خامنهای و سپاه پاسداران در دهها شهر ایران در دومین روز
اعتراض به نقش سپاه پاسداران در سرنگونی هواپیمای مسافربری و پنهانکاری مقامات جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در دومین روز، به بیش از بیست شهر گسترش یافت.
بنا بر عکس و فیلمهای ارسالی به صدای آمریکا و همچنین گزارشهای منتشر شده در دیگر رسانههای فارسی زبان، روز یکشنبه شهرهایی چون تهران، کرج، مشهد، اهواز، اصفهان، تبریز، گرگان، سنندج، کرمانشاه، شیراز، رشت، قزوین، کرمان، سمنان، دامغان، یزد ، شاهرود، آمل و بابل شاهد تجمع های اعتراضی بود.
عمده شعارها علیه رهبر جمهوری اسلامی و سپاه و درخواست محاکمه و استعفای مقامات رژیم ایران است.
روزنامه نیویورک تایمز یکشنبه شب نوشت: در تهران جمعیت زیادی تلاشهای مسئولان برای جلوگیری از تجمع در میدان آزادی را ناکام گذاشتند. نیروهای امنیتی بعدا برای متفرق کردن آنها گاز اشکآور پرتاب کردند. به نوشته نیویورک تایمز، شاهدان عینی در میدان آزادی به خبرنگار این روزنامه آمریکایی گفتهاند که پس از به کارگیری گلولههای پلاستیکی توسط نیروهای بسیج و گارد ویژه، برخورد نیروهای امینتی با معترضان در این محل به خشونت کشیده شد.
در این تجمعها مردم این شعارها را دادند: «کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل رو ستایش کنیم»، «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه»، «رهبر کل قوا، استعفا استعفا»، «بسیجی حیا کن مملکتو رها کن»، «نخبههامون رو کشتند آخوند به جاش گذاشتند»، «جمهوری اسلامی نمیخواهیم، نمیخواهیم»، «هزار و پانصد نفر، کشته آبان ما است»، «مرگ بر دیکتاتور و «سپاه بی کفایت عامل قتل ملت».
بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین دقایقی بعد از پرواز از فرودگاه امام خمینی به مقصد کییف در حوالی شهر جدید پرند استان تهران با ۱۷۶ سرنشین سقوط کرد. این اتفاق تنها ساعاتی بعد از حمله موشکی ایران به مواضع نیروهای آمریکایی در عراق بود که به گفته مقامات سپاه، انتقام از قتل قاسم سلیمانی توسط آمریکا بود. همان زمان، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، اوکراین با وجود انکارهای ایران، حمله موشکی یا تروریسم را از جمله تئوری های ممکن برای وقوع این سانحه دانست.
جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۰ دی و پس از چند روز انکار سرانجام بر اثر فشارهای بینالمللی اعلام کرد که سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین که به کشتن ۱۷۶ نفر منجر شد، به دلیل «خطای انسانی» بود و با شلیک «غیرعمد» موشک توسط سپاه صورت گرفته است.
یک روز قبل از آن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۹ دیماه با «تراژدی» خواندن حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران، گفته بود: «من هم شک و تردیدهایی دارم. اتفاق بسیار دردناکی است. درباره این سقوط ابراز تردید شده است. شاید در آنجا کسی اشتباهی کرده است.»
مردم معترض به پنهانکاری جمهوری اسلامی از روز جمعه اعتراض را در چند نقطه از جمله مقابل دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه شریف با شعار علیه رهبر جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و سایر مقامات آغاز کردند.
در پی این اعتراضات، پرزیدنت ترامپ و مقامات آمریکا ضمن هشدار به رژیم ایران خواستار عدم سرکوب معترضان شدند.