ناوهای جنگی کانادا قعلا به ائتلاف نظامی اروپایی در تنگه هرمز نمیپیوندند
ناوهای جنگی کانادا قعلا به ائتلاف نظامی اروپایی در تنگه هرمز نمیپیوندند
ناوهای جنگی کانادا قعلا به ائتلاف نظامی اروپایی در تنگه هرمز نمیپیوندند
تاد لین یکی از سخنگویان وزیر دفاع کانادا هجریت ساجان گفته در حال حاضر هیچ درخواست خاصی از بریتانیا مبنی بر ارسال کشتیهای کانادا به تنگه هرمز دریافت نشده است.
فرماندهان سابق نیروی دریایی کانادا که در منطقه خدمت کردهاند و همچنین تحلیلگران خاورمیانه میگویند چنین اتفاقی بد نیست.
آنها میگویند برخورد خونسردانهتر دیپلماتیک برای حل کردن بحران فعلی مورد نیاز خواهد بود و افزایش نیروهای نظامی و کشتیهای جنگی غربی در خلیج فارس تنها منجر به افزایش تنشها خواهد شد.
به دنبال توقیف یک نفتکش با پرچم بریتانیا در تنگه هرمز در هفته گذشته لندن پیشنهاد حفاظت از کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز به رهبری اتحادیه اروپا را مطرح کرد. بریتانیا توقیف نفتکش توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» توسط سپاه پاسداران را «دزدی دریایی» نامیده بود.
تعداد از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا و دانمارک پشتیبانی اولیه خود را از این طرح اعلام کردهاند.
دانمارک روز جمعه چهارم مرداد اعلام کرد که آماده پیوستن به ناوگان نظامی به رهبری اتحادیه اروپا برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز است.
آمریکا در اوایل تیرماه از کشورهای عضو پیمان سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو، خواسته بود تا حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس مشارکت کنند، اما با مخالفت آلمان و فرانسه مواجه شد.
هری هارش که در سال 2003 طی حمله آمریکا به عراق فرمانده کشتی HMCS Frederiction در یک ماموریت جداگانه بود، میگوید: «در حال حاضر در این وضعیت در روزهای اولیه قرار داریم و حدس میزنم چیزی که بیشتر از همه ذهن تصمیمگیران را مشغول کرده افزایش تنشها به شیوه غیرضروری است.»
بسما مومانی تحلیلگر خاورمیانه دانشگاه واترلو میگوید برای کانادا بسیار مهم است که اگر از این کشور درخواست شد به ائتلاف با همپیمانان اروپاییاش محلق شود.
او گفت: «با این حال این کار هم ریسکهایی دارد چون یک پوپولیست افراطی در بریتانیا به قدرت رسیده و تحت نخستوزیری بوریس جانسون او ارتباط با رییسجمهور آمریکا دونالد ترامپ را افزایش خواهد داد که ممکن است باعث شود درگیر یک تنش بزرگتر بین بریتانیا، آمریکا و ایران بشویم.»
ادم آستن سخنگوی وزیر امور خارجه کریستیا فریلند اضافه کرد: «ما از رویکردهای دیپلماتیک و سازنده نسبت به این مسئله حمایت میکنیم و با همپیمانان و شرکایمان روی این مسئله مهم کار میکنیم. در مورد برجام، نگرانی کانادا در مورد برنامه هستهای ایران همچنان وجود دارد و کانادا از ایران میخواهد به تعهدات خود تحت این توافق پایبند بماند.»