اخبار ایراناخبار جهان

روایت‌هایی غمناک از جوانان دو تابعیتی که در سقوط هواپیما در تهران کشته شدند

روایت‌هایی غمناک از جوانان دو تابعیتی که در سقوط هواپیما در تهران کشته شدند

روایت‌هایی غمناک از جوانان دو تابعیتی که در سقوط هواپیما در تهران کشته شدند
بعد از اعتراف ایران به نقش سپاه پاسداران در هدف قراردادن هواپیمای اوکراینی، روز شنبه برخی شهرهای ایران شاهد اعتراضاتی بود. مردم معترض از دروغگویی و پنهان کاری حکومت خشمگین هستند. همزمان با روشن شدن ابعاد جدید این ماجرا، رسانه‌های غربی با پرداختن به زندگی برخی از قربانیان، گوشه‌هایی از جنبه‌های انسانی این فاجعه را آشکار کرده‌اند.

گفته می‌شود حدود ۱۴۰ تن از مسافران این هواپیما شهروندان ایران بودند. کانادا نیز اعلام کرده است که حدود ۶۰ نفر آنها شهروند این کشور بودند. به این ترتیب به نظر می‌رسد تعداد قابل توجهی از مسافران این پرواز ایرانیان دوتابعیتی بوده باشند.

روایت دو زوج جوانی که در سقوط هواپیما کشته شدند

لس آنجلس تایمز (ال اِی تایمز) در یک گزارش به زوج جوانی که برای عروسی به ایران رفته بودند، پرداخته است. آنها در دوران تحصیلشان در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشکده مهندسی بسیار معتبر دانشگاه کنکوردیا در مونترال با یکدیگر آشنا شدند. آنها به تازگی خانه‌ای در مونترال خریده بودند و برای برگزاری جشن عروسی‌شان با حضور اعضای خانواده، به تهران رفته بودند.

یکی از دوستان آنها به نام علی دولت‌آبادی گفت: «آنها قرار بود در سال نو برای نخستین بار در خانه جدیدشان میزبان ما باشند.»

سیاوش غفوری آذر و سارا ممانی یکی از دست‌کم دو زوج تازه ازدواج کرده‌ای بودند که قرار بود با پرواز هواپیمای مسافربری خطوط بین‌المللی اوکراین به کانادا بروند؛ پروازی که تنها اندکی پس از برخاستن از باند فرودگاه بین‌المللی تهران در نخستین ساعات چهارشنبه هدف پدافند موشکی سپاه قرار گرفت و سرنگون شد که در نتیجه همه سرنشینان آن، شامل ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه پرواز، جانشان را از دست دادند.

جوانانی به امید زندگی بهتر

بی بی سی نیز در گزارشی درباره قربانیان دوتابعیتی این پرواز نوشت که بسیاری از آنها در دهه‌های سوم و چهارم عمرشان بودند، اما چند کودک خردسال نیز از جمله مسافران این هواپیما بودند.

در این سانحه دردناک اعضای دست‌کم دو خانواده جان باختند: اردلان ابن‌الدین حمیدی، نیلوفر رزاقی، و پسر نوجوان‌شان کامیار، اهل ونکوور؛ و پدرام موسوی، مژگان دانشمند، و دختران‌شان دریا و درینا موسوی، اهل ادمونتون.

همچنین تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه‌های خارجی نیز در این پرواز جان باختند. یکی از این جانباختگان غنیمت اژدری، دانشجوی مقطع دکتری رشته ترویج حقوق گروه‌های بومی دانشگاه گوئلف در آنتاریو بود.

نیویورک تایمز نیز در گزارشی درباره یکی دیگر از این دانشجویان به نام صبا سعادت، که دانشجوی زیست‌شناسی دانشگاه اَلبرتا بود، نوشت: «روز جمعه هواکش‌های آزمایشگاهی که توسط صبا سعادت راه‌اندازی شده بود، کار نمی‌کرد و رایانه‌ها و میکروسکوپ‌هایش هم خاموش بود. هر از گاه صدای هق‌هقی بی‌اختیار، سکوت را می‌شکست.»

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش تاثرانگیز نوشته است: «پروفسور مَگِن رِدِل، رئیس آزمایشگاه زیست‌شناسی سلولی، تلاش می‌کرد یک دانشجوی گریان را آرام کند و دو تکنسین نیز اشک‌ریزان در کنارشان ایستاده بودند.»

خانم سعادت یکی از بهترین و آینده‌دارترین دانشجویان دانشگاه اَلبرتا بود. به نوشته نیویورک تایمز، پروفسور رِدِل با چشمانی اشکبار درباره او گفت: «او در حقیقت یک دکتر بود که خودش را در کسوت دانشجوی مقاطع پایین‌تر پنهان کرده بود. آن دختر قدرت تفکر داشت.»

تعداد زیاد مسافران دوتابعیتی

بی‌بی‌سی نیز با طرح این پرسش که چرا تعداد کانادایی‌های سوار بر این هواپیما این قدر زیاد بوده، درباره دو تابعیتی‌های حاضر در این پرواز نوشته است که بر اساس تازه‌ترین سرشماری انجام شده در کانادا این کشور محل زندگی ۲۱۰ هزار شهروند کانادایی ایرانی‌تبار است.

به نوشته بی‌بی‌سی، ‌کانادا همچنین مقصد محبوبی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا، و فوق دکترا جهت تحصیل و تحقیق در خارج از کشور است و به همین خاطر بود که بسیاری از دانشجویان سوار بر آن پرواز قصد داشتند بعد از تعطیلات زمستانی به دانشگاه برگردند.

بی‌بی‌سی در ادامه می‌نویسد: «از آنجا که پرواز مستقیمی میان کانادا و ایران وجود ندارد، پروازهای خطوط هوایی بین‌المللی اوکراین از تهران به کی‌یف و از کی‌یف به تورنتو، که به خاطر قیمتشان یکی از مقرون به صرفه‌ترین گزینه‌های این سفر هستند، در میان مسافران این مسیر محبوبیت زیادی دارند.»

جمهوری اسلامی پس از چندین روز رد فرضیه‌های مرتبط با هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی، سرانجام روز شنبه «خطای انسانی» را عامل شلیک موشک و سرنگون شدن این هواپیما اعلام کرد، که این تاخیر در اعلام واقعیت و نحوه برخورد رژیم با موضوع، واکنش‌ها و اعتراضات گسترده مردمی را به دنبال داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا