افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده جانباختگان اعتراضات؛ از بازداشت «خانواده پویا بختیاری» تا ضبط موبایل و مدارک «خواهر مصطفی کریم بیگی»
افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده جانباختگان اعتراضات؛ از بازداشت «خانواده پویا بختیاری» تا ضبط موبایل و مدارک «خواهر مصطفی کریم بیگی»
افزایش فشارهای امنیتی بر خانواده جانباختگان اعتراضات؛ از بازداشت «خانواده پویا بختیاری» تا ضبط موبایل و مدارک «خواهر مصطفی کریم بیگی»
پس از احضار والدین پویا بختیاری یکی از جان باختگان اعتراضات آبان ماه به وزارت اطلاعات برای جلوگیری از برگزاری مراسم چهلم فرزندنشان، این بارخبرگزاری حکومتی مهر بامداد سه شنبه ۳ دی ماه گزارش داد که «خانواده پویا بختیاری»، بازداشت شده اند.
این خبر به نقل از یک منبع مطلع در حالی منتشر شده که هیچ جزئیاتی از چگونگی و این که چه تعداد از خانواده پویا بختیاری بازداشت شدهاند، اعلام نشده است.
پیش از این منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری روز شنبه ۳۰ آذرماه، اعلام کرده بود که او و همسرش به وزارت اطلاعات در رابطه با برگزاری مراسم چهلم فرزندشان پویا بختیاری به وزارت اطلاعات فراخوانده شدهاند و اطلاعات از آنها خواسته است تا مراسم چهلم فرزند خود را برگزار نکنند.
پیشتر شماری از مادران و اعضای خانوادههای جانباختگان سیاسی و مدنی در ایران با انتشار بیانیهای، ۵ دی را به عنوان روز ادای احترام به کشتهشدگان آبان ماه اعلام کردند.
در آستانه برگزاری مراسم یادبود کشته شدگان آبان ماه در پنجم دی، به نظر می رسد موج جدیدی از فشارهای امنیتی نیز آغاز شده است. گزارشها در شبکه های اجتماعی حاکی از آن است که «مریم کریم بیگی»، خواهر مصطفی کریم بیگی یکی از کشته شدگان حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ ، نیمه شب گذشته توسط نیروهای امنیتی مورد بازجویی قرار گرفته است.
همچنین گفته می شود که موبایل و مدارک شناسایی او ضبط شده و پلاک ماشینش را نیز ماموران کندهاند. گزارشها حاکی است که ماموران به او گفتهاند برایش پرونده قضایی تشکیل شده است.
این فشارها در شرایطی است که در آستانه چهلم درگذشت جانباختگان اعتراضات جمهوری اسلامی هنوز از انتشار آمار دقیق از کشته شدگان این اعتراضات سر باز می زند.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز در گزارشی آمار کشته شدگان در اعتراضات ایران را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرده و به نقل از سه منبع نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که خامنهای به مقامات دولتی و امنیتی دستور داده بود برای متوقف کردن اعتراضات «هر کاری لازم است» انجام دهند.
برایان هوک نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در نخستین واکنش به گزارش تحقیقی رویترز گفت که جامعه جهانی باید خاطیان این کشتار را مجازات و رژیم را منزوی کند.
وزیر خارجه ایالات متحده در ۲۸ آذرماه هم در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به موارد گستردهای از نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرده بود.
مایک پمپئو با اشاره به یکی از جانباختگان اعتراضات مردمی به نام پویا بختیاری گفته بود او که به همراه مادرش برای دستیابی به یک زندگی بهتر به تظاهرات رفته بود، به دست نیروهای امنیتی کشته شد. اما آرمانهای او، از جمله آزادی مردم ایران، همچنان زنده است.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ نیز روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: «این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.»
رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه این گردهمایی چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد و گفت: «معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.»