ادامه سرکوب معترضان در ایران؛ بیش از ۲۵۰ نفر در کرمانشاه بازداشت شدند
ادامه سرکوب معترضان در ایران؛ بیش از ۲۵۰ نفر در کرمانشاه بازداشت شدند
ادامه سرکوب معترضان در ایران؛ بیش از ۲۵۰ نفر در کرمانشاه بازداشت شدند
در حالی که هنوز آمار رسمی از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ماه از سوی مقامات جمهوری اسلامی اعلام نشده است، گزارشها حاکی است که بازداشت معترضان در شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد.
علی اکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه از دستگیری بیش از ۲۵۰ نفر از معترضان در کرمانشاه خبر داد و آنها را «سردسته اغتشاشاگران» توصیف کرد.
او همچنین سن افراد دستگیر شده را بین ۲۰ تا ۳۵ سال اعلام کرده و اتهام برخی از آن ها را «توهین علیه نظام» عنوان کرده و مدعی شده است که «چند نفر آنها همچنین به ارتباط با گروهکهای تروریستی و دشمنان انقلاب اعتراف کردهاند.»
پیش از این سازمان عفو بین الملل در آخرین گزارش خود نوشته بود که چندین منبع به طور مستقل به این سازمان گزارش دادهاند که نیروهای امنیتی برای دستگیری معترضان به خانهها یا محل های کار آنها یورش برده اند.
بنابر این گزارش، در کنار افراد بازداشت شده شماری از کودکان ۱۵ ساله نیز هستند که در زندان هایی همچون فشافویه نگهداری می شوند. فشافویه از جمله زندانهایی درا یران است که به خاطر بدرفتاری با زندانیان شهرت دارد. عفو بین الملل پادگانهای نظامی و مدارس را از دیگر مکان های نگهداری بازداشت شدگان اعلام کرده است.
فیلیپ لوتر، مدیر پژوهشهای غرب آسیا و شمال آفریقا نیز گفته است که «بدون فشار فوری بین المللی، هزاران نفر در معرض خطر شکنجه و سایر بدرفتاری ها قرار دارند.»
سازمان عفو بین الملل اعلام کرده است که براساس گزارشهای موثق گردآوری شده توسط این سازمان بین روزهای ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه دست کم ۳۰۴ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند. این در حالی است که مقامات ایران از اعلام آمار کشته شدگان خودداری می کنند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرفشان را بزنند!»
پیش از این پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ آبان در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفته بود که ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.
کاخ سفید عصر نیز یکشنبه ۲۶ آبان در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در ایران، روز شنبه ۲۵ آبان، خطاب به مردم ایران نوشت ایالات متحده در کنار شما است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.