برای مبارزه با گیاهان مهاجم، باغ گیاه شناسی مونترال پروژه «حوضچه» را رونمایی میکند
در پروژه حوضچه ها در باغ گیاه شناسی مونترال با ممانعت ایجاد کردن برای رسیدن نور به کف این حوضچهها مانع از رشد نی و جلبکهای مهاجم میشوند
باغ گیاه شناسی مونترال برای دور نگه داشتن گونههای گیاهی مهاجم، با استفاده از فناوری گیاهی نوع خاصی از حوضچه را به عنوان راهکاری طبیعی به کار میگیرد.
آن شارپنتیه، مدیر این باغ گفت: «این فناوری روشی برای استفاده از گیاهان در رسیدگی به مشکلات زیست محیطی است».
به گفته وی این حوضچه مجهز به یک سیستم آب خودگردان است که توسط یک چاه طبیعی که در زیر باغ است تغذیه میشود. گیاهان این حوضچه نیز از گیاهان بومی و خودروی کبک هستند و این باغ تلاش میکند آنها را به همین شکل حفظ کند.
اما هدف اصلی این باغ گیاه شناسی جلوگیری از تکثیر گونهای گیاه هرز، غیر بومی و تهاجمی بنام فراگمیتس یا نی قلمی، نوعی نی غیر بومی آمریکای شمالی، است.
میشل لابرکه، مدیر این پروژه نیز با بیان اینکه ما باید رشد گیاهان مفید و مهاجم را را کنترل کنیم گفت: «یک تکنیک قابل مشاهده در این پروژه وجود جزایر شناور گیاهی است. این جزایر با ممانعت ایجاد کردن برای رسیدن نور به کف این حوضچهها مانع از رشد نی و جلبکهای مهاجم میشوند».
وی افزود: «همچنین چون این جزایر به جایی متصل نیستند میتوانند آزادانه در اطراف حوضچه شناور شده و اکسیژن مورد نیاز حوضچه را برطرف کنند».
لابرکه تصریح کرد: «هرچه اکسیژن بیشتری در آب داشته باشید، کیفیت آب بهتری نیز خواهیم داشت و رشد گیاهان هرز نیز کاهش پیدا خواهد کرد».
این حوضچه به دلیل وجود کلر در آب شرب شهر، از این منبع استفاده نمیکند.
یکی دیگر از ویژگیهای متفاوت این باغ وجود درختان عظیم مانند بید است که برای ایجاد سایه در منطقه کاشته شده اند.
شارپنتیه در بخش دیگری از سخنانش کنترل و زدودن گیاهان مهاجم را در این باغ دشوار خواند و بیان داشت: «این دومین ایستگاه فناوری گیاهی است که در این باغ از آن استفاده میشود و در آینده نیز قرار است ابتکارات بیشتری در آن به کار گرفته شود».