اخبار کانادا

کلاهبرداری چند هزار دلاری با کارت شناسایی جعلی از «لاین اف کردیت» مشتری ایرانی- کانادایی

کلاهبرداری چند هزار دلاری با کارت شناسایی جعلی از «لاین اف کردیت» مشتری ایرانی- کانادایی

کلاهبرداری چند هزار دلاری با کارت شناسایی جعلی از «لاین اف کردیت» مشتری ایرانی- کانادایی
از نظر یکی از اهالی کبک تدابیر امنیتی بانک اسکوشیا کارایی چندانی ندارد چرا که یک کلاهبردار توانسته با هویت تقلبی از«لاین اف کردیت» او 2500 پول بدزدد.

خانم ن.م. گفت وقتی نمی‌توانست آنلاین وارد حساب خود بشود تا پول قبض‌ها را پرداخت کند متوجه شد کارت نقدی‌اش مشکلی پیدا کرده است. بانکش به او گفت این اتفاق به خاطر این افتاده که او گزارش داده کارتش گم شده است.

او که کارتش را در جیبش داشت گفت: «شوکه شدم.»

بانک برای او یک کارت جدید صادر کرد اما وقتی حساب‌هایش را چک کرد بلافاصله دید که کسی از لاین اف کردیت او پول برداشته است. بانک به صورت موقت یک هفته قبل خط اعتباری او را فعال کرده بود چون این خانم می‌خواست برای مخارج خود از آن استفاده کند.

وقتی بانک به پروفایل حساب او نگاه کرد متوجه شد که کسی که خودش را در قالب او جا زده بوده روز شانزدهم آگوست گزارش گم شدن کارت را داده بود. این فرد بعد سعی کرد پول برداشت کند اما وقتی که امضای او با امضایی که بانک داشت یکسان نبوده این درخواست رد شد.

بعد از این بانک یک هشدار امنیتی به حساب‌های این خانم اضافه کرد اما فرد کلاهبردار هنوز دست بر نداشته بود. اواخر همان روز آن فرد دوباره و این بار در یک شعبه دیگر بانک در مونتربال سعی کرد پول برداشت کند. این بار اما بانک حتی با وجود هشدار امنیتی به او 2500 دلار پول داد.

خانم صاحب حساب گفت: «شوکه شده و ترسیده بودم چون تصور می‌کردم که آن فرد چه کارهای دیگری می‌تواند با هویت و پول من انجام بدهد. باید همان موقع به من خبر می‌دادند چه اتفاقی افتاده است.»

وقتی او گزارش‌های اعتباری خود در اکوئیفکس و ترنس‌یونیون را چک کرد مشخص شد که کلاهبردار همچنین سعی کرده در یک بانک متفاوت به نام او حساب باز کند.

به محض اینکه صاحب حساب متوجه این سرقت شد به پلیس اطلاع‌رسانی کرد. او بعد به شعبه بانکی رفت که به کلاهبردار پول وام داده بود. کارمند بانک ویدیوی امنیتی را چک کرد و به او گفت کلاهبردار با کارت شناسایی او آمده بوده است. ظاهرا او گواهینامه رانندگی و کارت سلامت همراه داشته و به یک سوال امنیتی هم پاسخ داده است.

این خانم که هیچ ایده‌ای ندارد چطور هویت او به سرقت رفته یا کلاهبردار درباره اطلاعات خط اعتباری او چیزی می‌دانسته گفت: «این چیزها من را خیلی ترساند.»

تا هشتم اکتبر، یعنی تقریبا یک ماه و نیم بعد از سرقت، خط اعتباری این خانم هنوز مبلغ خارج شده از حساب را به نام او نشان می‌دهد و بانک از او سود هم دریافت می‌کند. او فکر نمی‌کند خدماتی که حقش بوده را دریافت کرده باشد. وی گفت: «خیلی به اتفاقی که افتاده بود اهمیت نمی‌دادند. شخصا فکر می‌کنم باید توجه بیشتری به این مساله می‌شد.»

جان لافورد مدیر اجرایی مرکز مشاوره منافع عمومی در اتاوا قبول دارد و می‌گوید «به نظرم آن‌ها می‌توانستند خیلی با او بهتر برخورد کنند». او باور دارد بانک باید به او یک وام بدون بهره یا یک خط اعتباری جدید ارایه می‌داد.

خانم صاحب حساب هیچ خبری از پلیس دریافت نکرده و لافورد می‌گوید بدون تحقیق بررسی نمی‌توان فهمید دقیقا چه اشتباه‌هایی صورت گرفته است. او می‌گوید ممکن است متصدی بانک شعبه دوم درست تعلیم ندیده بوده و نمی‌دانسته باید هشدار امنیتی را در نظر بگیرد یا شاید سیستم بانک به موقع به روز رسانی نشده است.

لافورد گفت مشخص نیست که دقیقا این نوع کلاهبرداری چقدر رایج است. اما او گفت دولت کانادا ممکن است افزایش حمایت از مشتری را در نظر بگیرد.

در پاسخ به هک شدن اکوئیفکس در سال گذشته که باعث شد اطلاعات خصوصی بیش از 145 میلیون آمریکایی لو برود، آمریکا یک قانون جدید فدرال تصویب کرد که به مشتریان اجازه می‌دهد به صورت رایگان اعتبار خود را فریز کنند.

فریز بانکی باعث می‌شود تعداد افرادی که می‌توانند به فایل اعتباری یک مشتری دسترسی داشته باشند محدود بشود و در نتیجه سارقان هویت سخت‌تر بتوانند به نام فردی دیگر حساب باز کنند.

لافورد گفت: «انجام دادن چنین کاری احتمالا تغییری خوب برای کانادا هم خواهد بود.»

سی‌بی‌سی با بانک اسکوشیا تماس گرفت اما بانک به هیچ سوالی درباره نحوه به وقوع پیوستن این کلاهبرداری یا اینکه چه تدابیر امنیتی‌ای اندیشیده شده بودند پاسخ نداد. با این حال کمتر از 48 ساعت بعد از این تماس، اسکوشابانک پول از دست رفته را به حساب برگرداند .

با وجود اینکه صاحب حساب خوشحال است پولش را پس گرفته، می‌گوید عصبانی است که بانک تنها پس از درگیر شدن سی‌بی‌سی عمل کرده و حالا می‌خواهد به خاطر اینکه دیگر به خدمات و تدابیر امنیتی بانک اعتمادی ندارد تمام حساب‌هایش را ببندد و به یک موسسه مالی دیگر مراجعه کند.

برای جلوگیری از سرقت هویت، مرکز ضدکلاهبرداری کانادا پیشنهاد می‌کند شهروندان به سازمان حفاظت از مصرف‌کننده انتاریو مراجعه کنند که در وبسایت خود مجموعه‌ای از راهنمایی‌ها را قرار داده است. این راهنمایی‌ها شامل بازبینی مداوم بیانیه‌های بانکی، داشتن پسوورد آنلاین قوی و گزارش دادن هر گونه فعالیت غیرعادی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا