کرونا در جهان؛ بسته شدن دفتر سازمان ملل در ژنو، اعمال محدودیتهای بیشتر
کرونا در جهان؛ بسته شدن دفتر سازمان ملل در ژنو، اعمال محدودیتهای بیشتر
کرونا در جهان؛ بسته شدن دفتر سازمان ملل در ژنو، اعمال محدودیتهای بیشتر
بنابر گزارشهاٰ تا شامگاه شنبه ۲۳ اسفند شمار مبتلایان قطعی به ویروس کووید ۱۹ در جهان به بیش از ۱۵۶هزار تن رسید و تعداد قربانیان این بیماری ویروسی نیز از مرز پنجهزار و هشتصد نفر گذشت.
کشورهای مختلف محدودیتهایی برای مقابله با شیوع این بیماری وضع کرده و هر روز پروازهای بیشتری لغو میشود.
اروپا
با اینکه در هفتههای اخیر ایتالیا کانون شیوع کرونا در اروپا بود و از هفته گذشته کل این کشور قرنطینه شد، اما شمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در اسپانیا و فرانسه در هفته گذشته بسیار افزایش یافت.
اسپانیا از روز شنبه قرنطینه شد و فرانسه نیز محدودیتهای شهری برای دهها میلیون شهروند خود وضع کرد.
گزارشهایی درباره مبتلا شدن برخی از مقامات این دو کشور، از جمله یک وزیر فرانسوی و همسر نخست وزیر اسپانیا، نیز منتشر شده است.
دفتر سازمان ملل در ژنو
اکثر کارمندان مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک از روز جمعه به دستور آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد، از خانه کار میکنند. دفتر این سازمان در ژنو نیز از روز شنبه به این تصمیم پیوست.
مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو که حدود ۱۶۰۰ کارمند دارد از کارمندان خود، به استثای معدودی افراد که حضورشان لازم است، خواست که از خانه کار کنند.
روز شنبه اعلام شد که یکی از کارکنان این مقر به کرونا مبتلا شده اما وی از زمان بروز نخستین علائم، در محل کار حاضر نشده و با کسی تماس نداشته است.
ژنو مقر شمار زیادی از نهادهای بینالمللی است و اکثر این سازمانها محدودیتهایی وضع کرده و از جمله تمامی همایشهای خود را تا دستکم یک ماه آینده لغو کردهاند.
استرالیا
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، اعلام کرد از نیمهشب یکشنبه تمامی مسافران خارجی که وارد این کشور میشوند باید خود را برای ۱۴ روز قرنطینه کنند و ورود کشتیهای گردشگری نیز برای ۳۰ روز ممنوع میشود.
تاکنون بیش از ۲۵۰ نفر در استرالیا به کووید-۱۹ مبتلا شده و ۳ نفر بر اثر این بیماری جان باختهاند.
شماری از مقامهای استرالیا، از جمله فرماندار ایالت ویکتوریا، خواستار استفاده از تمهیداتی شدیدتر شده و از جمله بر ممنوعیت ورود پرواز از آمریکا تاکید کردهاند.
نیوزیلند، همسایه استرالیا، یک روز پیشتر محدودیتهای مسافرتی وضع کرد.
چین
چین، کانون اولیه شیوع کرونای جدید، میگوید روز یکشنبه دومین روز پیاپی است که تعداد مبتلایان به کرونا در بین مسافران بیش از مقیمان این کشور بود.
پس از اعلام آمار جدید، دولت چین محدودیتهایی بیشتر بر مسافران ورودی وضع کرد و مقامات چینی میگویند در حالی که میزان شیوع در داخل کشور شیبی نزولی یافته و شمار بهبودیافتگان به حدود ۶۷هزار تن رسیده، چالش فعلی جلوگیری از شیوع از طریق مسافران است.
قاره آمریکا
در ایالات متحده شمار مبتلایان به بیش از دوهزار تن رسیده و ۵۰ تن بر اثر این بیماری جان باختهاند و دونالد ترامپ از روز جمعه «وضعیت اضطراری ملی» در کشور اعلام کرد.
در روزهای اخیر ورود مسافران از کشورهای اروپایی، بجز بریتانیا و ایرلند، به آمریکا ممنوع اعلام شده بود اما آقای ترامپ روز شنبه این دو کشور را نیز مشمول این محدودیت قرار داد.
محدودیتهای مسافرتی در جهان باعث لغو پروازهای بسیاری شده و شرکتهای هواپیمایی هر روز از لغو پروازهای بیشتری خبر میدهند.
بزرگترین شرکت هواپیمایی ایالات متحده، «امریکن ایرلاینز»، روز شنبه اعلام کرد ۷۵ درصد از پروازهایش در دو ماه آینده را لغو میکند.
در قاره آمریکا، شمار بیشتری از کشورها بر دامنه محدودیتهای مرزی خود میافزایند.
آرژانتین ورود هر کس را که در دو هفته اخیر به یکی از کشورهای با شیوع بالا سفر کرده است به خاک خود ممنوع کرد.
پاناما نیز پروازهای ورودی از اروپا و آسیا، به استثنای پروازهای حامل پزشکان و تجهیزات پزشکی، را موقتا لغو کرد.
کلمبیا هم روز شنبه مرزهای خود با همسایهاش ونزوئلا را بست و ساعاتی بعد اعلام کرد چهار شهروند اروپایی را که از این قانون تخطی کرده بودند از کشور اخراج میکند.
کره جنوبی
سئول روز یکشنبه اعلام کرد از تمامی مسافران ورودی از فرانسه، آلمان، بریتانیا، اسپانیا و هلند تست کرونا میگیرد. این مقررات پیش از این صرفا برای مسافران ورودی از ایران، چین و ایتالیا اعمال میشد.
صدها هزار نفر در کره جنوبی تاکنون تست کرونا دادهاند و موارد مشکوک نیز از طریق تلفن همراه و تجهیزات ماهوارهای رصد میشوند.
مناسک مذهبی؛ زندگی اجتماعی و تداوم شیوع کرونا
چندین کشور مقررات منع تجمع صادر کرده و دستور به بسته شدن موقت مراکز ورزشی، مذهبی و فرهنگی دادهاند.
پزشکان و کارشناسان پزشکی نیز هشدار دادهاند برای جلوگیری از شیوع ویروس باید بر مهارت «معاشرت از راه دور» تاکید کرد.
شیوع کرونا بر مراسم مذهبی مسیحیان نیز اثر گذاشته و در آستانه «عید پاک» واتیکان اعلام کرد تمامی مراسم بزرگ که پاپ در آنها حضور دارد (تا ۱۲ آوریل، یک ماه دیگر) بدون حضور جمعیت برگزار میشود و مسیحیان میتوانند مراسم پاک را از طریق تلویزیون و اینترنت پیگیری کنند.
درباره مبتلا شدن مقامهای کشورهای مختلف گزارشهای متعددی منتشر شده و رسانههای عربی نیز گزارش دادهاند وزیر راه و ترابری مراکش نخستین وزیر در کشورهای عربی است که به این بیماری مبتلا میشود.