کانادا در تدارک واکنش به همهگیری گسترده کروناویروس
کانادا در تدارک واکنش به همهگیری گسترده کروناویروس
کانادا در تدارک واکنش به همهگیری گسترده کروناویروس
در شرایطی که تعداد مبتلایان به کروناویروس در سراسر جهان بالا میرود، کانادا خود را آماده پاسخ دادن به یک همهگیری بالقوه میکند.
ترزا تام از مسئولان ارشد وزارت بهداشت کانادا گفت تهدید جهانی ایجاد شده توسط کروناویروس جدید که میتواند منجر به بیماری ریوی COVID-19 بشود دارد به سرعت بیشتر میشود. وی افزود: با وجود اینکه شیوع این ویروس تا حدود زیادی هنوز بیشتر مربوط به چین میشود، اما ویروس دارد در جوامع محلی و از فردی به فرد در چند کشور دیگر پخش میشود.
تام دوشنبه در یک تلهکنفرانس به خبرنگاران گفت: «این نشانهها نگرانکننده و به این معنی هستند که فرصت برای جلوگیری از گسترش جهانی ویروس دارد به اتمام میرسد.»
او اضافه کرد: «همچنین نشان میدهد که کشورهایی مانند کانادا تا اینجا توانستهاند موارد را مدیریت و شناسایی کنند اما ما باید در سراسر دولتها، جوامع محلی و خانوادهها و افراد آماده باشیم تا بتوانیم در صورت وقوع رخدادی گستردهتر واکنش نشان بدهیم.»
سازمان سلامت جهانی این شیوع را یک رخداد اورژانسی سلامت عمومی با نگرانیهای بینالمللی اعلام کرده اما تا به حال آن را فراگیری عمومی (پاندمی) نخوانده است.
تام گفت مسیر حرکت ویروس در حال حاضر مشخص نیست و ممکن است مواردی در کشورهای دیگر رخ داده باشد که ابزارهای کافی برای تشخیص و مهار آن نداشته باشند. او گفت کانادا در سال 2009 یک برنامه پاسخ پاندمی ارایه کرد که امروز و در صورتی که هر گونه تغییری در پاسخ کشور نسبت به شیوع فعلی پیش بیاید، به عنوان اساس کار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این برنامه نجات شامل کار تحقیقاتی هم در کانادا و هم کمک به تلاشهای بینالمللی برای درست کردن یک واکسن میشود. تام گفت این برنامه همچنین میتواند منجر به گسترش قابلیتهای تستهای آزمایشگاهی و دسترسی به ابزارهای تشخیص بیشتر و بررسی منابع ضروری برای اطمینان حاصل کردن از عدم کمبود شود. او گفت بدون توجه به اینکه سازمان سلامت جهانی این مورد را پاندمی اعلام کند یا خیر، پاسخ کانادا یک چیز خواهد بود.
پتی هاجو وزیر سلامت هم دوشنبه گفت اگر سازمان سلامت جهانی این مورد را همهگیر اعلام کند عملا به این معنی خواهد بود که محدودیتهای سفر بیمعنی هستند چون شکست خوردهاند.
با وجود افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا، تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان سلامت جهانی گفت مسئولان خوشحال هستند که تعداد موارد جدید در چین در حال کاهش است. او گفت تصمیم اینکه کرونا همه گیر است یا نه بر پایه بررسی مداوم گسترش جغرافیایی این ویروس و جدی بودن اثر آن روی اجتماع گرفته خواهد شد.
او گفت: «در حال حاضر شاهد گسترش جهانی بدون محدودیت ویروس و بیماری یا مرگ گسترده و شدید نیستیم. آیا این ویروس پتانسیل همهگیری را دارد؟ کاملا بله. اما آیا الان به آنجا رسیدهایم؟ ارزیابیهای ما میگوید نه.»
تام گفت تدابیر کنترلی و پیامرسانی در فرودگاهها گسترش پیدا میکنند تا به مسافرانی که از کشورهایی بازمیگردند که موارد گزارش داده شده از کروناویروس دارند، هشدار بدهند.
او گفت به مسافران بینالمللی که وارد فرودگاههای کانادا میشوند گفته خواهد شد تا اگر علائمی مانند آنفولانزا دارند خودشان را قرنطینه کنند.
او گفت تمام مسافران باید پیشگیریهای لازم را انجام بدهند و مثلا پیش از اینکه وارد کشور شوند از این مسئله اطمینان حاصل کنند که برای طول سفر به اندازه کافی دارو دارند. او همچنین پیغامهای سلامت عمومی استاندارد را تکرار کرد و گفت مردم باید مدام دستهایشان را بشویند و عطسه و سرفه را بپوشانند.