کانادا دارای یکی از بهترین کیفیت هوا در جهان است / هفت میلیون قربانی در جهان توسط قاتل خاموش!
کانادا دارای یکی از بهترین کیفیت هوا در جهان است / هفت میلیون قربانی در جهان توسط قاتل خاموش!
کانادا دارای یکی از بهترین کیفیت هوا در جهان است / هفت میلیون قربانی در جهان توسط قاتل خاموش!
بنابر جدیدترین گزارش جهانی در رابطه با آلودگی هوا با عنوان قاتل خاموش کانادا دارای یکی از بهترین و بنگلادش دارای بدترین کیفیت هوا در دنیا شناخته شد.
آخرین دادههای کیفیت هوا در سال ۲۰۱۹، همچنین حاوی شواهدی از تاثیر آتش سوزیها، شیوههای کشاورزی و سوخت شهرها بویژه در جنوب شرقی آسیا بر افزایش میزان آلودگیهای هوا در جهان است.
فرانک هامز، مدیرعامل شرکت IQAir یک شرکت اطلاعات و فناوری جهانی در زمینه کیفیت هوا که گزارشی سالانه در این رابطه را تهیه میکند گفت: کروناویروس جدید درحالی به معضلی جهانی تبدیل شده که آلودگی هوا همانند قاتلی خاموش سالانه موجب مرگ هفت میلیون نفر در سطح جهان میشود.
در این میان بنگلادش، پاکستان و مغولستان، سه کشور با بدترین کیفیت هوا معرفی شدند.
از طرف دیگر و در نقطه مقابل، کانادا در مقیاس جهانی دارای یکی از بهترین کیفیتهای هوا معرفی شد که در بین ۹۸ کشور جهان جزو ده کشور نخست قرار دارد.
محققان شرکت IQAir با استفاده از دادههای ایستگاه مانیتورینگ زمین که سطح ذرات ریز یا PM 2.5 را اندازه میگیرد و بررسی میزان آلایندههایی مانند سولفات، نیترات و کربن سیاه پرداختهاند.
این ذرات که قطرشان کمتر از ۲/۵ میکرومتر یا ۳۰ بار نازکتر از قطر موی انسان هستند، میتوانند در عمق ریه انسان نفوذ کنند.
بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا در سال ۲۰۱۶ عامل ۴/۲ میلیون مرگ و میر زود رس بیماران قلبی – عروقی، سرطانها و عفونتهای تنفسی بوده است.
بیش از ۹۰ درصد این مرگ و میرها در کشورهای کم درآمد و متوسط بود است.
همچنین ۲۱ شهر از ۳۰ شهر جهان بعنوان آلودهترین هوا، در هند قرار دارند و ۶ شهر آن نیز در بین بالاترین میزان آلودگی هوا در جهان است.
بنابر این گزارش شهرهای هند بطور متوسط بیش از ۵۰۰ درصد در معرض ذرات معلق PM2.5 قرار دارند با این وجود در سطح ملی میزان آلودگی این کشور از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ حدود ۲۰درصد کاهش پیدا کرده است.
در جنوب شرقی آسیا نیز برای اولین بار سال گذشته جاکارتا در اندونزی و هانوی در ویتنام در مقایسه با پکن از آلودگی کمتری برخوردار بودند.
همچنین بنابر این گزارش آتش سوزی و رویههای نا صحیح کشاورزی در کشورهای سنگاپور، استرالیا، اندونزی ، برزیل ، مالزی و چین تاثیر زیادی بر کیفیت هوای این کشورها گذاشته است.
آتش سوزی لس آنجلس نیز بر شاخص آلودگی هوای این شهر داشته است.