کانادایی ها ناتوان از تامین مخارج ماهانه
این روزها خانوارهای کانادایی در تأمین نیازهای مالی و هزینه های خود در وضعیت نابسامان و تاسف باری قرار دارند، و اکثرا با وجود کاهش پس انداز و پرداخت بدهی ها، دیگر برای تأمین نیازهای خود به اندازه کافی پول ندارند.
طبق آخرین نظرسنجی های شرکت حسابداری MNP، میزان پول باقی مانده کانادایی ها در پایان ماه، پس از پرداخت هزینه های خود، به طور پیوسته در حال کاهش بوده، و در حال حاضر، از زمان آغاز نظرسنجی های سه ماهه این شرکت در اوایل سال 2016، در پایین ترین سطح خود قرار دارد، به گونه ای که باقی مانده پول آنان در پایان ماه به طور متوسط 557 دلار می باشد.
بنا بر آمار موجود، از هر 10 کانادایی حدود 3 نفر (29 درصد) از پول کافی برای تأمین مخارج ماهانه خود برخوردار نبوده و 41 درصد نیز، پس اندازی کمتر از میزان مخارج یک هفته خود دارند. شایان ذکر است که آمار مربوط به توانایی تامین هزینه های ماهانه، در بررسی های پیشین، 25 درصد بوده است.
ناگفته نماند که این افراد لزوماً افراد كم درآمدی نبوده، و برخی حتی جزء افراد پردرآمد جامعه می باشند.
بنا بر بررسی های جامع بانک TD در هفته جاری، همبستگی ضعیفی بین میزان درآمد شخص و توانایی و سلامت مالی وی وجود داشته، به طوری که 18 درصد افراد پر درآمد – درآمدی بالغ بر 150 هزار دلار در سال یا بیشتر – از سلامت مالی زیر میزان متوسط برخوردارند.
در این بررسی، وضعیت مالی حدود 10,000 نفر ارزیابی گشته و به چهار گروه ذیل طبقه بندی شده اند: “سلامت اقتصادی”، “مقابله با شرایط مالی (بالا)”، “مقابله با شرایط مالی (پایین)” و “آسیب پذیر اقتصادی”.
به طور کلی، تنها 27 درصد کانادایی ها در رده “سلامت اقتصادی” قرار گرفته، در حالی که 15 درصد در گروه “آسیب پذیر اقتصادی” قرار دارند.
در این نظرسنجی میزان پس انداز کوتاه مدت (روز مبادا) و طولانی مدت (بازنشستگی)، میزان و دوره های وام آنان و میزان مصرف درآمد آنان در هزینه های ثابت نظیر وام مسکن، ماشین و خدمات رفاهی آنان، بررسی گشته است.
این نظرسنجی همچنین تفاوت های چشمگیری را در میان گروه های مختلف کانادایی شاهد بوده، که مهم ترین آنان مربوط به رتبه اقتصادی و مالی افراد دارای درآمد پایین تر از میانگین درآمد در بین افراد بومی و افراد دارای معلولیت می باشد.
همچنین مشخص گشت كه زنان نسبت به مردان از نظر مالی آسیب پذیرتر بوده (15 درصد در مقابل 13 درصد) و از میانگین درآمد كمتری نسبت به مردان برخوردار می باشند كه در واقع به حقایقی نظیر حضور كمتر آنان در رده افراد پر درآمد، و برخورداری از سهم بیشتر در مشاغل پاره وقت یا کم درآمد، نسبت داده می شود.
افراد حاضر در جوامع +LGBTQ به احتمال بسیار از نظر اقتصادی آسیب پذیر بوده که در واقع 20 درصد پاسخ دهندگان نظرسنجی را در مقایسه با 14 درصد افراد غیر LGBTQ، شامل می گردد.
به گفته این گزارش، زنان transgender از بدترین وضعیت مالی برخوردار بوده و توانایی مقابله با موارد اقتصادی را ندارند.
این گزارش همچنین خاطرنشان كرد كه تعداد بیشتری از جوانان در مقایسه با نسل های پیشین در گروه LGBTQ قرار داشته که منعكس كننده این واقعیت است كه جوانان نسبت به نسل پیش از نظر اقتصادی آسیب پذیرترند.
از لحاظ رده بندی نسلی، سالمندان (متولدین پس از جنگ جهانی دوم) از نظر مالی سالم ترین افراد به شمار رفته و تنها 10 درصد آنان آسیب پذیر می باشند.
در این میان 18 درصد هزاره ها (متولدین سال 2000) و 14 درصد نسل جوان از نظر مالی آسیب پذیر بوده، اما در واقع بالاترین میزان – 19 درصد – متعلق به نسل X (متولدین دهه 60 و 70 میلادی) بوده که اکثرا در دهه 1990 بیهوده به دنبال کار می گشته اند.