اخبار کانادا

کانادایی‌ها چقدر دور ریز مواد غذایی دارند؟ / آمارها تکان دهنده است!

کانادایی‌ها چقدر دور ریز مواد غذایی دارند؟ / آمارها تکان دهنده است!

کانادایی‌ها چقدر دور ریز مواد غذایی دارند؟ / آمارها تکان دهنده است!

تیمی از دانشمندان پس از هفته‌ها بررسی میزان مصرف و دور ریز مواد غذایی چند ده خانواده کانادایی را محاسبه کردند.
، «مایکل ون ماسوو» از دانشگاه علوم گوئلف، در این رابطه گفت: زباله‌ها بهترین روش بررسی میزان مصرف و دور ریز مواد غذایی خانواده‌ها هستند.

این تیم در این تحقیق میزان دور ریز سبزیجات، نان و گوشت یک خانواده که ۵ روز از هفته مهمان دارند را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که هفته‌ای حدود ۲ و نیم کیلوگرم غذا به ارزش ۱۸ دلار دور ریز دارند.
«ون ماسوو» تولید و دفع این میزان مواد غذایی دور ریخته شده در هر هفته نه تنها به اقتصاد خانواده لطمه می‌زند بلکه هر هفته ۲۳ کیلوگرم هم گاز گلخانه‌ای ایجاد می‌کند.

گفتنی است شانزدهم اکتبر سالروز جهانی غذا است که به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.
این در حالی است که سازمان های بین المللی در روز جهانی غذا به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می‌کنند.

آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی خواربار و کشاورزی نشان می‌دهد درحالی که میلیون‌ها انسان در جهان با مشکل گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند، هرساله بخش مهمی از تولید غذای جهان در زنجیره توزیع، برداشت و مصرف به هدر می‌رود. بر اساس جدیدترین برآورد این نهاد بین‌المللی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن از مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولیدی در جهان طی یک سال از بین می‌رود که این رقم معادل تولید ۲۸درصد از کل زمین‌های کشاورزی است.
بر این اساس ۳۰ درصد غلات، ۲۰ درصد لبنیات، ۳۵ درصد ماهی و غذاهای دریایی، ۴۵ درصد میوه و سبزی، ۲۰ درصد دانه‌های روغنی و ۲۰ درصد گوشت تولیدی جهان به هدر می‌رود. همچنین از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن غذایی که به هدر می‌رود حدود ۴۵۰ میلیون تن غلات، ۳۰۰ میلیون تن میوه، ۵۰ میلیون تن گوشت و ۲۰ میلیون تن ماهی است.

طبق گزارش‌های فائو، در جهانی که میلیون‌ها نفر از جمعیت آن از گرسنگی رنج می‌برند، یک‌ سوم از مواد غذایی تولید شده توسط انسان (بر مبنای محتوای کالریک آن) به هدر می‌رود (دور ریز مواد غذایی).

تخمین زده می‌شود که تولید این حجم از غذای هدررفته در هر سال متضمن کشت در ۱۹۸ میلیون کیلومتر مربع از اراضی کشاورزی ، صرف ۱۷۳ میلیارد متر مکعب آب شیرین ، مصرف ۲۸ میلیون تن کود شیمیایی و تولید گازهای گلخانه‌ای به میزان سه‌هزار و ۳۰۰ تا پنج‌ هزار و ۶۰۰ میلیون مترمکعب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا