اخبار ایران

چراغی که به مسجد رواست و به خانه حرام؛ حکایت اینترنت و رفتار نظام در ایران

چراغی که به مسجد رواست و به خانه حرام؛ حکایت اینترنت و رفتار نظام در ایران

چراغی که به مسجد رواست و به خانه حرام؛ حکایت اینترنت و رفتار نظام در ایران
سازمان نظارت براینترنت «نتبلوکس» سحرگاه پنچشنبه تاکید کرد ایران روز گذشته برای چهارمین روز متوالی شبکه سراسری اینترنت کشور را قطع کرده است .

این سازمان در حساب کاربری توئیتر خود گزارش داد که روز گذشته، یکصد ساعت از قطع کامل اینترنت در ایران گذشت و مسئولان ایران ارتباط مردم این کشور را با جهان قطع کرده‌اند.

بدنبال اقدام کنشگران مدنی در ارسال تصاویر گویای حجم بزرگ تظاهرات در اکثر استان‌های ایران، یکشنبه گذشته تهران مبادرت به قطع شبکه اینترنت نمود.

محمد جواد آذری وزیر ارتباطات چهارشنبه گفته بود نمی‌داندکه اینترنت چه زمانی دوباره وصل خواهد شد اما تردیدی نیست این کار بزودی انجام می‌شود .

سیاسیون منافق صفت
این در حالی است که فعالان ایرانی مقیم خارج، کمپینی را برای درخواست از توئیتر برای محروم کردن استفاده سیاسیون از آن به هدف تبلیغ دیدگاه هایشان براه انداختند.

در همین حال وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه از رهبران رژیم ایران خواستند به مردم احترام گذاشته و ممنوعیت اعمال شده در ارتباط با اینترنت را برطرف کنند.

وزارت خارجه آمریکا درتوئیت خود نوشته است: «در حالیکه بیش از 90دساعت از بسته شدن اینترنت بروی مردم ایران می گذرد ، رهبران منافق رژِیم از آن برای تبلیغ به نفع خود استفاده می کنند».

گفتنی است شرکت «اوراکل اینترنت ایینتلیجنس» کارشناس بررسی‌های مربوط به شبکه اینترنت، اقدام ایران در قطع شبکه را گسترده‌ترین قطع اینترنت توصیف کرد ؛ هر چند که این گونه اقدامات دولت ایران چندان هم عجیب و بی سابقه نیست .

آمادگی‌های قبلی
دوگ مادوری مدیر آنالیز اینترنت در شرکت اوراکل نوشته است: «بر خلاف تلاش های قبلی در عرصه سانسور ، اینترنت ایران در حال حاضر برای بیشتر مردم کشور قطع شده که بزرگترین رویداد از این دست در رابطه با ایران به شمار می آید».

به گفته ستاد نظارت بر اینترنت و شرکت‌های جستجو‌گر، دولت ایران ظرف 24 ساعت تمامی کشور را وادار به خاموشی فراگیر دیجیتال کرد .لوکاس لولیجنیک مشاور مستقل امنیت و حریم شخصی و پژوهنده عضو مرکز فناوری و امور جهانی دانشگاه اکسفورد در گفته‌های خود که بروی سایت های دست اندر کار گذاشته شده، اظهار نظر کرده که این اقدام نیاز به آمادگی‌های قبلی زیادی داشته است .

او افزود : «این اقدام مقدماتی ، فوق العاده پیچیده و زمان بر می باشد و دستیابی به چنین توانائی ، روندی بغرنج دارد و چیزی نیست که یک کشور بتواند به یک طرفه العین آن را عملی سازد».

به گفته او مهم این است که برای ایجاد این توانمندی در وهله اول باید منابع مالی زیادی برای این کار تخصیص داده شود .

شایان ذکر است بر اساس ارزیابی اینترنت اینتلیجنس، تعقیب خدمات اینترنتی از طریق راه اندازی میلیون‌ها موتور جستجو به صورت روزانه از صدها سرور جهانی و سپس بررسی دقیق وضعیت‌ها امکان پذیر است که تعداد جستجوگرها چک شده، بشکلی ملحوظ کاسته و به زیر خط معینی برسد .

اولیجینک در این رابطه می‌گوید اگر دولتی در صدد بستن اینترنت بر آید ، باید این امر را بشکلی شفاف از شرکت‌های تامین خدمات اینترنت در خواست کند. اینجاست که باید از خودتان بپرسید : «در صورت روبرو شدن با موضوعی نگران کننده تحت عنوان «وضعیت فوق العاده امنیت ملی»، فکر می‌کنید شرکت‌های خدمات اینترنت گزینه‌های چندانی را در اختیار دارند ؟؟».

گفتنی است برخی از شهروندان ایرانی پیشتر به العربیه نت تاکید کرده بودند که سرویس اینترنت قطع شده است. آنها در تماس های تلفنی افزودند قطع اینترنت باعث زمین‌گیر شدن زندگی مردم می‌شود بویژه کسانی که پولی برای برداشت از حساب بانکی نداشته و قادر به اجرای تراکنش‌های بانکی نیستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا