سینمای جهان

پس از دوبار توقیف به فاصله یک دهه؛ فیلم «خانه پدری» رفع توقیف شد

پس از دوبار توقیف به فاصله یک دهه؛ فیلم «خانه پدری» رفع توقیف شد

پس از دوبار توقیف به فاصله یک دهه؛ فیلم «خانه پدری» رفع توقیف شد
فیلم خانه پدری که چندی پیش پس از حدود یک دهه توقیف تنها چند روز بعد از اکران دوباره توقیف شده بود، براساس اعلام سازمان سینمایی رفع توقیف شده است.

محمدمهدی طباطبایی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی ایران روز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه از دریافت «نامه دادستانی تهران» مبنی بر «رفع توقیف » فیلم خانه پدری خبر داد.

او افزود که قرار است نمایش «خانه پدری» مثل سابق با رده‌بندی سنی ۱۵+ و محدودیت سالن نمایش از امشب ۲۲ آبان ماه ادامه پیدا می کند.

این مقام سازمان سینمایی اما اشاره ای نکرده که آیا رفع توقیف این فیلم با اعمال سانسور و حذف شدن صحنه مورد بحث بوده یا خیر.

کیانوش عیاری پیشتر گفته بود که زیر بار حذف و سانسور فیلمش نرفته و زهر سکانس قتل گرفته شده و در ارتباط تماشاگر با فیلم خللی ایجاد نشده است. موضوعی که مشخص نیست این‌بار هم عیاری موفق شده فیلمش را از تیغ سانسور دور نگه دارد؟

در پی توقیف فیلم خانه پدری، چندی پیش بیش از دویست سینماگر ایرانی در داخل و خارج کشور با انتشار بیانیه ای ۱۰ ماده ای با اعلام بیزاری از سیاست‌های تفتیش و سانسور و توقیف فیلم‌ها تاکید کردند که خواهان آزادی بیان و اندیشه هستند.

خانه سینما نیز با انتشار نامه‌ای خواهان دیدار فوری با رئیس قوه قضاییه شده و نوشته بود که ما با این پرسش بی‌پاسخ روبه‌رو هستیم که چه دست‌هایی مانع از این است که جامعه فرهنگی – هنری و خصوصاً فیلمسازان احساس آرامش کنند؟

خانه سینما نیز با انتشار نامه‌ای خواهان دیدار فوری با رئیس قوه قضاییه شده و نوشته ما با این پرسش بی‌پاسخ روبه‌رو هستیم که چه دست‌هایی مانع از این است که جامعه فرهنگی – هنری و خصوصاً فیلمسازان احساس آرامش کنند؟

فیلم «خانه پدری» در سال ۱۳۸۹ به اتمام رسید و پس از سه سال در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد.

این فیلم درسال ۱۳۹۳ که دولت یازدهم با پیام «تدبیر و امید» روی کار آمده بود مجوز نمایش گرفت ولی همان روز نخست از پرده پایین کشیده شد.

خانه پدری بار دیگر پس از گذشت حدود یک دهه توقیف، امسال به صورت محدود در سینما نمایش داده شد که تنها بعد از چند روز اکران با «دستور مستقیم دادستانی» بار دیگر توقیف شد.
این فیلم، قتل های ناموسی و خشونت علیه زنان را برجسته می کند.

توقیف فیلم قبل یا بعد از اکران در ایران سابقه بسیار طولانی دارد. برخی از فیلم‌های توقیف شده سال‌ها اجازه اکران دوباره پیدا نمی کنند و برخی ها هم برای همیشه رنگ پرده نقره ای را به خود نمی بینند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا