پرواز آزمایشی هواپیمای جدید بوئینگ؛ ویژگیهای ایکس۷۷۷
پرواز آزمایشی هواپیمای جدید بوئینگ؛ ویژگیهای ایکس۷۷۷
پرواز آزمایشی هواپیمای جدید بوئینگ؛ ویژگیهای ایکس۷۷۷
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای جدید بوئینگ “جت مسافربری پهنپیکر ایکس۷۷۷” در فاصله ۴ ساعته واشنگتن تا آشیانه مرکزی بوئینگ در سیاتل با موفقیت انجام شد.
شرکت بوئینگ از انجام این پرواز در پنجشنبه یا جمعه گذشته خبر داده بود اما اوضاع جوی موجب شد تا پرواز نسل جدید هواپیماهای مسافربری پهنپیکر روز شنبه و به منظور پایان دادن به خاطرههای تلخ نقص فنی مدل «مکس۷۳۷» صورت گیرد، پروازی که قیمت هر سهم این شرکت را ۱.۶۶ درصد افزایش داد.
قابلیت تاشوندگی بالهای مدل جدید بوئینگ تا ۶ متر
طول بالهای این هواپیما حدود ۷۱.۶ متر اعلام شده که با توجه به قابلیت تاشوندگی آنها، میتواند ۶ متر کاهش یابد که امکان حرکت این مدل پهنپیکر را در فرودگاه های کوچک فراهم میکند. در بالهای مدل جدید بوئینگ از مواد کامپوزیت کربنی سبک وزن استفاده شده تا ضمن کاهش مصرف سوخت، طول مدت پرواز آن نیز افزایش پیدا کند.
ویژگیهای این هواپیمای مسافربری پهنپیکر
هواپیمای جدید بوئینگ دارای بزرگترین موتور جت دوقلو و کم مصرف جهان است و قطر پروانههای فن موتور آن ۳.۳ متر است. «ایکس۷۷۷» ظرفیت حمل ۴۲۶ مسافر را دارد و مدل پیشرفته «بوئینگ ۷۷۷» است که اولین پرواز خود را در سال ۱۹۹۵ انجام داد.
قیمت هر فروند از مدل جدید بوئینگ ۴۲۲.۲ میلیون دلار اعلام شده و شرکت بوئینگ تاکنون سفارش ساخت ۳۵۰ فروند از آن را دریافت کرده است.
مهمترین مشتریهای این هواپیمای مسافربری پهنپیکر شرکت هواپیمایی امارات و «آل نیپون اِیروِیز» ژاپن است.
آغاز تحویل، اوایل سال آینده
بوئینگ به علت وجود مشکل فنی در موتورهای مدل GE۹X که توسط شرکت جنرال الکتریک تولید شده، آغاز تحویل این مدل را تا اوایل سال آینده به تاخیر انداخته است. سال گذشته، در پی دو سانحهٔ هوایی جتهای ۷۳۷مکس در خطوط هوایی اندونزی و اتیوپی، ۳۴۶ نفر جان باختند.
هواپیماهای مدل ۷۳۷مکس از ماه مارس گذشته به دلیل مسائل ایمنی در سراسر جهان زمینگیر شد. رخدادی که علاوه بر اینکه به کاهش قیمت سهام این شرکت منجر شد، در نهایت موجب استعفای مدیرعامل آن نیز شد.