اخبار کانادا

وزیر صدام حسین از کانادا درخواست پناهندگی کرد تا هزینه دیالیزش را از جیب مالیات دهندگان کانادایی پرداخت کند!

وزیر صدام حسین از کانادا درخواست پناهندگی کرد تا هزینه دیالیزش را از جیب مالیات دهندگان کانادایی پرداخت کند!

وزیر صدام حسین از کانادا درخواست پناهندگی کرد تا هزینه دیالیزش را از جیب مالیات دهندگان کانادایی پرداخت کند!
گلوبال نیوز اخیرا گزارش داد وزیر سابق کابینه عراق و یکی از دستیاران وفادار صدام حسین در کانادا درخواست پناهندگی داده چرا که دولت عراق دیگر حاضر نبود هزینه سنگین درمان دیالیز او را پرداخت کندو البته دولت کانادا هم با وجود سوابق سیاسی اش مانع ورود این فرد به کانادا نشد.

بباکر محمود ال‌رسول که بین سال‌های 1977 و 1989 وزیر کار و امور اجتماعی عراق بود درخواست خود را بیست‌و‌پنجم ژوئن در حالیکه در اتاوا بود ثبت کرد. او که یک کرد اهل شمال عراق است همچنین گفت می‌ترسد به خاطر باورهای سیاسی خود محاکمه شود.

با این حال مسئولان مهاجرتی درخواست او را نشان کردند چون او «مسئولی ارشد» در رژیم‌های دو دیکتاتور سابق عراقی بوده که کانادا گفته مشغول به نقض سیستماتیک حقوق بشر و ارتکاب جنایات انسانی بوده‌اند. اما یک قاضی در هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا به این نتیجه رسید که درخواست او می‌تواند مورد توجه باشد و اظهارات او مبنی بر اینکه مجبور بوده وزیر کابینه باشد را قبول کرد و گفت این هرگونه مسئولیت جرایم انجام شده را از او سلب می‌کند!!

وکلای سازمان امنیت عمومی کانادا مخالف بودند و در نهایت با درخواست تجدیدنظر توانستند این رای را معکوس کنند اما تا آن موقع رسول توانسته بود هزینه دیالیزهای ماهیانه خود را از جیب مالیات‌دهندگان کانادایی پرداخت کند.

جالب ترین نکته این پرونده زمان ثبت درخواست پناهندگی الرسول است .

او در حالی درخواست پناهندگی خود را ثبت کرد که سه سال بود در کانادا همراه همسرش زندگی می‌کرد . همسر او از سال 2012 در سفارت عراق در اتاوا مشغول به کار شده بود و دقیقا یک هفته بعد از اینکه دولت عراق تصریح کرد دیگر حاضر به پرداخت هزینه دیالیز او نیست ، الرسول ناگهان حس ناامنی کرد و درخواست پناهندگی داد.از طرفی اصلا مشخص نیست چرا رسول اجازه ورود به کانادا داشته اما تلاش‌ برای غیرقابل پذیرش بودن و دیپورت او تازه بعد از ثبت درخواست پناهندگی آغاز شد؟؟

هیگ باسمایجان قاضی دادگاه تجدیدنظر گفت رسول «مسئولیت‌های قابل توجهی» در دولت صدام حسین داشته که از جمله آن‌ها می‌توان به سخنگویی دولت طی جنگ ایران و عراق، امضای تفاهم‌نامه‌هایی با کشورهای دیگر و تلاش‌هایش برای وارد کردن نیروی کار جدید به عراق اشاره کرد.

مشخص نیست که رسول که حالا 82 سال دارد بعد از دستور دیپورت شدن در مارس 2018 توانست در کانادا بماند یا خیر. اسکات باردسلی سخنگوی وزارت امنیت عمومی و آمادگی اورژانسی نگفت چه اتفاقی برای رسول افتاده اما اضافه کرد که کانادا افراد را به خاطر خطرهای موجود به عراق دیپورت نمی‌کند. با این حال او اضافه کرد که تحت شرایط خاص از جمله مواردی که بحث نقض حقوق بشر در میان است، فرد می‌تواند «خطری برای عموم مردم» در نظر گرفته شود و به کشوری دیگر دیپورت شود.

رسول نخستین مسئول رسمی ارشد رژیم صدام حسین نیست که سعی کرده با درخواست پناهندگی در کانادا بماند.

در فوریه 2014 فیضل عبدل‌حلیم علی الانی که از ژنرال‌های سابق ارتش صدام بود درخواست پناهندگی کانادا داد. او گفت به خاطر اینکه مسلمان سنی است و به خاطر ارتباطش با رژیم صدام اگر به عراق بازگردد محاکمه خواهد شد. اما حتی با وجود اینکه او گفت «اثر قابل توجهی» در دولت عراق ندارد درخواست او رد شد.

قاضی فدرال پرونده او گفته بود به محض اینکه یک فرد به عنوان یکی از «مسئولان ارشد» رژیمی شناخته بشود که مرتکب نقض صریح حقوق بشر شده به صورت اتوماتیک نمی‌تواند درخواست پناهندگی ثبت کند.

همین مسئله در مورد پرونده رسول هم صدق می‌کند. باسمایجان گفت: «رسول مجبور به باقی ماندن در درجات بالای دولت عراق نبود. با توجه به مدتی که او در پست خود باقی ماند، به نظر می‌رسد که متاسفانه او چشمانش را نسبت به حرکات رژیم‌های عراقی بسته بود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا