اخبار ایران

نماینده مجلس ایران: نفت خوزستان موجب توسعه اروپا شد

نماینده مجلس ایران: نفت خوزستان موجب توسعه اروپا شد

نماینده مجلس ایران: نفت خوزستان موجب توسعه اروپا شد
:هدایت‌الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس ایران، یکشنبه 6 اکتبر از حسن روحانی خواست در جواب دعوت شدن به گلاسگو، از نخست وزیر بریتانیا دعوت کند به خوزستان بیاید که نفت آن باعث توسعه اروپا شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری خانه ملت، هدایت‌الله خادمی در نشست علنی مجلس از قوه قضاییه خواست شهرستا‌ن‌ها و مناطق کوچک و همچنین استان‌ها از جمله خوزستان و شهرستان‌های آن را مورد توجه قرار دهد و گروه‌هایی را برای بازرسی به این مناطق بفرستد.

او با انتقاد از عملکرد بخش سیاسی، از تصمیم‌گیران خواست «روابط با کشورهای همسایه و منطقه» برقرار کنند چون به گفته او «اسرائیل و آمریکا» از اختلافات منطقه‌ای سود می‌برند.

خادمی خطاب به رئیس جمهوری ایران گفت: «آقای روحانی در جلسه‌ای که با نخست وزیر انگلیس داشتید، وی گفت که به گلاسگو بیایید تا جلسه‌ای داشته باشیم. همان جایی که شما درس خوانده‌اید اما در پاسخ به وی شما خندیدید. اگر به جای شما بودم از آنها دعوت می‌کردم تا به خوزستان و مسجد سلیمان بیایند، جایی که نفت آن موجب توسعه اروپا شد. دعوت می‌کردم در بوشهر جلسه‌ای بگذاریم که رئیس‌علی دلواری با شما جنگید».

این نماینده مجلس ایران، نتیجه عملکرد همه دولتمردان گذشته را «فقر، بدبختی، بیکاری، فساد اقتصادی، از دست رفتن منابع زیرزمینی، کاهش ارزش پول ملی، ناامنی، رانت، به وجود آمدن دو طبقه ثروتمند و فقیر، به وجود آمدن قشری تازه به دوران رسیده و از بین رفتن اعتماد» دانست و این پرسش را مطرح کرد که «چرا کشوری با هشت درصد منابع دنیا و یک درصد جمعیت جهان به چنین روزی افتاده است؟»

او با بیان اینکه «فقر، بیکاری و فساد بیداد می‌کند»، از مسئولان ارشد در ایران خواست اعلام کنند که به جز «گرفتن اقامت برای فرزندان شان و ثروت‌های بادآورده» چه اقدام دیگری انجام داده‌اند؟

خادمی، بسیاری از مسئولان را دوپاسپورتی دانست که مرتبا به آمریکا سفر می‌کنند.

او با ابراز نگرانی از انتقال اطلاعات از ایران به آمریکا توسط فرزندان مسئولان، تاکید کرد که اکثر مشکلات از آمریکا نیست، بلکه ناکارآمدی مسئولان، فساد اقتصادی، عدم جدی بودن در کار، نداشتن برنامه و عدم نظارت مجلس بر امور اجرایی باعث ایجاد مشکلات است.

گفتنی است، مرکز پژوهش‌های مجلس ایران، پیش از این، با انتشار گزارشی اعلام کرد که تا پایان سال 1397، حدود 23 الی 40 درصد جمعیت ایران زیر خط فقر قرار می‌گیرند.

بر اساس این گزارش، حدود 16 درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق قرار داشتند و نرخ تورم نقطه به نقطه در اسفندماه 1397 به بیش از 47 درصد رسید.

رشد اقتصادی، برای سال‌های 1397 و 1398، منفی پیش‌بینی شده بود که درآمد حقیقی و رفاه خانوار را به شدت کاهش و هزینه تأمین حداقل نیازهای زندگی را به شدت افزایش می‌دهد.

در این گزارش، افزایش فساد، رانت‌جویی و تقاضا برای کالاهای اساسی نیز پیش‌بینی شده بود.

از سوی دیگر، گزارش مرکز آمار ایران از نرخ تورم در شهریورماه 1398 در 31 استان نشان می‌دهد، نرخ تورم در شش استان از مرز 50 درصد عبور کرده است. این گزارش همچنین حاکی از آن است که نرخ تورم در استان‌های ایلام 51.9 درصد، کردستان 51.1 درصد، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی 50.3 درصد و لرستان و خراسان شمالی 50 درصد شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا