نماینده مجلس ایران: اگر نظامی عمل کنیم صد درصد مردم بیرون نمیآیند
نماینده مجلس ایران: اگر نظامی عمل کنیم صد درصد مردم بیرون نمیآیند
نماینده مجلس ایران: اگر نظامی عمل کنیم صد درصد مردم بیرون نمیآیند
العربیه :یک نماینده مجلس ایران با اشاره به عملکرد نظامی چین برای مهار یک میلیارد و 400 میلیون نفر در این کشور جهت رعایت قرنطینه خانگی، ادامه روش فعلی برای مهار کرونا را باعث ایجاد استرس در جامعه دانست و تاکید کرد که اگر «نظامی» عمل شود صد در صد مردم بیرون نخواهند آمد.
بر اساس گزارش خبرآنلاین، سهشنبه 7 آوریل 2020، عبدالرضا عزیزی، به کارگیری روشهای نظامی با الگوبرداری از چین را برای قطع زنجیره شیوع کرونا، پیشنهاد داد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ایران در جلسه علنی امروز مجلس، با بیان اینکه «نمیتوانیم شلکن سفتکن داشته باشیم»، گفت: «باید رفتاری که در ووهان شد در ایران هم بشود تا زنجیره شیوع کرونا قطع شود».
او تاکید کرد که ایران در مسیر مقابله با کرونا میتوانست عملکرد بهتری داشته باشد و با یادآوری عملکرد نظامی چین در ووهان برای جلوگیری خروج مردم از قرنطینه خانگی خواستار الگوبرداری از این کشور شد تا ایران نیز معیشت کارگران و مردم را تامین کند و هم با کسانی که از قرنطینه خارج میشوند برخورد نظامی کند.
این در حالی است که عملکرد دولت چین پس از انتشار ویروس کرونا، انتقاداتی نیز به همراه داشت. برخی کارشناسان نسبت به احتمال پنهان کردن واقعیت درباره تعداد واقعی مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در چین ابراز نگرانی کردند.
از سوی دیگر، این کشور در زمان شیوع کرونا، فضای رسانهای را به شدت محدود کرد و به هیچکدام از شهروندان چینی امکان و اجازه مصاحبه با رسانههای خارجی داده نشد و شبکههای اجتماعی نیز به شدت توسط دولت کنترل شد.
عزیزی در ادامه گفت: «اگر نظامی عمل کنیم صددرصد مردم بیرون نخواهند آمد. در سیزده به در پلیسی عمل شد و موفق بودیم اگر نظامی عمل کنیم میتوانیم زنجیره شیوع را قطع کنیم».
به گفته او ادامه به کارگیری وضعیت فعلی، استرس ایجاد خواهد کرد که نتیجه آن افزوده شدن روزانه 1000 تا 2000 نفر به تعداد مبتلایان کرونا در ایران است.
این نماینده مجلس ایران پیشبینی کرد که با روش فعلی این ویروس تبدیل به وضعیت مزمنی خواهد شد که «اشتغال، تولید کارخانهها و … را دچار آسیب خواهد کرد».
او همچنین تامین مخارج زندگی مردم برای یک ماه را خواستار شد، زیرا به گفته او «پیشگیری مقدم بر درمان است و هزینه آن یکسوم درمان است، در حالی که راندمان آن هم 11 تا 30 برابر است».
گفتنی است، رهبر ایران پیش از این فرماندهی مقابله با کرونا را به نظامیان سپرد. او روز پنجشنبه، 22 اسفند، همزمان با ادامه بحران شیوع ویروس کرونا در ایران، با صدور فرمانی خواستار تشکیل یک قرارگاه از سوی نیروهای مسلح برای مقابله با شیوع کرونا و همچنین آمادگی آنها برای «دفاع بیولوژیک» شد.
او در نامهای که خطاب به محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نوشته بود، از احتمال «حمله بیولوژیکی» به ایران سخن گفت که منجر به شیوع ویروس کرونا شده است.