ناکارآمدی سامانهی دفاعی نیروهای ائتلاف در عراق؛ اعتراف ارتش کانادا
ناکارآمدی سامانهی دفاعی نیروهای ائتلاف در عراق؛ اعتراف ارتش کانادا
ناکارآمدی سامانهی دفاعی نیروهای ائتلاف در عراق؛ اعتراف ارتش کانادا
در پی حملات موشکی تلافی جویانه ایران به پایگاههای نظامی آمریکا و ائتلاف بین المللی در عراق، ارتش کانادا به وجود برخی نقایص در سامانه دفاعی کشور اذعان کرد.
کارلا گیمبی سخنگوی ارتش کانادا بر ضرورت ایجاد یک سامانه دفاع هوایی جدید برای نیروهای زمینی تاکید ک
ایران روز چهارشنبه هشتم ژانویه برای گرفتن انتقام خون فرمانده بلندپایه خود قاسم سلیمانی که جمعه گذشته در حمله پهپادی نیروهای آمریکایی در بغداد کشته شد، چندین موشک به سمت پایگاههای نظامی در عراق شلیک کرد. شماری از نیروهای نظامی کانادا از پنج سال پیش در چارچوب مبارزه با داعش در یکی از این پایگاهها مستقر هستند.
جاستین ترودو نخست وزیر لیبرال کانادا روز چهارشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی از این مسئله ابراز خرسندی کرد که هیچ نظامی کانادایی در حمله تلافی جویانه ایران زخمی نشده است.
نیروهای نظامی کانادا در عراق و کشورهای دیگر غالبا در کنار نیروهای کشورهای متحد که از سامانه دفاع ضدهوایی زمینی GBAD برخوردار میباشند، مستقر هستند. این سامانه میتواند موشکهای ضدموشک، توپ ضدهوایی و تجهیزات اختلال در سیستمهای راداری و الکترونیکی و همچنین تجهیزات لیزری را شامل شود.
اما روز چهارشنبه کارلا گیمبی سخنگوی ارتش کانادا که به نمایندگی از طرف سپهبد وین ایر فرمانده ارتش کانادا سخن میگفت، اعلام کرد حملات موشکی ایران ضرورت برخورداری نیروهای زمینی کانادا را از یک سامانه دفاع هوایی بیش از پیش نمایان ساخت.
در گذشته و به ویژه از سال 2012 که ارتش کانادا آخرین تسلیحات دفاع هوایی خود را کنار گذاشت، فرماندهان ارتش کانادا بارها از فقدان چنین سامانهای ابراز نگرانی کرده و آن را یک نقص جدی در بنیه دفاعی ارتش دانسته اند.
با این حال تلاشها برای دستیابی به یک سامانه دفاع هوایی جدید از سالها پیش عملا متوقف شده است. وزارت دفاع ملی کانادا دستکم تا پیش از سال 2026 قصد ندارد نیروهای نظامی کشور را به سامانه دفاع هوایی جدیدی که هزینههای سرسام آور آن بین دویست و پنجاه تا پانصد میلیون دلار برآورد شده است، مجهز کند.
مقامات کانادا به طور تلویحی اعلام کرده اند که بخشی از مشکل این است که با توجه به پیشرفت فناوریهای نظامی و دفاعی، پیش از هر چیز باید مشخص شود سامانه دفاع هوایی مورد نیاز با چه تهدیدهایی باید مقابله کند.
سپهبد وین ایر چندی پیش در مصاحبه با لاپرس کانادا با اشاره به این که ایران سپتامبر گذشته در حمله به تاسیسات نفتی شرکت بزرگ آرامکو عربستان سعودی از پهپاد استفاده کرده است، تاکید کرد حملات پهپادی از جمله تهدیدهای هوایی است که کانادا ممکن است در آینده با آنها مواجه شود بنابراین لازم است که ارتش توانمندیهای لازم را برای مقابله و خنثی کردن آنها داشته باشد.
ارتش کانادا روز سه شنبه ابراز امیدواری کرد که ماموریت نیروهای نظامی کانادا در چارچوب ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در عراق ادامه یابد. ارتش ابراز اطمینان کرد که طی روزها و هفتههای آینده درباره راههای تثبیت اوضاع در عراق رایزنیهایی با دیگر کشورها انجام خواهد داد.
ژنرال جاناتان ونس رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح کانادا نیز اعلام کرد نظامیان کانادایی آماده هستند در صورت کاهش تنشها و فراهم شدن شرایط، ماموریت خود را در عراق ادامه دهند.