معترضان عراقی به سمت اماکن دولتی بغداد حرکت کردند؛ دستکم دو نفر در خشونتهای جمعه کشته شدند
معترضان عراقی به سمت اماکن دولتی بغداد حرکت کردند؛ دستکم دو نفر در خشونتهای جمعه کشته شدند
معترضان عراقی به سمت اماکن دولتی بغداد حرکت کردند؛ دستکم دو نفر در خشونتهای جمعه کشته شدند
خبرگزاری رویترز می گوید یک معترض عراقی روز جمعه ۳ آبان، در بغداد بر اثر اصابت کپسول گاز اشک آور به صورتش، کشته شد. سرویس جهانی بیبیسی شمار کشته شدگان اعتراضات روز جمعه عراقی ها را دو نفر اعلام کرده است و می گوید هر دو بر اثر اصابت کپسول گاز اشکآور به صورتشان کشته شده اند.
خشونت های روز جمعه در شرایطی صورت گرفت که معترضان عراقی سعی کردند به سمت اماکن دولتی حرکت کنند. رویترز به نقل از یک معترض ۲۸ ساله عراقی نوشته است که آنها صبح روز جمعه به «منطقه سبز» بغداد رسیدند. اما نگران عبور از برابر سفارت ایران بودند؛ چرا که به گفته این فرد «یک نفر گفته است آنها چند تک تیرانداز دارند.» به نوشته رویترز دست کم ۲۰۰ معترض عراقی در تازه ترین دور ناآرامی ها مجروح شده اند.
در تاریخ ۳۰ مهر، یک کمیته دولت عراق در گزارشی اعلام کرد ۱۴۹ عراقی در اعتراضات اخیر کشته شدند. در این گزارش آمده است که نیروهای امنیتی از زور بیش از اندازه استفاده کرده اند.
عراق در هفتههای اخیر شاهد اعتراضات گستردهای بوده و گروه بزرگی از معترضان عراقی علیه عملکرد دولت عراق و دخالت های جمهوری اسلامی ایران در این کشور دست به تظاهرات زده اند.
اعتراضات اخیر عراق در ابتدا علیه فساد، بیکاری و مسائل اقتصادی آغاز شد. همچنین معترضان عراقی میگویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، انجام دهد.
همچنین شبکه فاکس نیوز گزارش داده بود که فعالان عراقی می گویند ایران کاری کرده که در کشور خودشان با آنها مانند «بیگانگان» رفتار میشود.
فاکس نیوز نوشته بود بسیاری از معترضان شبه نظامیان موسوم به حشدالشعبی را، که در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با داعش تشکیل شد، به اقداماتی مانند حمله به معترضان بنا بر دستور رژیم جمهوری اسلامی، و همچنین به فعالیت های درآمدزا و حفاظت از سیاست مداران فاسد و اقدامات خلاف بدون ترس از مجازات متهم می کنند.
ایالات متحده بارها گفته است که جمهوری اسلامی ایران با حمایت از گروه های تروریستی و شورشی، عامل بی ثباتی در خاورمیانه است و از طریق نیروی قدس عملا رهبری گروه های شبه نظامی شیعه در عراق را برعهده دارد.