اخبار کانادا

مشکلات خانوادگی مهاجران

مشکلات خانوادگی مهاجران

مشکلات خانوادگی مهاجران
بسیاری از مهاجران کشورهای مختلف در بدو ورود به هر کشور دیگری، با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شوند که حل این مشکلات نیاز به آگاهی قبلی از شرایط آن جامعه دارد. یکی از مشکلات اساسی مهاجران، مشکل درون خانواده‌ای است که میان زن و مرد پس از استقرار در کشور محل مهاجرت به وجود می‌آید.

عمده این مشکلات به خاطر عدم وفق یافتن شرایط مهاجران با شرایط کشور محل مهاجرت است. یکی از این مشکلات جدی هم مشکل شغل است که خیلی از مهاجران یا آن را پیدا نمی‌کنند و یا اگر پیدا می‌کنند به خاطر عدم آشنایی با فرهنگ کشور محل مهاجرت، نمی‌توانند به خوبی خود را با آن وفق دهند.

مهاجرت از ایران به کشور کانادا هم از این قائله مستثنی نیست. معمولاً زنان و مردان ایرانی پس از به وجود آمدن هر مشکلی در زندگی دو نفره‌شان، سعی می‌کنند که آن را به طور عرفی حل و فصل کنند. نحوه برخورد با دعواهای زن و شوهری در ایران به طوری است که گاهاً خانواده‌های زن و مرد، حتی پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم دست به کار می‌شوند و سعی می‌کنند که مشکل پیش آمده را حل و فصل کنند اما این وضعیت در کشور‌های دیگر لزوماً اینطور نیست. بنابراین خانواده‌هایی که به کشوری چون کشور کانادا مهاجرت می‌کنند، باید به لحاظ فرهنگی آمادگی مواجهه با هر گونه مشکلی را داشته باشند تا آن مشکل نتواند روی کانون خانواده تأثیر سوء بگذارد.

برای حل و فصل مشکلات میان زن و مرد در کشورهای محل مهاجرت، روش‌های مختلفی وجود دارد و بهتر است که راه‌حل‌های مختلف حل و فصل مشکلات به ترتیب طی شوند. خانواده‌های ایرانی که به کشور کانادا مهاجرت می‌کنند، پیش از هر کاری باید شرایط کشور کانادا را بسنجند. در این صورت مطمئناً به مشکل کمتری برخورد خواهند کرد اما اگر این مشکل برای‌شان به وجود بیاید، چند راه برای مقابله با آن خواهند داشت:

اولین کاری که یک زن و مرد پس از ایجاد مشکل بین‌شان به وجود می‌آید این است که مشکل خود را شناسایی کنند. خیلی‌ از زوجین فکر می‌کنند که مشکل خود را می‌شناسند اما ممکن است که با حضور در جلسات مختلف، به نکات جدیدی در خصوص مشکل پیش آمده میان‌شان پی ببرند. زوجین برای شناخت مشکل خود می‌توانند در بهترین شرایط ممکن، با هم دیالوگ برقرار کنند و راجع به ریشه مشکل‌شان حرف بزنند. آن‌ها می‌توانند در این خصوص وارد جزئیات شده و از کلی‌گویی بپرهیزند و در نهایت مشکلات به وجود آمده را یادداشت کنند و سعی کنند که برای هر کدام به طور جداگانه یک راه‌حل پیدا کنند که این مرحله، مرحله دوم حل مشکل میان زن و شوهر است.

زمانی که زن و مرد مشکلات کلی و جزئی میان خود را پیدا کردند، باید به دور از هر گونه خشونت و با مثبت‌اندیشی به مشکلی که بین‌شان به وجود آمده فکر کرده و در حل آن بکوشند. در این مرحله مهم است که هم زن و هم مرد، فقط به حل مشکل فکر کنند چون فکر کردن به هدفی که دارند، آن‌ها را در رسیدن به آن مصمم‌تر می‌کند. احترام و صداقت از لازمه‌های اصلی دیالوگ‌های دو نفره برای رسیدن به یک هدف مشخص است.

در صورتی که مشکلات میان زن و شوهر با صحبت‌های میان خود آن دو نفر حل نشود، آن دو به پایان راه نرسیده‌اند. خیلی‌ها به این گمان، همه چیزشان را می‌بازند و دیگر فکر می‌کنند که نمی‌توانند با همسرشان زندگی کنند اما گاهاً صحبت‌کردن با یک روان‌پزشک و متخصص امور خانواده می‌تواند درهای تازه‌ای را رو به موفقیت و حل مشکل میان زوجین بگشاید. در صورتی که متخصص امور خانواده راه‌حل مناسبی را پیش روی زن و شوهر می‌گذارد، چه خوب است که اگر هر دو سعی کنند که به خواسته‌های متخصص امور خانواده عمل کرده و در انجام توافقات دو طرفه کوتاهی نکنند.

زن و شوهر در مرحله‌ای که قرار است مشکل خود را با راه‌حلی مناسب حل کنند، بهتر است که بچه‌ها را وارد مشکلات خود نکنند و آن‌ها را در آرامش بگذارند، چراکه حتی در صورت حل شدن مشکلات میان پدر و مادر، بچه‌ها تا یک سنی هرگز مشکلات میان والدین خود را فراموش نمی‌کنند و این مشکلات روی‌شان تأثیر به سزایی می‌گذارد.

یکی از بهترین روش‌ها برای حل مشکلات میان زن و مرد و هر گونه مشکل خانوادگی این است که زن و مرد مشکلات بزرگ میان خود را به چند مشکل کوچک تقسیم کنند و تلاش کنند که هر کدام از آن مشکلات کوچک را رفع کنند. در این صورت پس از مدتی مشکل بزرگ خانواده حل خواهد شد. البته همه این راه‌حل‌ها منوط بر این است که هر دو طرف این مشکل جداً بخواهند که به آرامش و آشتی برسند.

و در آخر، یکی از بدترین اتفاقاتی که می‌تواند در دعواهای میان زن و شوهر بلافاصله پس از مهاجرت بیفتد این است که یکی از آن‌ها یا هر دوی‌شان خیلی عجولانه تصمیم بگیرند و واکنش نشان دهند. همانطور که در ابتدای متن گفته شد، مشکلات میان زن و شوهر در بدو مهاجرت تا حدودی طبیعی است چراکه اقلیم این دو عوض شده و شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه مقصد هم همچون شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه مبدأ نیست، بنابراین این انتظار وجود دارد که زن و مرد پس از مهاجرت، برای وفق دادن خود با شرایط زندگی در جامعه جدید صبور باشند چراکه این پروسه ممکن است زمانبر باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا