مروری بر وقایع روز یازدهم درگیری اسرائیل و حماس
سرخط خبرهای روز یازدهم درگیری اسرائیل و حماس:
بیمارستانهای نوار غزه، در پی درگیری اسرائیل و حماس، دیگر قادر به پذیرش مجروحان نیستند و شماری از نیروهای امدادی و پزشکی مجروح شدهاند.
بمباران مناطق مختلف غزه از سوی اسرائیل همچنان ادامه دارد و دستیابی به دارو و آب بسیار دشوار شده است.
تلاشهای دیپلماتیک همچنان برای متقاعد کردن تلآویو به توافق بر سر گشودن مسیر ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق گذرگاه رفح ادامه دارد.
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان، برای ابراز همبستگی با اسرائیل که در روزهای گذشته با حملات هوایی به کشتار مردم غزه دست زده، وارد این کشور شد.
«مایکل کوریلا»، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا وارد فلسطین شد و قرار است با مقامات عالی نظامی اسرائیل، ازجمله رئیس ستاد کل ارتش این رژیم دیدار کند.
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، هم چهارشنبه وارد اسرائیل خواهد شد. گفتنی است که سفر بایدن، به اراضی جنگی ۵ ساعته خواهد بود. او در این سفر با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر و «اسحاق هرتزوگ»، رییس جمهور اسرائیل دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
نخست وزیر انگلیس هم قصد دارد پنجشنبه در پی درگیری اسرائیل و حماس، به این کشور سفر کند.
رئیس جمهور فرانسه نیز قرار است به زودی برای اعلام حمایت مجدد از اسرائیل به تلآویو سفر کند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس با اشاره به درگیری اسرائیل و حماس و جنایت به وقوع پیوسته در بیمارستانی در مرکز غزه، آن را جنایت نسلکشی توصیف کرد و خواستار شکسته شدن سکوت در مقابله یاغیگریهای اشغالگران شد. به گفته شاهدان عینی بیمارستان به یک حوض خون تبدیل شده و قربانیان اکثرا از خانوادههایی بودند که از نقاط مختلف غزه به آنجا پناه آورده بودند.
الجزیره گزارش داد: «اسرائیل، آمریکا را در یک قدمی جنگی فراگیر قرار داد. نمایندگان آمریکا با برابر کردن حماس با داعش تلاش کردند به گمان خود بر میزان وحشتناک بودن عملیات طوفان الاقصی افزوده و همزمان با رد وجود راهکار دیپلماتیمک صرفا بر وجود راهکار نظامی تاکید کنند. قیاس حماس با داعش تا حد زیادی به اسرائیل کمک میکند تا «جنگی طولانی و دردناک» علیه غزه به راه بیندازد. افزایش نیروی دریایی ایالات متحده خطر یک درگیری منطقهای دیگر را افزایش داده که میتواند آمریکا را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند و باعث طولانی شدن درگیری اسرائیل و حماس شود.»
یدیعوت آحارانوت، روزنامه اسرائیلی، گزارش داد: «ورود ناو هواپیمابر آمریکایی، مداخلۀ وزیر خارجۀ آمریکا، حرفهای بایدن و سفر او به اسرائیل مواردی است که نشاندهندۀ حمایت نزدیک واشنگتن از تلآویو در درگیری اسرائیل و حماس است. آمریکا بهجای اسرائیل، رهبری جنگ کنونی را براساس منافع خود در منطقه بهعهده میگیرد. در مدت حضور بایدن در اسرائیل حملۀ زمینی به غزه انجام نخواهد شد.»
وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد: در مجموع ۲۱ شهروند فرانسوی در نتیجه درگیری اسرائیل و حماس جان باختند. به احتمال زیاد چندین شهروند فرانسوی هنوز گروگان حماس هستند.
شبکه المنار از بمباران منزل اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در اردوگاه الشاطی در غزه خبر داد.
برنامه غذایی جهان اعلام کرد: در غزه فقط برای ۴ روز غذا وجود دارد.
«احمد المنظری»، مدیر منطقهای سازمان بهداشت جهانی برای خاورمیانه، گفت: «اگر مجوز ورود کمکهای بشردوستانه به مناطق نیازمند داده نشود، پزشکان و پرسنل بیمارستانها جز صدور گواهیهای فوت، کار دیگری نخواهند توانست انجام دهند. اسرائیل، نوار غزه پرجمعیت را به طور کامل محاصره کرده و سوخت، آب و برق آن را قطع کرده است.»
والتدیزنی کمپانی انیمیشنسازی برای کودکان، در روزهای اخیر به طور رسمی دو میلیون دلار به رژیم صهیونیستی کمک مالی کرد.
وزیر امور خارجه ژاپن گفت: «برای گفتوگو با ایران درباره درگیری اسرائیل و حماس آماده میشویم.» وی همچنین خبر داد که توکیو به غیرنظامیان غزه، ۱۰ میلیون دلار کمک مالی میکند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که جان ۳۵۰۰ بیمار در نوار غزه به دلیل محاصره این باریکه از سوی اسرائیل و عدم ورود دارو و تجهیزات پزشکی در خطر است.
حدود ۵۰۰ هزار اسرائیلی شهرکهای جنوب فلسطین را ترک کردهاند.
هلال احمر مصر اعلام کرد که کاروانهای انسانی از العریش مصر به سمت گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه حرکت کردهاند.