مروری بر وقایع روز دهم جنگ اسرائیل و حماس
بیش از یک میلیون نفر به دلیل حمله زمینی احتمالی اسرائیل خانهها را در نوار غزه ترک کرده و گروههای امدادی برای ادامه جنگ هشدار دادهاند.
سرخط خبرهای روز دهم جنگ اسرائیل و حماس:
در پی تنش بین روابط کلمبیا و اسرائیل بهخاطر محکومیت تجاوز به نوار غزه توسط رئیسجمهور کلمبیا، وزارت خارجه کلمبیا از سفیر اسرائیل خواست که این کشور را ترک کند.
وزیر انرژی اسرائیل اعلام کرد: «با رفع محاصره نوار غزه و ورود کمکهای انسانی به این منطقه به شدت مخالفم.»
طبق گزارش الجزیره، جنگندههای اسرائیل بار دیگر گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه را بمباران کردهاند.
وزارت کشور نوار غزه نسبت به وقوع یک فاجعه زیست محیطی و انسانی به دلیل وجود بیش از هزار جسد بمباران حمله اسرائیل در زیر آوار خانهها هشدار داد.
نخستوزیر اسرائیل که به شدت نگران باز شدن جبهههای جدید علیه این کشور است ضمن اتهامزنی به ایران و حزبالله گفت: «به ایران و حزبالله میگویم که مراقب باشید.»
«ریشی سوناک»، نخست وزیر بریتانیا گفت: «در جریان عملیات طوفان الاقصی دست کم ۶ شهروند انگلیسی کشته و ۱۰ نفر دیگر ناپدید شدهاند.»
دولت روسیه امروز و در سایه افزایش تنش در خاورمیانه و در پی جنگ اسرائیل و حماس، خواستار آتش بس فوری و آغاز فرایند راه حل سیاسی شد.
«حازم قاسم»، سخنگوی حماس، اعلام کرد: «نتانیاهو میخواهد آرمان فلسطین و آرزوهای مردم ما را از بین ببرد. هیچ اشغالگری نمیتواند به موجودیت مردم فلسطین پایان دهد. چه اقدام زمینی انجام شود چه نشود، مقاومت برای همه سناریوها آماده است.»
به گزارش رسانههای عبری هزار و ۸۵۵ اسرائیلی در جنگ اسرائیل و حماس کشته شدهاند.
تلآویو درخواست سفر زلنسکی به اراضی جنگی را نپذیرفت. طبق گزارشها، اسرائیل سفر زلنسکی به اراضی جنگی در زمان کنونی را نامناسب خوانده است. او قصد داشت برای نشان دادن همبستگی با این رژیم عازم فلسطین و نوار غزه شود.
یک رسانه اسرائیلی اعلام کرد که بایدن روز چهارشنبه به اسرائیل سفر میکند.
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت که تصاویر دوربین درگیری تعدادی از عناصر حماس با نیروهای نظامی اسرائیل، نشان میدهد که نیروهای حماس از اطلاعات بسیار دقیقی از جزئیات و اسرار مربوط به ارتش اسرائیل و نقاط ضعف آن برخوردار بودند.
«ایهود باراک»، نخست وزیر سابق اسرائیل در اظهاراتی تازه اعلام کرد: «ما نمیتوانیم حماس را نابود کنیم. حماس یک تفکر در دلها و رویاهای مردم فلسطین است و این تفکر کاملا در افکار آنها رسوخ کرده است.»
همسر وزیر اول اسکاتلند که اصالتی فلسطینی دارد و پدر و مادرش در نوار غزه گرفتار شدهاند، اسرائیل را مسئول «وحشت آفرینی» در نوار غزه دانست و عنوان کرد، به نحوی هر یک از مردمی که در این منطقه هستند از جمله اعضای خانواده او «در انتظار مرگ» هستند.
چین از کشته شدن چهار نفر از شهروندانش در جنگ اسرائیل و حماس خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور هم بار دیگر خواستار بازگشت شهروندانش از سرزمینهای اشغالی شد.
نخست وزیر مالزی در تماس تلفنی با رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس، بر حمایت این کشور از ملت فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تاکید کرد.
به گفتهی ناظر حقوق بشر اروپا و مدیترانه، اسرائیل تا کنون یک چهارم بمب اتمی را به نوار غزه انداخته و به طور متوسط در هر ساعت ١۴ فلسطینی را میکشد.
وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا گفت که رفتار اسرائیل در نوار غزه و محرومکردن صدها هزار نفر از آب و برق و غذا، میتواند «جنایت جنگی و نسلکشی برنامهریزی شده» تعریف شود.
جنگندهای اسرائیل ساختمان وزارت کشور فلسطین در نوار غزه را بمباران کردند.
نماینده ایران در سازمان ملل اعلام کرد: «تا زمانی که اسرائیل جرات حمله به ایران، منافع و اتباع آن را نداشته باشد، نیروهای مسلح ایران مستقیما با اسرائیل درگیر نخواهند شد.»