مذاکرات در سنای آمریکا در مورد طرح تحریمهای شدید روسیه آغاز میشود
مذاکرات در سنای آمریکا در مورد طرح تحریمهای شدید روسیه آغاز میشود
مذاکرات در سنای آمریکا در مورد طرح تحریمهای شدید روسیه آغاز میشود
کمیته سنای آمریکا طرح تحریمهای گسترده و شدید علیه روسیه را به بحث میگذارد؛ اوایل ماه جاری میلادی این طرح جنجالی از رایگیری بازماند، اما بهنظر میرسد سناتورهای ایالات متحده قصد داردند آن را به پیش ببرند.
کمیته روابط خارجی سنا ۱۸ دسامبر/۲۷ آذر ماه طرح «دفاع از امنیت آمریکا در برابر سیتزهجوییهای کرملین» (بهاختصار: داسکا) را به بحث میگذرد. طرحی که سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام آن را «تحریمهای دوزخی» توصیف کردهاست.
این طرح فراحزبی بدهیهای عمومی، پروژههای گاز مایع طبیعی در کشورهای خارجی و بانکهایی که به گفته کنگره به مسکو در مسیر «تضعیف نهادهای دمکراتیک در دیگر کشورها» یاری میرسانند را هدف قرار میدهد. این طرح هچنین سازوکارهای سایبر و چهرهها و افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، را نیز هدف قرار خواهد داد.
طرح قانونگذاران ایالات متحده دفتری را در وزارت خارجه تاسیس خواهد کرد با عنوان «دفتر فضای سایبر و اقتصاد دیجیتال»، که هدف آن پیشبرد اقدامات در زمینه امنیت بینالمللی فضای مجازی، دسترسی و آزادی دسترسی به اینترنت، اقتصاد دیجیتال، مقابله با جرایم مجازی و تهدیدهای سایبری عنوان شدهاست.
سنا قرار بود هفته پیش، به این طرح رای دهد، اما آن را عقب انداخت. البته در این بازه زمانی دو طرح دیگر را تصویب کرد که از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، میخواهد تا در جهت استقلال از نفت و گاز روسیه تلاش کنند.
در لایحه بودجه دفاعی ایالات متحده نیز بخشی به تحریمهای دو طرح خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا اختصاص یافته است.
جنگ گاز میان روسیه و آمریکا
پیشتر شماری از تحلیلگران اقتصادی گفته بودند طرحهای آمریکا، و نقشی که خود این کشور میخواهد بهعنوان صادرکننده گاز برعهده گیرد، ممکن است بر روسیه پیامدهای چشمگیری داشته باشد.
فریدون خاوند، تحلیلگر اقتصادی رادیو فردا، گفته بود یکی از مهمترین و حساسترین عرصههایی که احتمالا زیر ضربه تحریمهای واشینگتن علیه مسکو قرار میگیرد، همکاری شرکتهای اروپایی با روسیه در عرصه گاز است.
با این حال تا تصویب نهایی تحریمهای موسوم به «داسکا» هنوز زمان باقی ماندهاست؛ در صورت تصویب تحریمها توسط کمیته روابط خارجی سنا، طرح باید هم در صحن علنی سنا و نیز مجلس نمایندگان به تصویب برسد و سپس برای امضا و قانونیشدن نزد رئیسجمهوری آمریکا فرستاده شود.
هفته پیش سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، برای دیدار با رئیسجمهوری و وزیر خارجه آمریکا به واشینگتن رفته بود. دونالد ترامپ در پی این ملاقات در توئیتر خود نوست «دیدار خوبی» با آقای لاوروف داشته و «در مورد بسیاری مسائل گفتوگو کردیم، از جمله تجارت، ایران، کره شمالی، پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، کنترل جنگافزارهای هستهای و دخالتهای انتخاباتی».