سه برخورد نژادپرستانه ونکوور در کانون توجه رسانه های اجتماعی
سه برخورد نژادپرستانه ونکوور در کانون توجه رسانه های اجتماعی
سه برخورد نژادپرستانه ونکوور در کانون توجه رسانه های اجتماعی
این روزها سه کلیپ از برخوردهای نژادپرستانه منتشر شدهاند که نشان میدهند افرادی در مترو ونکوور به دیگران میگویند کانادا را ترک کنند.
در یکی از این ویدیوها، مردی بیرون یک کاندو در ریچموند در محوطه ای که مشخصا تابلو «اجازه شستوشوی ماشین نیست» دارد ماشینش را میشوید. فردی که ویدیو را ضبط کرده که خواست شناسایی نشود، به مرد میگوید که نباید ماشینش را آنجا بشوید. او بعد چند بار از مرد میپرسد که «دوباره بگو حرفهایت درباره چین چه بودند؟» که مرد میگوید «از چینیهای لعنتی متنفرم. این یک حمله است». او بعد به مرد میگوید «به کشورت برگرد.»
ویدیوی دوم در یک اتوبوس در خیابان دیوی ضبط شده است. مردی که آن را برای سیتیوی نیوز فرستاده گفته همراه با دوستانش کاملا شوکه و سورپرایز شده بوده چون بدون هیچ دلیلی یک زن شروع به آزار آنها کرده است.
در ویدیو، صدای زنی شنیده میشود که میگوید: «من یک شهروند کانادایی هستم و متنفرم که شما ثروتمندان اینجا میآیید و طوری رفتار میکنید که از ما بهتر هستید چون والدین ثروتمندتان پول دادند تا انگلیسی صحبت کنید و افتضاح هستید».
مردی که ویدیو را ضبط میکند میخندد و زن میگوید «من کانادایی هستم و شماها نیستید». فردی که ویدیو را ارسال کرد گفت او و دوستانش کانادایی هستند و از وقتی هفت سال داشتند در کشور بزرگ شدهاند.
او گفت به این دلیل ویدیو را فرستاده تا «آگاهی بیشتری نسبت به افزایش این نوع آزارهای نژادی در سیستم ترانزیت مترو ونکوور شکل بگیرد و مسئولان دست به عمل بزنند تا بتوانیم در آینده از وقوع این اتفاقها جلوگیری کنیم و همه بتوانند دوباره در خیابانهای مترو ونکوور امن باشند.»
این ویدیو با فاصله یک هفته پس از این منتشر شدهاند که زنی سر کارمندان برنابی شاپرز دراگ مارت داد زد و به یکی از آنها گفت در کانادا انگلیسی صحبت کند و جای دیگر چینی حرف بزند.
الن دوتون عضو جامعه تحقیقات و آموزش ضدنژادپرستی کانادا گفت مشکل کانادا این است که این اتفاق دارد تبدیل به چیزی نرمال میشود. او گفت: «جوانانی حتی دبیرستانی از خانوادههای ثروتمند هستند که دارند به داخل این ایدئولوژی کشیده میشوند. این مسئله را از نظر اجتماع راستگرایان افراطی و حزبهای سیاسی معروف دیدهایم.»
تونی مکالیر که قبلا یکی از سازماندهندگان گروه مقاومت آریاییهای سفید در ونکوور بود قبول دارد که این روند رو به رشد است. او حالا باورهای قدیمیاش را کنار گذاشته و سازمان «زندگی بعد از نفرت» را برای ترفیع تحمل و برابری راهاندازی کرده است. او گفت ضبط کردن این اتفاقهای نژادپرستانه شروع خوبی است اما شاهدان باید با شجاعت بیشتری در این موقعیتها عمل کنند.
او گفت: «ما باید در این دنیا که بیش از پیش دارد پر از ترس میشود شاهدان فعال باشیم. به عنوان انسان ما از دو جا میآییم: ترس یا عشق.»
سرهنگ کلینت همپتون از پلیس ترانزیت مترو ونکوور گفت افسران پلیس سانحه به وقوع پیوسته در اتوبوس را بررسی کردهاند. او گفت: «صحبتهای نژادپرستانه این فرد نامناسب و غیرقابل توجیه هستند اما مجرمانه نیستند. از هر کسی که در این وضعیت قرار میگیرد میخواهیم با پلیس ترانزیت تماس بگیرد.»