اخبار هنرمندان

سعید محمدی: اعتراض‌ها آغاز یک انقلاب است

سعید محمدی: اعتراض‌ها آغاز یک انقلاب است

سعید محمدی: اعتراض‌ها آغاز یک انقلاب است

سعید محمدی، خواننده، شاعر و آهنگساز، با انتشار یک کار جدید با نام «به‌پا خیز!» از اعتراضات اخیر در ده‌ها شهر ایران حمایت کرد. این هنرمند ایرانی فعالیت سیاسی را سال‌ها پیش به همراه فریدون فرخزاد در ایران آغاز کرد. سعید محمدی در گفت‌وگو با رادیو فردا گفت معتقد است اعتراض‌ها در ایران سرآغاز یک انقلاب است.

او درباره کار جدید خود گفت لحن حماسی این اثر با شرایط کنونی همخوانی دارد که به باور وی بازتابی است از جنبش اعتراضی جدید؛ جنبشی که «آغاز یک انقلاب جدید در ایران» است.

سعید محمدی می‌گوید آهنگ «به‌پا خیز!» متأثر از کارهای اولیه او با فریدون فرخزاد است.

او به همراه فرخزاد، اندکی پس از انقلاب ۱۳۵۷ به صورت زیرزمینی به ساخت و انتشار آهنگ‌هایی با مضمون سیاسی و اعتراضی روی آوردند. در آن سال‌ها و با موج اعدام‌ مقام‌ها و امرای نظام شاهنشاهی، بیشتر این آثار در تقابل با جو ملتهب جامعه بود.

سعید محمدی به رادیو فردا گفت در آن دوران فریدون فرخزاد ترانه اکثر این آهنگ‌ها را می‌نوشت و او برای این اشعار موسیقی می‌ساخت. انتشار آثار مشترک فرخزاد و سعید محمدی مدتی بعد توجه دستگاه امنیتی حکومت نوپای اسلامی را جلب کرد و آنها را ناگزیر روانه تبعید کرد.
زندگی در تبعید دوران جدیدی در کارنامه هنری این دو رقم زد. در سال‌های نخست زوج «فریدون فرخزاد-سعید محمدی» در بسیاری از گردهمایی‌های مخالفان حکومت انقلابی در ایران برنامه اجرا کرد. در همان دوران نوارهایی هم با مجری‌گری فرخزاد و آهنگ‌هایی از این دو منتشر شد.
این همکاری بعد از مدتی قطع شد و چندی بعد فریدون در خانه‌اش در شهر بن آلمان به قتل رسید. سعید محمدی می‌گوید بعد از قتل فرخزاد نزدیک به پنج سال در سکوت زندگی کرد و هیچ کار جدیدی ارائه نداد: «خیلی زود فهمیدم که اگر قرار باشد از راه موسیقی زندگی کنم. باید با خواننده‌هایی رقابت کنم که موسیقی آنها پاپ و شاد بود. مجبور بودم از آن راه پول دربیاورم تا بتوانم حرفم را بزنم.»

سعید محمدی می‌گوید در طول این سال‌ها همیشه پیگیر مسائل کشور بوده و کوشیده است تا در جریان و همراه تحولات ایران باشد. این هنرمند ایرانی می‌گوید اگرچه ریشه در ایران دارد و اگرچه همیشه فکرش با میهن است مطمئن نیست در صورت تغییر شرایط سیاسی در کشور بلافاصله در ایران زندگی را از سربگیرد.

در پاسخ به سؤالی درباره انتقاد از انجماد فرهنگی هنرمندان خارج از کشور در ناکجاآبادی که لزوما ایران امروز نیست، سعید محمدی گفت نمی‌توان انتظار داشت که انسانی ۴۰ سال در غربت زندگی کند و درگیر مسائل روزمره معیشتی شود و خوراک فرهنگی‌اش غربی باشد و به معنای اولیه کلمه «ایرانی» بماند. به گفته وی «هنرمندان که اصلا باید در محیط باشند که از محیط جذب کنند و کار تولید کنند.» با این همه «کسی این وسط موفق است که بیشتر تلاش می‌کند خود را به هر ترتیبی در جریان شرایط ایران قرار دهد یا از هنرمندان داخل کشور کمک بگیرد».

سعید محمدی در نهایت تأکید می‌کند که باور دارد که ملت ایران در حال رشد است و به زودی «سر به خورشید خواهد رساند». او افزود ملت ایران دیگر نمی‌تواند وقت خود را صرف این کند که چه کسی در ۴۰ سال گذشته چه کرده است: «امروز روزی است که دست در دست همدیگر بگذاریم و همه علیه ظلم بجنگیم».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا