سرویس اطلاعاتی آمریکا: چین جهان را نسبت به حجم خطرات کرونا گمراه کرد
سرویس اطلاعاتی آمریکا: چین جهان را نسبت به حجم خطرات کرونا گمراه کرد
سرویس اطلاعاتی آمریکا: چین جهان را نسبت به حجم خطرات کرونا گمراه کرد
دستگاه اطلاعاتی آمریكا روز پنجشنبه 2 آوریل در گزارشی فاش كرد، چین دنیا را نسبت به حقایق بسیاری در باره ویروس كرونا و حجم خطرات شیوع این بیماری که به یک پاندمیک جهانی تبدیل شده، آگاه نکرد.
براساس گزارش نشر شده از سوی فاکسنیوز به نقل از مقاماتی در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، با توجه به جهش آمار موارد ابتلاء و مرگومیر ناشی از کرونا در روزهای اخیر، چین از طریق کاهش دادن تعمدی آمار مربوط به شمار مبتلایان و فوتیهای کووید 19، جهان را گمراه کرده است.
کارنامه فریبکارانه
در گزارش طبقهبندی شده ارسالی به کاخ سفید، مسئولان دست اندر کار گفتند که کارنامه عمومی چین مربوط به شمار موارد ابتلاء به کووید19 به شکل عمدی، فریبکارانه و ناقص بوده است.
در این گزارش به نقل از سه افسر اطلاعاتی آمریكا آمده است كه آنها هفته گذشته گمراهکننده بودن آمار پكن در مورد ویروس کرونا را به کاخ سفید اطلاع دادند.
منبع اطلاعاتی آمریکا آمار چین را سطحی و تخیلی توصیف كرد.
گزارش اطلاعاتی آمریکا میافزاید که تصمیم چین برای کم جلوه دادن شمار موارد ابتلاء و مرگومیر ناشی از کرونا، ممکن است عواقب مرگباری برای سایر نقاط جهان داشته باشد.
دبورا پرکس، از مسئولان وزارت امور خارجه آمریکا که به کاخ سفید در خصوص چگونگی واکنش به «کووید19» مشاوره میدهد، تاکید کرد که آمار و ارقام گمراهکننده چین بر پیشفرضها و استراتژیهای سایر کشورها در مورد کرونا تاثیر گذاشته است.
ایتالیا و اسپانیا، بیشترین زیاندیدگان
پرکس افزود: «این کاستن عمدی از شمار تلفات ناشی از کرونا، کاری خطرناک و کمتر از حدی که انتظار میرفت، بود زیرا به باور من، چه بسا دادههای زیادی را از دست داده باشیم. اکنون میبینیم که نتایج این اطلاعات غلط در ایتالیا و اسپانیا، انعکاس یافته است.»
چین از همان آغاز شیوع این پاندمیک، متهم به پنهانسازی حقایق در مورد کرونا شد و مبادرت به بازداشت منتقدان و پزشکانی کرد که کوشیدند، ناقوس خطر را به صدا در آورند.
چین در هفتههای اخیر، کمپینی هماهنگ را برای تقویت تصویر جهانی خود، آغاز کرده و کوشید چرخهای اقتصاد عظیم خود را بار دیگر به گردش در آورد. پکن اقدام به فروش تجهیزات مقابله با ویروس کرونا به کشورهایی کرد که به سختی از کرونا ضربه خورده و در صدد مهار ویروس در مرزهای خود هستند.
گرگ بارباکیا، کارشناس ضدجاسوسی آمریکا در گفتوگو با فاکسنیوز با بیان این که «تنها کار بهتر از ایفای نقش قربانی، ظاهر شدن در نقش قهرمان است.»
او افزود: «چین با سوءاستفاده از صحنه کنونی اقتصاد جهان و در سایه نبرد ایتالیا و ایران با کرونا، سعی در بهرهبرداری از این شرایط به نفع خود دارد.»
این گزارش میافزاید: «چین تنها به بازاریابی برای باصطلاح موفقیت خود در مهار کووید19 اکتفا نکرد، بلکه قول اعطای میلیونها دلار به سازمان بهداشت جهانی را نیز داد و در ازای آن، مدالهای لیاقت و موفقیت تلاشهای خود را دریافت کرد.»
در گزارش روز چهارشنبه 1 آوریل سازمان ملل متحد از چین به خاطر مشارکت در تلاشهای ضد کووید19، ستایش به عمل آمد اما موضوعی که به آن پرداخته نشده، این است که مقامات چینی اولین مورد ابتلاء به کرونا را تا زمانی که مجبور نشدند، گزارش ندادند. اسناد بعدی نشان داد كه چین دو ماه پیش از نخستین گزارش خود در مورد کووید19، از خطرات ویروس آگاه بود و لذا اگر چین شفافیت داشت، مهار کووید19 در جهان امکانپذیر میشد.