سازمان بهداشت جهانی خبر داد: نبود ارتباط منفی ایبوپروفن با کووید-۱۹
سازمان بهداشت جهانی خبر داد: نبود ارتباط منفی ایبوپروفن با کووید-۱۹
سازمان بهداشت جهانی خبر داد: نبود ارتباط منفی ایبوپروفن با کووید-۱۹
بر اساس بیانیه روز جمعه سازمان بهداشت جهانی که توسط وزارت بهداشت کانادا منتشر شده است، هیچ مدرکی مبنی بر تاثیرات منفی ایبوپروفن بر روی کووید-۱۹ وجود ندارد.
این در حالی است که پیش از این به گفته سخنگوی سازمان بهداشت جهانی تا انجام آزمایشات لازم در این سازمان نسبت به مصرف ایبوپروفن هشدار داده بود.
ایبوپروفن یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی یا NSAID است. این دارو تحت نامهای تجاری مختلفی مانند ادویل و نروفن به فروش میرسد. این دارو علاوه نه تنها مسکن است بلکه برای کنترل تب و عفونتهای ویروسی و باکتریایی نیز مصرف میشود.
در نهایت سازمان بهداشت جهانی با انتشار توییتی موضع خود را صریحا مشخص و اعلام کرد که در حال حاضر و بر اساس مستندات موجود هیچ توصیه بر ضد ایبوپروفن ندارد.
در ادامه این توییت آمده است: ما همچنین با پزشکانی که در حال معالجه بیماران مبتلا به کووید-۱۹ هستند نیز تاکنون هیچ گزارش منفی در رابطه تاثیرات ایبوپروفن یا فراتر از عوارض شناخته شده معمول دریافت نکردهایم.
موضوع از کجا شروع شد؟
بیان تاثیرات منفی بروفن بر روی بیماران کووید-۱۹ از زمانی مطرح شد که «الیور وران»، وزیر بهداشت فرانسه و متخصص مغز و اعصاب، شنبه گذشته با انتشار توییتی اعلام کرده بود که احتمالا مصرف ایبوپروفن عفونت کووید-۱۹ را تشدید میکند
«دیوید جورلینک»، رئیس بخش داروسازی بالینی دانشگاه تورنتو، در این رابطه گفت: به نظر نمیرسد نگرانی در رابطه با ایبوپروفن مبتنی بر شواهد و مدارک درستی باشد.
وی با ابراز نگرانی در رابطه با افرادی که همیشه از ایبوپروفن برای تسکین دردهای آرتروز یا سایر دردهای مزمن استفاده می کردند و به دلیل عوارض ان بر کووید-۱۹ مصرفشان متوقف کردند بیان داشت: این کار توصیه نمی شود بخصوص بدون مشورت با پزشک معالج.
وزارت بهداشت کانادا نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که مصرف ایبوپروفن برای شرایط مزمن نباید متوقف شود و در برای هرگونه تغییر در مصرف ان باید با تجویز پزشک باشد.