رقابت برای ساخت واکسن کرونا ویروس در دنیا بالا گرفت / کدام کشور موفق به تولید اولین واکسن میشود…
رقابت برای ساخت واکسن کرونا ویروس در دنیا بالا گرفت / کدام کشور موفق به تولید اولین واکسن میشود...
رقابت برای ساخت واکسن کرونا ویروس در دنیا بالا گرفت / کدام کشور موفق به تولید اولین واکسن میشود…
ساخت واکسن کرونا ویروس از همان روزهای اول که کووید-۱۹ در چین شیوع پیدا کرد مطرح شد و هرچه پیش میرود این موضوع جدیتر و مهمتر میشود بطوریکه در حال حاضر چندین کشور و شرکت بزرگ داروسازی در حال تحقیق روی این موضوع هستند.
در این میان بزرگترین شرکتهای سرمایه گذاری دنبا مشغول سرمایه گذاری بر روی شرکتهای داروسازی هستند تا در نهایت مشخص شود کدام یک پیروز این مسابقه نفس گیر میشود.
تمامی کشورهای دنیا در این مسابقه شرکت کردهاند مانند ایران، اروپا، انگلستان، کانادا، ایالات متحده، چین و استرالیا اما هنوز معلوم نیست نتیجه چه باشد، در این گزارش باهم نگاهی میکنیم به آخرین دستاوردها در زمینه واکسن کرونا ویروس و البته امیدواریم تا جهان هرچه سریعتر بتواند این مشکل را حل کند.
بیمار صفر و تولید واکسن کرونا ویروس
بنابر دادهها و اطلاعات دولتی دست یافته که به احتمال زیاد میتواند به یافتن «بیمار صفر»، یا نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونای جدید در چین کمک کند.
به گزارش «ساوث چاینا مورنینگ پست»، روزنامه هنگکنگی، این دادهها حاکیست که به احتمال زیاد نخستین مورد تائیدشدهی ابتلا به ویروس کرونای جدید، شهروندی ۵۵ ساله که هویت این فرد مشخص نیست، ساکن استان هوبی (مرکز شیوع ویروس) است و بیماری او زمانی در ۱۷ نوامبر تشخیص داده شده است.
به گفت «پست»، مقامهای چینی توانستهاند ۲۶۶ بیمار که در سال پیش مبتلا شدهاند، را ردیابی کنند.
این روزنامه میگوید در ماه نوامبر ۹ مورد ابتلا دیده شده بود که هیچیک از آنها بهعنوان «بیمار صفر» تائید نشده بود؛ بین ۳۹ تا ۷۹ سال داشتند و حتی مشخص نیست چه شماری از آنها ساکن شهر ووهان بودند.
ردیابی و دستیابی به نخستین بیمار، یا «بیمار صفر»، برای پژوهشگران اهمیت دارد، چراکه میتواند اطلاعات مهمی در مورد دلیل یا عامل انتقال ویروس، شیوه انتقال و تولید واکسن کرونا ویروس موثره آن بدهد.
روند تولید واکسن کرونا ویروس چگونه است؟
شیوه عمده واکسیناسیون در چند دهه گذشته استفاده از ویروس اصلی بوده است. لذا برای ساخت واکسن سرخک، اوریون و سرخچه از نمونه تضعیف شده ویروسهای این بیماریها استفاده میشود که قادر به ایجاد بیماری نیستند. واکسن رایج آنفلوآنزای فصلی نیز سویههای اصلی اما ناتوان ویروس آنفلوآنزای رایج را در خود دارد.
برای ساخت واکسن کرونا ویروس جدید از روشی نوین و نسبتا ناآزموده به نام “اتصال و اجرا” استفاده میشود.
آشنایی با کد ژنتیکی کامل این ویروس کرونای جدید به این معنی است که ما نقشه کاملی برای ساخت این ویروس در اختیار داریم.
کاری که بعضی از متخصصان ساخت واکسن میکنند این است که بخشهای کوچکی از کد ژنتیکی ویروس کرونا را برمیدارند و در ویروسهای کاملا بیآزار دیگری میگذارند.
حالا شما میتوانید شخصی را با این ویروس بیآزار “آلوده” کنید و در تئوری تا حدودی نیز او را در برابر ویروس کرونا مقاوم کنید.
بعضیها هم در حال انجام کار دیگری هستند و تکههایی از کد ژنتیکی ویروس را مستقیما به بدن تزریق میکنند. ورود این تکه به بدن به ساخت پروتئینهای ویروسی منجر میشود و دستگاه ایمنی بدن میتواند مبارزه با آنها را یاد بگیرد.
گامی مهم برای واکسن کرونا ویروس در کانادا
گروهی از دانشمندان کانادایی با جداسازی نسخههای جدید کروناویروس و عامل بیماری همهگیر کووید-۱۹ گامی بلند به سوی تهیه واکسن این بیماری برداشتند.
این محققان گفتند که جداسازی این ویروس پزشکان را در درمان، تولید واکسن کرونا ویروس و آزمایش یاری رسانده و در ادامه تحقیقات زیست شناسی این ویروس نیز خیلی موثر است.
دکتر سمیرا مبارکه، میکروبیولوژیست و متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان سانیبروک در این رابطه گفت: ما برای دست یابی به راهکارهای رفع این بیماری نیاز به ابزارهای اصلی داریم.
وی افزود: پاسخ فوری اهمیت زیادی دارد ولی راهحلهای طولانی مدت، از تحقیقات اساسی درباره این ویروس مرگبار پدید میآید.
این تیم که شامل گروهی از دانشمندان بیمارستان سانی بروک دانشگاه مک مستر و دانشگاه تورنتو هستند، پس از گرفتن نمونه هایی از دو کانادایی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، جدا کرده و بعد آن را در یکی از تجهیزات ایمن کشت دادند.
تولید واکسن کرونا ویروس در چین و امریکا
آمریکا و چین از آغاز آزمایش داروی تازه ساخته شده بر روی مبتلایان به ویروس کرونا خبر دادند.
موسسه ملی سلامت آمریکا گفته است که داروی ساخت شرکت گیلیاد این کشور بر روی یک بیمار مبتلا به کرونا آزمایش شده است.
چین نیز یک «واکسن خوراکی» برای درمان ویروس کرونا ساخته و قرار است بر روی بیماران آزمایش شود.
با این حال احتمالا تایید اثربخشی این داروها و تولید انبوه آنها ماهها طول بکشد.
تاکنون مرگ بیش از ۲۷۰۰ نفر در جهان از ویروس کرونا تایید شده که بخش اعظم آنها شهروندان چین هستند.
داشمندان هلندی و ساخت پادتن
دانشمندان در هلند گفتهاند که معتقدند به پادتن دست یافتهاند که میتواند برای شناسایی ویروس کرونا و پیشگیری انتقال این ویروس به سایر افراد مثمر ثمر باشد، با این حال اعلام شده که این پادتن بایستی بر روی انسانها مورد آزمایش قرار بگیرد که ماهها زمان خواهد برد.
پیشتر این محققان موفق شده بودند پادتن ویروس سارس-۱ را نیز بدست بیاورند، یافتههای این دانشمندان باید مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار بگیرد.
آلمان و جنگ تجاری اتهام علیه آمریکا
برلین در تلاش است تا واکسن کرونا ویروس را بسازد و از طریق شرکت دارو سازی CureVac موفقیتهایی را نیز بدست آورده است که به گفته خودشان بسیار محرمانه است و شاید هم اکنون در مراحل تست باشد و واکسن ساخته شده باشد.
اما همزمان منابع دولتی آلمان بیان داشتند که این شرکت و پزشک مسئول تحقیقات از طریق ایالات متحده تحت فشار قرار گرفتهاند تا تحقیقات را بدون کسب اجازه از دولت آلمان به آمریکا منتقل کنند.
در همین حال سفیر آمریکا در آلمان نیز این موضوع را تکذیب کرد و بیان داشت که ما با هرکسی که ادعا کند این واکنس را میتواند بسازد در ارتباط خواهیم بود و این یک امر بدیهی است.
بهترین راه درمان تا زمان تولید واکسن کرونا ویروس چیست؟ آیا روش پلاسمای خون بهبود یافتگان موثر بوده؟
با توجه به اینکه همچنان دارو و واکسن شناخته شدهای برای درمان آن کشف نشده، دانشمندان بهدنبال استفاده از راهحلهایی هستند تا بتوانند روند افزایشی شیوع این بیماری را تا زمان کشف واکسن آن کند کنند.
در میان راهحلهایی که از سوی پزشکان مطرح میشود تهیه پادتن از پلاسمای خون بهبودیافتگان ویروس کرونا است.
استفاده از سرم دوران نقاهت که در اصل برداشت پادتنهای ضدویروس از بدن بیمارانی است که در گذشته آلوده بودهاند، به بیش از یک قرن گذشته باز میگردد اما در چند دهه اخیر چندان مورد استفاده قرار نمیگرفته است و بصورت رایج نبوده/
شواهد تاریخی اخیر در بروز بیماریهای فراگیر و استفاده از روش فوق گواهی بر ادعای این متخصص است:
در سال ۲۰۰۳ پزشکان چینی از پلاسمای بیماران بهبود یافته برای معالجه ۸۰ بیمار مبتلا به بیماری ویروسی موسوم به سندرم حاد تنفسی حاد یا سارس (SARS) که کرونا ویروس اولیه است، استفاده کرده و دریافتند که این روش با بهبود نتایج و همچنین کاهش مدت بستری بیماران مرتبط است.
در سال ۲۰۱۴ نیز سازمان بهداشت جهانی دستورالعملی را برای استفاده از پلاسمای افراد درمان شده ابولا منتشر کرد.
با وجودیکه استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان کرونا ویروس هنوز بهطور گسترده آزمایش نشده ولی پزشکان چینی از این روش برای درمان کسانیکه در مراحل اولیه کرونا قرار دارند، استفاده کرده و تا حدودی نیز نتایج مثبتی گرفتهاند.
پیشگیری بهتر از واکسن کرونا ویروس
و بالاخره اینکه مثل همیشه پیشگیری بهتر درمان است بنابراین با رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و ترجیحا ماندن در خانه خود و دیگران را از ابتلا به این بیماری مصون نمایید.