اخبار جهان

رسانه‌ها: اختلاف پومپئو با دیگر وزیران خارجه در گروه هفت بر سر نام ویروس کرونا

رسانه‌ها: اختلاف پومپئو با دیگر وزیران خارجه در گروه هفت بر سر نام ویروس کرونا

رسانه‌ها: اختلاف پومپئو با دیگر وزیران خارجه در گروه هفت بر سر نام ویروس کرونا
رادیو فردا :رسانه‌های اروپایی و آمریکایی می‌گویند در جریان نشست وزیران خارجه گروه هفت اقتصاد بزرگ جهان، میان وزیر خارجه ایالات متحده و دیگران بر سر نام ویروس کرونای جدید اختلاف پدید آمده و در نهایت نیز آن‌ها بیانیه مشترکی صادر نکردند. مقام‌های آمریکایی گفته‌اند اتحاد وجود دارد و اساسا قرار نبود بیانیه‌ مشترک صادر شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، همچنین برخی دیگر اعضای وزارت خارجه ایالات متحده ویروس کرونای جدید را «ویروس ووهان» می‌نامند.

پیشتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از این ویروس با نام «ویروس چینی» نام می‌برد، اما اخیرا به شبکه فاکس گفته قصد ندارد به تکرار این نام ادامه دهد، چراکه نمی‌خواهد نام‌ها تبدیل به یک مسئله اصلی شود و «مردم این موضوع را درک می‌کنند».

سازمان جهانی بهداشت و پژوهشکده‌های علمی و پزشکی، به‌دلیل شباهت‌های زیادی که ویروس کرونای جدید با ویروس سارس در سال ۲۰۰۲ دارد، آن را ویروس کرونای سارس-۲ می‌نامند. بیماری ناشی از آن نیز «کووید-۱۹» نامیده می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید این اقدام مانع از ارجاع ویروس مرگبار به یک محل یا مردم یک منطقه یا یک کشور می‌شود.

اما وزیر خارجه آمریکا که این روزها بارها از چین به دلیل آن‌چه «کارزار اطلاعات نادرست» و ارائه نکردن اطلاعات در زمان مناسب انتقاد کرده، ویروس را «ووهان» می‌نامد: به نام شهری که نخستین موارد در آن رصد شده و در حال حاضر به‌عنوان مرکز شیوع ویروس شناخته می‌شود.

روز ششم فروردین روزنامه آلمانی در‌اشپیگل به نقل از مقام‌های آن کشور گزارش داده بود که بر سر نام ویروس اختلاف وجود دارد.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های اروپایی می‌گوید آقای پومپئو بر نامیدن کرونا به نام ویروس «ووهان» پایفشاری کرده‌است.

این خبرگزاری همچنین گزارش داده که وزرا به توافق نرسیده‌اند، هرچند جملگی بر سر نیاز به تلاش‌های مشترک در برابر همه‌گیری ناشی از آن هم‌رای بودند؛ «نتیجه آن‌که با وجود بیانیه مشترک وزیران اقتصادی گروه هفت در روز پیش از آن و استفاده از واژگان کووید-۱۹، وزیران خارجه با صدور بیانیه مشترک مخالفت کردند».

مقام‌های آمریکایی البته تاکید کرده‌اند در گروه هفت اتحاد وجود دارد و اساسا قرار نبود بیانیه مشترکی از سوی وزرای خارجه صادر شود.

شبکه ای‌بی‌سی نیز گزارش مشابهی منتشر کرده، شبکه خبری فاکس نیز گزارش مشابهی را در مورد اختلاف بر سر نام ویروس بازنشر کرده‌است.

البته انتقادهای دولت آمریکا از چین بر سر اطللاع‌رسانی در مورد شیوع ویروس که اکنون به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شده تازگی ندارد.

وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفته بود پومپئو می‌گوید «نگرانی من این است که حزب کمونیست چین با پنهان‌کاری و ارائه اطلاعات نادرست، همچنان جلوی دسترسی جهان به خبرهای مورد نیاز را می‌گیرد؛ اطلاعات و اخباری که برای جلوگیری از رخدادی شبیه این و یا افزایش موارد ابتلا ضروری‌ست».

پیشتر در واکنش به این اتهام‌ها، وزارت خارجه چین آقای پومپئو را به «دروغ‌گویی» متهم کرده بود. پکن شدیدا به استفاده از نام «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» انتقاد کرده‌است.

مایک پومپئو خود ساعتی پس از انتشار این گزارش‌ها در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشته «در حالی‌که مسئله ویروس ووهان در صدر مسائل مورد بحث گروه هفت قرار داشت، ما همچنان به مسائل مهم دیگر نیز پرداختیم: پاسخگو کردن کشورهای سرکوب‌گر به‌خاطر رفتارهای مخربی که دارند، پیشبرد روند صلح در افغانستان و ادامه نبرد استوارمان علیه تروریسم».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا