اخبار کانادا

در صورت رعایت”فاصله اجتماعی” برای بیش از سه ماه، چهل درصد بیزینس های کانادایی ورشکست می شوند

در صورت رعایت”فاصله اجتماعی” برای بیش از سه ماه، چهل درصد بیزینس های کانادایی ورشکست می شوند

در صورت رعایت”فاصله اجتماعی” برای بیش از سه ماه، چهل درصد بیزینس های کانادایی ورشکست می شوند
پیتزافروشی پازو در شهر استرتفورد انتاریو مثل هزاران رستوران دیگر بخاطر همه گیری ویروس کرونا هفته هاست که تعطیل شده و کارکنان آن خانه نشین شده اند. اما تفاوت عمده ای که این بیزینس با دیگر رستورانها دارد ، عدم پرداخت اجاره رستوران و تعویق پرداخت اقساط وام آن است .

با این حال لری مک کیب مالک آن می داند خطر بزرگتری در انتظار رستورانش در زمان بازگشایی است و بیزینس دیگر به شکل قدیم آن نخواهد بود:« می دانم کار کردن خیلی مشکل خواهد بود. تعداد کارکنان به اندازه قبل نخواهد بود و فضای قابل استفاده داخل رستوران به مراتب کوچکتر خواهد شد . به نظرم در بهترین حالت در صورت بازگشایی می توانیم از 50 درصد فضای رستوران استفاده کنیم و البته همیشه هم باید آماده باشیم که در صورت وجود موج دوم بیماری ، دوباره رستوران را ببندیم. با این شرایط واقعا نمی دانم چطور می شود برای مشتریان میز رزرو کرد »

البته این ماجرا تنها محدود به رستورانها نیست و هر بیزینس که با مشتری و مراجعه کننده سروکار دارد باید به فکر راهی تازه برای استفاده از فضای دفتر و یا محل کار باشد. برای مثال خطوط هوایی به برداشتن صندلی های میانی فکر می کنند و تمام مسافران باید داخل هواپیما ماسک داشته باشند.

در همین راستا اتاق بازرگانی کانادا و مرکز آمار کانادا نظرسنجی مشترکی داشته اند که طی آن مشخص شده نزدیک به 40 درصد بیزینس های کانادایی در صورتی که قرار باشد رعایت فاصله اجتماعی بیش از سه ماه به طول بیانجامد ، ورشکست می شوند. جالب است که 17 درصد بیزینس ها اشاره کرده اند اصلا تحت چنین شرایطی نمی توانند فعالیت کنند. با اینکه مشخص نشده منظور از فاصله اجتماعی دقیقا چقدر فاصله بین مشتریان باشد ،واضح است که ضاحبان بیزینس اصلا دل خوشی از این ماجرا ندارند.

با اینکه برخی رستورانها طی این مدت به صورت بیرون بر فعال بوده اند و اپلیکشن های سرویس تحویل غذا به کمک رستورانها آمده اند ولی به عقیده مک کب این نمی تواند راه حلی حتی برای بازماندن رستورانها در ماه های آینده باشد:« آنها نزدیک به 30 درصد از پول را برمی دارند و شاید حتی به زودتر ورشکست شدن رستوران کمک کنند.

طبق آماری دیگر نزدیک به 53 درصد از رستورانهای کانادا درحال حاضر فعال هستند ولی مشخص نیست اواخر ماه جون چقدر از آنها همچنان فعال باشند.

مک کب تخمین می زند پس از بازگشایی او تنها بتواند 30 درصد درآمد دوران قبل از کووید 19 را داشته باشد:« ما تابستان قبل 70 نفر پرسنل داشتیم ولی فکر می کنم لااقل دو سالی طول بکشد تا بتوانیم به همان شرایط برگردیم. البته تمام این برآوردها بستگی به این دارد که موج دوم در راه نباشد چون ما نمی توانیم دائم در حال بستن و باز کردن باشیم . با این شرایط اصلا نمی شود کار کرد. »

مک کب از تسهیلاتی که دولت برای پرداخت حقوق کارکنان ایجاد کرده راضی است ولی به نکته جالبی اشاره می کند و می گوید :« برای من سخت است که از دولت پول بخواهم چون اصلا نمی دانم قرار است چند نفر برای من کار کنند.هر چند که این کمک هم موقتی است و راه حل نمی تواند باشد. ما بزودی به جایی می رسیم که حمایتی در کار نیست و باید به صورتی خودمان را اداره کنیم. حالا ما صاحب محل کارمان هستیم و مشکلی از این بابت نداریم ولی هزاران بیزینس که باید اجاره بها پرداخت کنند ، راه سختی برای ادامه کار دارند. شاید بشود اجاره را برای سه ماه به تعویق انداخت ولی بهر حال نیاز به آینده نگری برای چند سال دیگر است »

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا