حملات سایبری آمریکا علیه ایران در واکنش به حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حملات سایبری آمریکا علیه ایران در واکنش به حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حملات سایبری آمریکا علیه ایران در واکنش به حمله به تاسیسات نفتی عربستان
گزارشهایی مبنی بر یک حمله مخفی سایبری به ایران از سوی آمریکا منتشر شده است. گفته میشود که این حمله در واکنش به حمله به تاسیسات نفتی آرامکو صورت گرفته است. آمریکا و عربستان سعودی ایران را مسئول این حملات میدانند.
دو منبع آگاه آمریکایی که نخواستند هویتشان فاش شود، خبر حمله سایبری این کشور به ایران را رسانهای کردهاند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۲۴ مهر (۱۶ اکتبر) با انتشار گزارشی از واشنگتن خبر حمله سایبری آمریکا به ایران را به نقل از این دو منبع آگاه رسانهای کرده است.
گفته میشود که این حمله سایبری در واپسین روزهای ماه سپتامبر و در واکنش به حملات روز ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان صورت گرفته است.
هدف از این حمله سایبری آسیب رساندن به توانایی “تبلیغاتی” جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است. یکی از دو مسئولی که خبر حمله سایبری را رسانهای کرده گفته است که در اثر این حمله سایبری بخشی از سختافزارهای جمهوری اسلامی ایران آسیب دیدهاند. این مسئول توضیح بیشتری درباره این آسیب سختافزاری نداده است.
گفته میشود که آمریکا پس از حملات روز ۱۴ سپتامبر به آرامکو بر آن بوده تا بدون درگیر شدن مستقیم با نیروهای ایران، با جمهوری اسلامی ایران مقابله کند.
حمله به ابزارهای تبلیغاتی ایران
حمله سایبری اخیر بنا بر گزارش رویترز محدودتر از حملات سایبری مشابهی است که پیشتر از سوی آمریکا علیه ایران صورت گرفته است. به عنوان نمونه، حمله سایبری آمریکا پس از سرنگونی پهپاد این کشور در ماه ژوئن و همچنین حملات سپاه به نفتکشها در نزدیکی بندر فجیره در ماه مه، گستردهتر از حمله سایبری اخیر اعلام شده است.
آمریکا، عربستان، بریتانیا، فرانسه و آلمان ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی آرامکو میدانند. این در حالی است که ایران هرگونه مداخله در این حملات را تکذیب کرده است. لازم به یادآوری است که شورشیان حوثی رسما مسئولیت حمله به تاسیسات نفتی عربستان برعهده گرفتهاند.
وزارت دفاع آمریکا تا کنون درباره حمله سایبری اخیر این کشور علیه ایران از ابراز نظر خودداری کرده است.
الیسا اسمیت، سخنگوی پنتاگون گفته است که این وزارتخانه به لحاظ دلایل امنیتی، درباره فعالیتها و حملات سایبری اطلاعرسانی نمیکند.
جیمز لوییز، کارشناس مسائل سایبری مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن به خبرنگار رویترز گفته است: «شما با استفاده از حملات سایبری میتوانید بدون کشتن مردم یا منفجر کردن به طرف مقابل آسیب برسانید.» این کارشناس در ادامه گفته است که بهرهگرفتن از شیوههای متعارف نظامی احتمالا نمیتواند تغییری در رفتار حکومت ایران بدهد.
گفته میشود در یک بازه زمانی ۳۰ روزه بین ماههای اوت و سپتامبر، گروهی که شرکت مایکروسافت از آنها به عنوان گروه “فسفر” یاد میکند اقدام به شناسایی ۲۷۰۰ حساب کاربری در ایران کرده و ۲۴۱ حساب را مورد حمله قرار دادهاند.
همین گزارش ایران را متهم به پخش اخبار کذب و اطلاعات ناصحیح میکند. سال گذشته، تحقیقات صورت گرفته از سوی رویترز نشان داده بود که ایران ۷۰ وبسایت برای پیشبرد تبلیغات خود در ۱۵ کشور جهان راهاندازی کرده است.
تلاشهای مشابهی برای پیدا کردن حسابهای کاربری مشکوک در شبکههای اجتماعی که از سوی ایران راهاندازی شدهاند نیز آغاز شده است.