جو بایدن در اولین روز ریاستجمهوری خود پروژه خط لوله انتقال نفت کانادا به آمریکا را میبندد
جو بایدن در اولین روز ریاستجمهوری خود پروژه خط لوله انتقال نفت کانادا به آمریکا را میبندد
جو بایدن در اولین روز ریاستجمهوری خود پروژه خط لوله انتقال نفت کانادا به آمریکا را میبندد
جو بایدن در اولین روز ریاستجمهوری خود پروژه خط لوله انتقال نفت کانادا به آمریکا را میبندد
به گزارش CTV، یک منبع نزدیک به جو بایدن، رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده اعلام کرد پس از شروع فعالیت خود در روز چهارشنبه، پروژه خط لوله کیاستون (Keystone XL) را بهطور دائمی منتفی خواهد کرد. طبق اسناد توجیهی انتقال، این برنامه تحت عنوان یک دستورالعمل پس از مراسم تحلیف جو بایدن در چهارشنبه بیستم ژانویه، اجرایی خواهد شد.
توسعه خط لوله کیاستون، یک پروژه برونمرزی بحثبرانگیز محسوب میشود که به دنبال ایجاد زیرساختهای موجود برای انتقال نفت خام کانادا به ایالاتمتحده شکل گرفته است. هدف این پروژه، تحویل روزانه ۸۳۰ هزار بشکه نفت خام استخراج شده در آلبرتا به پالیشگاههای جنوب آمریکا است. این پروژه برای اقتصاد کانادا و استان آلبرتا حیاتی است و هزاران شغل به موفقیت این پروژه وابسته شده است.
تصمیم برای لغو این پروژه در اولین روز ریاستجمهوری جو بایدن در حالی اتفاق خواهد افتاد که او قبلاً به جاستین ترودو قول داده بود تصمیمگیری درخصوص این لوله انتقال نفت را به مذاکرات فیمابین بیشتری موکول کند.چراغ سبز برای آغاز این پروژه در زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ داده شده بود و به نظر میرسد این تصمیم صرفاً اقدامی در جهت مقابله با دولت پیشین آمریکا و سیاستهای آن باشد.
لغو پروژه خط لوله کیاستون بخشی از قول جو بایدن برای لغو اقداماتی است كه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریكا هنگام حضور در سمت ریاستجمهوری آمریکا انجام داده است. بایدن همچنین وعده داده است که ایالاتمتحده مجدداً به توافق پاریس که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ از آن خارجشده بود، ملحق خواهد شد.
کریستن هیلمن، سفیر کانادا در ایالاتمتحده، روز یکشنبه در بیانیهای گفت که دولت کانادا هنوز به این پروژه پایبند بوده و خط لوله کیاستون متناسب با برنامههای زیستمحیطی و آب و هوایی کانادا است. در این بیانیه هیچ توضیحی در مورد وعده بایدن برای پایان دادن به این قرارداد ارائه نشده است.
وی همچنین اعلام کرد: دولت با ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای ایجاد اقتصادی تمیزتر و مقاومتر و فراتر رفتن از هدف فعلی كاهش گازهای گلخانهای در سال ۲۰۳۰، از طرح تقویت اقلیم خبر داده و کانادا تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانهای خود را به صفر خواهد رساند.
گسترش خط لوله کی استون اعتراض گروههای بومی و حافظان محیطزیست را در دو کشور در پی داشته و این افراد نگران نشت سوختهای فسیلی و صدمه دیدن طبیعت هستند. در سال ۲۰۱۹ بخشی از این خط لوله دچار نشت شده و یکمیلیون و ۴۰۰ هزار لیتر نفت وارد طبیعت داکوتای شمالی شد.
آنامی پاول، رهبر حزب سبز کانادا، از لغو این پروژه اظهار خرسندی کرده و در مقابل جیسون کنی نخستوزیر آلبرتا از طرفداران جدی این طرح محسوب میشود و نسبت به این تصمیم واکنش جدی نشان داده است.
ارین اتول رهبر محافظهکاران فدرال نیز لغو این پروژه را ضربهای سنگین به شرایط اقتصادی هزاران خانواده کانادایی دانسته که پیشازاین براثر همهگیری کرونا دچار مشکلات اقتصادی شدهاند. وی پیشبینی کرد لغو این پروژه در روابط دو کشور تأثیر نامطلوبی داشته باشد.