اخبار ایراناخبار جهان

جایزه ۱۵ میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات در مورد عبدالرضا شهلایی، یک فرمانده سپاه در یمن

جایزه ۱۵ میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات در مورد عبدالرضا شهلایی، یک فرمانده سپاه در یمن

جایزه ۱۵ میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات در مورد عبدالرضا شهلایی، یک فرمانده سپاه در یمن
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران می‌گوید این وزارت‌خانه برای دریافت اطلاعات در مورد فعالیت‌های اقتصادی، همکاران و شبکه عبدالرضا شهلایی، یکی از فرماندهان ارشد سپاه قدس در یمن، ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده‌است.

برایان هوک، ۱۴ آذر ماه، به خبرنگاران گفته است عبدالرضا شهلایی «از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، مستقر در یمن» است.

به گفته آقای هوک این جایزه، بخشی از اقدامات واشینگتن برای دریافت اطلاعاتی‌ست که فعالیت‌های سپاه پاسداران را برملا می‌سازد: «شهلایی سابقه‌ای بلند در حمله به آمریکایی‌ها و متحدان ما در سطح بین‌المللی دارد».
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا افزوده است که «او برنامه‌ریزی چندین سوءقصد علیه نیروهای ائتلاف در عراق را برعهده داشته، سلاح و مواد منفجره در اختیار گروه‌های افراطی شیعه قرار داده، حمله ۲۰ ژانویه ۲۰۰۷ در کربلا که به کشته‌شدن پنج و زخمی شدن سه سرباز آمریکایی انجامید را برنامه‌ریزی کرده است».

حمله‌ای که این مقام آمریکایی به آن اشاره دارد در بهمن ۱۳۸۵ رخ داد. در آن زمان در حالی که نخستین واحد از نیروهای تازه‌نفس آمریکایی وارد بغداد شده بودند، در مجموع طی بیست و چهار ساعت دست کم ۲۴ سرباز آمریکایی در نقاط مختلف عراق کشته شدند.

چند روز بعد رسانه‌های ایالات متحده گفتند دولت آن کشور در مورد نقش احتمالی ایران و یا نیروهای تعلیم‌دیده توسط این کشور، در «ربودن و کشتن پنج سرباز آمریکایی در کربلا» تحقیق می‌کند.

ارتش آمریکا نیز دست به بازداشت صدها تن از نیروهای سپاه المهدی زد و پنتاگون آن‌ها را نیروهای متحد ایران و «خطری مهم‌تر از القاعده در عراق» توصیف کرد. سپاه المهدی تحت رهبری مقتدی صدر قرار داشت.

برایان هوک در بخش دیگری از اظهاراتش در جریان کنفرانس خبری خود عبدالرضا شهلایی را متهم کرده در جریان توطئه برای سوءقصد به عادل جبیر، سفیر وقت عربستان در واشینگتن، در سال ۲۰۱۱/۱۳۹۰ نیز نقش داشته‌است.

موضوع توطئه برای سوءقصد به سفیر وقت عربستان از موضوعات خبرساز بود. در آن زمان اریک هولدر، وزیر دادگستری وقت آمریکا، دو شهروند ایران را به اتهام توطئه برای ترور آقای جبیر تحت تعقیب قرار داده بود.

در همان بازه زمانی فردی به‌نام منصور ارباب سیار بازداشت شد و گفته شد فرد دیگری به‌نام غلام شکوری، از اعضای ارشد سپاه قدس، نیز تحت تعقیب قرار گرفته‌است.

روزنامه واشینگتن‌پست آبان ۱۳۹۰ گفته بود منصور ارباب‌سیر قصد داشته «طرح ترور» را به درخواست «پسر عمه خود» به نام عبدالرضا شهلایی، از افراد ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، اجرا کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی این اتهام‌ها را رد کرده بودند. سفیر ایران در سازمان ملل گفته بود «این اتهام واهی مقامات آمریکایی در ادامه سیاست معروف ضد ایرانی آنها و با انگیزه‌های سیاسی و نیز انحراف افکار عمومی جهان» وارد شده است.

برایان هوک در ادامه از حضور عبدالرضا شهلایی در یمن «عمیقا ابراز نگرانی» کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا