با تصویب قانونی در نوا اسکوشیا،همه افراد بالای 19 سال استان پس از مرگ اهدا کننده عضو محسوب می شوند !
با تصویب قانونی در نوا اسکوشیا،همه افراد بالای 19 سال استان پس از مرگ اهدا کننده عضو محسوب می شوند !
با تصویب قانونی در نوا اسکوشیا،همه افراد بالای 19 سال استان پس از مرگ اهدا کننده عضو محسوب می شوند !
نوآ اسکوشیا دوشنبه اولین حوزه قضایی در آمریکای شمالی شد که سیاست رضایت اهدای عضو عمومی را اجرا کرد.
بدین معنا همه مردم در استان اهدا کننده عضو محسوب میشوند مگر این که رسما از این کار انصراف دهند. کودکان زیر 19 سال از این قانون معاف هستند.
از آنجا که این استان پیشگام اجرای این قانون شده، دکتر استفن بید مدیر پزشکی برنامه اهدای عضو و بافت نوا اسکوشیا گفت برنامههای اهدای عضو سراسر کانادا با دقت موفقیتهای اجرای این طرح را در این استان دنبال میکنند.
برمبنای آخرین آمار ارایه شده از سوی سرویسهای خون کانادا، 250 کانادایی در حالی که منتظر پیوند بودند در سال 2019 جان خود را از دست دادند. شمار این تعداد بیشتر از 223 نفری بود که سال 2018 به همین دلیل جان باختند. آنها همچنین نشان دادند که کانادا هنوز کمبود اندامهای اهدایی دارد و 4419 بیمار هنوز از پایان سال 2019 منتظر پیوند هستند.
بقیه کانادا برای اهدای عضو هنوز برمبنای سیاست انتخاب عمل میکند؛ به این معنی که هر فرد در زمانی که زنده است باید امضا بدهد که قصد دارد اهدا کننده عضو باشد. با این حال چه کسی به عنوان اهدا کننده ثبت نام کرده باشد یا نه، طبق معمول این نزدیکان هستند که در مورد اهدای اعضای بدن حرف آخر را میزنند.
بید گفت: «واقعا فکر میکنم میتوانیم مراقبتهای بهتری در پایان زندگی برای اهدا کنندگان بالقوه خود و خانوادههای آنها ارائه کنیم. در پایان می توانیم اندامهای بیشتری را به گیرندگان پیوند بزنیم و برای کسانی که منتظر پیوند بافت هستند، بافت بیشتری برای پیوند ارایه کنیم».
بید گفت طبق این روش جدید میتوان در پنج سال کمکهای اهدای عضو را 30 تا 50 درصد افزایش داد.البته این قانون بدون مناقشه نبوده است.
پیش از این، انجمن آزادیهای مدنی کانادا گفته بود این استان نباید برای بدن مردم تصمیم بگیرد.
کارا زویبل، مدیر برنامه آزادیهای بنیادی انجمن آزادیهای مدنی کانادا در این زمینه گفت: «افراد نسبت به آنچه برای بدنشان اتفاق میافتد دارای استقلال هستند و نباید کشور یا ایالت در این زمینه وارد عمل شود».
ماریکا وارن، استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه دالاهو نیز گفت نگران است که این قانون تأثیر منفی بر گروههای آسیب پذیر بگذارد.
وی در Conversation نوشت: «تازه واردان به كانادا، افرادی كه وضعیت نامطلوب زندگی دارند یا افرادی كه سطح تحصیلات پایین تری دارند ، بیشتر در معرض این خطر قرار میگیرند كه چگونه اطمینان حاصل كنند كه اعضای آنها برخلاف میل شان اهدا نشود».
اسپانیا، ولز، کرواسی، شیلی ، فرانسه و پرتغال چند کشور محدودی هستند که سیستم رضایت اهدای عضو را اجرایی کرده اند.
برخی از کشورها مزایای سیستم انصراف را دیدهاند ، در حالی که برخی دیگر این موارد را ندیده اند.
این قانون در ولز نیز موفقیتآمیز بوده و از سال 2015 این قانون در آنجا اعمال شده است. شیلی پس از اجرای این قانون به دلایل مختلف، از جمله کمبود آموزش و زیرساختهای پیوند و همچنین نگرشهای عمومی ، شاهد کاهش اهدای عضو بود. برزیل همچنین پس از اجرای سیستم انصراف، شاهد کاهش اهدای عضو بود و در نتیجه سیاست خود را تغییر داد.