اخبار ایران

اوج تنش در منطقه؛ چه اتفاقاتی ممکن است در سالگرد کشته شدن سلیمانی بیفتد؟

اوج تنش در منطقه؛ چه اتفاقاتی ممکن است در سالگرد کشته شدن سلیمانی بیفتد؟

اوج تنش در منطقه؛ چه اتفاقاتی ممکن است در سالگرد کشته شدن سلیمانی بیفتد؟
ایران وایر – حسن جعفری: یک سال برخی رویدادهای دیگر، از جمله انتخاب «مصطفی الکاظمی» به نخست وزیری عراق، مسیر قبلی جمهوری اسلامی را دشوارتر هم کرده است.

اما گذشت یک سال از کشته شدن قاسم سلیمانی مطلقا به این معنی نیست که جمهوری اسلامی دست از قهرمان‌سازی سلیمانی برداشته یا بی‌خیال تصویری شده است که خود آن را پدید آورد.

خیابان‌های تهران این روزها پر شده است از پوسترها و بنرهای «مرد میدان» و تصاویری از سلیمانی در حالات مختلف. یک دیوارنگاره دیگر هم از او در مرکز تهران رونمایی شد و بی‌شمار نماهنگ و ویدئو گیم و پازل نیز با تصاویر او سر از بازارها درآورد.

مخمصه جمهوری اسلامی
سرمایه‌گذاری عظیمی که در طول دو دهه صرف قهرمان‌سازی از قاسم سلیمانی در ایران شد منافعی فراوان برای جمهوری اسلامی در عرصه سرکوب، حذف نگاه‌های مختلف و تثبیت پروپاگاندا داشت. اما این حجم از پروپاگاندا بی دردسر هم نبوده و باعث فشارهایی از سوی هواداران دوآتشه شده است. در هفته‌ها و ماه‌های اخیر اصرار این هواداران به «انتقام سخت» مخمصه‌ای را برای مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران پدید آورده است.

شاید همین پیگیری‌های مصرانه بود که دو هفته پیش رهبر جمهوری اسلامی را واداشت تبیینی جدید درباره انتقام سخت ارایه دهد و تاکید کند سیلی سخت به آمریکا «غلبه نرم‌افزاری» و «اخراج آمریکا از منطقه» است.

از آن پس و در ده روز اخیر بود که تقریبا هر مقام سیاسی و نظامی در ایران که نامی از قاسم سلیمانی برد، با دو عبارت «غلبه نرم‌افزاری» و «اخراج آمریکا از منطقه» جمله‌سازی کرد.

به هر روی، دست‌کم تاکنون، چیزی بیش از این جمله سازی‌ها دیده نشده و اقدامات صرفا منحصر به مواردی از قبیل «شناسایی و تشکیل پرونده برای ۴۸ متهم در ترور قاسم سلیمانی» و «اعلام وصول طرحی جدید در مجلس» بوده است.

ماشین پروپاگاندا، این بار در خدمت قاآنی
با این حال می‌توان نشانه‌هایی دید که جمهوری اسلامی از چندی پیش مصم شده فضای تبلیغاتی برساخته را به مثابه سرمایه‌ای موجود در خدمت بگیرد و از «اسماعیل قاآنی» چهره‌ای کاریزماتیک‌تر ارایه دهد.

تریبون‌هایی که در این مدت در اختیار او گذاشته شده، بزرگ نمایی‌هایی که از او در رسانه‌های وابسته به سپاه صورت گرفته و تندتر شدن سخنرانی‌های او گواهی بر این تصمیم است.

به هر حال قاسم سلیمانی نیز از جایی به بعد در کانون قهرمان‌سازی جمهوری اسلامی واقع شد.

در روزهای اخیر اسماعیل قاآنی حضوری پررنگ و مستمر در رسانه‌های جمهوری اسلامی داشته است.

او در جلسه غیرعلنی مجلس، که اقدامی نه چندان معمول بود، مقام‌های آمریکا را تهدید کرد به شیوه زندگی سلمان رشدی روی خواهند آورد.

قاآنی در مراسم روز جمعه هم مقام‌های آمریکایی را به عملیاتی از داخل خاک آمریکا تهدید کرد.

قهرمان‌سازی از قاآنی شاید به ثمر بنشیند شاید هم بعد از مدتی کنار گذاشته شود. اما موضوع دیگر فرمانده نیروی قدس نیست. حتی اگر هفته‌های آتی هم بدون دردسر بگذرد، جمهوری اسلامی با چندین چالش دست و پنجه نرم می‌کند که فقط یک قلم از آن‌ها فروریزی هیمنه‌اش نزد سازمان سرکوب و حس تحقیری که بر هواداران مستولی شده است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا