اخبار جهان

اسکاتلند ، اولین کشور در جهان که محصولات ویژه دوران پریود را برای تمام زنان مجانی کرد

اسکاتلند ، اولین کشور در جهان که محصولات ویژه دوران پریود را برای تمام زنان مجانی کرد

اسکاتلند ، اولین کشور در جهان که محصولات ویژه دوران پریود را برای تمام زنان مجانی کرد
اسکاتلند اولین کشور جهان است که محصولات بهداشتی دوران قاعدگی (پریود) را برای همگان مجانی کرده است.

مجلس اسکاتلند سه‌شنبه عصر به اتفاق آرا طرح رایگان بودن محصولات پریود (عادت ماهانه) در این کشور را تصویب کرد. ‌

از این پس دولت محلی اسکاتلند قانونا موظف است تا مطمئن شود تامپون و نوار بهداشتی به طور رایگان برای همه کسانی که به آنها نیاز دارند فراهم شود.

دولت محلی اسکاتلند ۳۲ شورای شهر دارد که باید درباره شیوه اجرای این قانون تصمیم بگیرند تا مطمئن شوند “همه نیازمندان” به انواع مختلف این محصولات بهداشتی “دسترسی قابل قبول و متناسب با شان انسانی‌‌” به آنها داشته باشد.
این طرح از کجا آمد؟

این طرح سلامتی را اولین بار مونیکا لنون، از اعضای حزب کارگر در مجلس اسکاتلند مطرح کرد. خانوم لنون از سال ۲۰۱۶ پایان دادن به “فقر پریود” را در برنامه‌هایش قرار داد و ار آن زمان برای تحقق این هدف تلاش می‌کرد.

او روز تصویب این طرح را “روزی افتخارآمیز برای اسکاتلند” خواند و گفت: “این قانون بر زندگی زنان و دختران و هر کس که پریود می‌شود تاثیر به‌سزایی می‌گذارد.”

خانونم لنون می‌گوید کارزار او توانسته تغییرات مثبتی در شیوه‌ برخورد افراد با پریود بگذارد و باعث شده که “در جامعه آزادانه‌تر درباره آن صحبت شود.”

“چند سال پیش امکان نداشت که بتوانیم در صحن مجلس اسکاتلند درباره عادت ماهانه زنان صحبت کنیم اما الان مسئله‌ای عادی است. نمایندگان هم علاقه داشتند عضوی از این کارزار باشند که شامل بررسی مسائلی مثل یائسگی، اندومتریوز و انواع مختلف محصولات بهداشتی دوران پریود و تاثیر آنها بر محیط زیست بود.”
فقر پریود چیست؟

فقر پریود یعنی افرادی که از اقشار کم‌درآمد جامعه هستند توانایی تهیه محصولات بهداشتی مناسب در دوره قاعدگی را ندارند.

دوران پریود به طور متوسط پنج روز طول می‌کشد و تهیه محصولاتی مثل تامپون و نوار بهداشتی می‌تواند ماهانه حدود ۸ پوند (معادل ۱۰/۶۶ دلار آمریکا) هزینه داشته باشد که بعضی از زنان توانایی پرداخت این هزینه را ندارند.
این مسئله چقدر مهم است؟

سازمان خیریه یانگ اسکات از بیش از دو هزار نفر در این باره نظرسنجی کرده است. نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که از هر چهار نفری که در اسکاتلند دانش‌آموز یا دانشجو هستند یک نفر برای تهیه محصولات بهداشتی در دوران پریود مشکل دارد.

نتیجه تحقیقات در کل بریتانیا نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد دختران توانایی تهیه محصولات بهداشتی دوران قاعدگی را ندارند، ۱۵ درصد آنها به سختی این اقلام را تهیه می‌کنند و ۱۹درصد مجبورند از محصولاتی ارزان‌تر که چندان مناسب استفاده در دوران پریود نیست، استفاده کنند.

علاوه بر فقر پریود این قانون با قبح پریود در جامعه هم مقابله کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۷۱ درصد از دختران ۱۴-۲۱ ساله از خرید محصولات بهداشتی مربوط به دوران قاعدگی احساس شرم دارند.

این قانون همین‌طور سعی دارد تا از تاثیر منفی عادت اهانه بر تحصیلات کم کند. در نظرسنجی‌های انجام شده نیمی از دختران شرکت‌کننده گفته‌اند به دلیل پریود بودن نتوانسته‌اند به مدرسه بروند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا