ارسال پیام به ایران، بدون اجازه رئیس جمهور آلمان
ارسال پیام به ایران، بدون اجازه رئیس جمهور آلمان
ارسال پیام به ایران، بدون اجازه رئیس جمهور آلمان
دویچه وله :رئیس جمهور آلمان تلگرامی انتقادی را به سفارت آلمان در ایران ارسال کرد.گفته میشود این پیام بدون تأیید اشتاینمایر به مقامات ایرانی تحویل داده شد. دلیل این “اشتباه” مشکلات ارتباطی دفتر ریاست جمهوری در برلین اعلام شده است.
رسانههای آلمانی زبان از “اشتباهی ناخوشایند” مینویسند که دفتر رئیسجمهوری آلمان در رابطه با پیام تبریک فرانک اشتاینمایر، رئیس جمهور این کشور به حسن روحانی به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی در روز ۲۲ بهمنماه امسال مرتکب شده است.
روزنامهی”تاگس اشپیگل” به نقل از محافل نزدیک به دفتر ریاست جمهوری مینویسد، رئیس جمهور آلمان در واقع برخلاف رویه معمول، به دلیل تحولات جاری در ماههای گذشته، امسال قصد ارسال پیام به تهران را نداشت اما به طور اتفاقی (به اشتباه) یک متن انتقادی آماده شده، با زبانی به گونهای غیرمعمول صریح، به سفارت آلمان در تهران ارسال شد و از سوی سفارت به دست مقامات ایرانی رسید.
در ادامه تأکید شده است، “رئیس جمهور آلمان صریحا آخرین تصمیم (اتخاذ این تصمیم) درمورد انتقال یا عدم انتقال پیام را، برای خود محفوظ نگه داشته است”، نکتهای که “از سوی دفتر ریاست جمهوری اما به وضوح به سفارت آلمان در تهران ابلاغ نشده است”.
منابع آگاه میگویند، «برپایهی این اشتباه، متن آماده شده، زودتر از موعد و بدون تأیید رئیس جمهور در تاریخ ۵ فوریه (۱۶ بمهن) از طریق سفارت آلمان به مقامات ایرانی تحویل داده شده است.»
بنا بر این اطلاعات، ارسال تصادفی (اشتباهی) پیام، تازه پس از آن مشخص شد که تصمیم رئیس جمهور مبنی بر عدم ارسال پیام تبریک در تاریخ هفتم فوریه امسال (۱۹ بهمن) به عنوان بخشنامه از طریق وزارت امور خارجه آلمان به سفارت این کشور در تهران ابلاغ شد.
سفیر آلمان در تهران متعاقبا طرف ایرانی را از این موضوع که امسال پیام تبریکی از سوی رئیس جمهور آلمان دریافت نخواهند کرد و همچنین این موضوع که تحویل سهوی متنی بدون تأیید نهایی رئیس جمهور صورت پذیرفته است، مطلع کرده است.
ایران در ماههای گذشته، روزهای ناآرامی را پشت سر گذاشته است. جرقهی اعتراضات آبانماه در ایران که با اعلام افزایش بهای سوخت زده شد، به گفتهی برخی منابع بیش از هزاران کشته در پی داشت. مقامات ایران تاکنون اطلاعاتی در مورد شمار کشتههای اعتراضات آبانماه منتشر نکردهاند. چندی پس از این حوادث و با بالاگرفتن اعتراضها در ایران به ویژه از سوی خانوادههای کشتهشدگان و بازداشتیهای آبانماه، کشته شدن هدفمند قاسم سلیمانی به دست آمریکا در عراق نگاهها را متوجه سمتی دیگر کرد؛ آغاز فصل تازهای از تنشها میان ایران و آمریکا. تنش میان این دو کشور که با حملات تلافیجویانه ایران به پایگاههای آمریکایی در عراق همراه بود، به شلیک به گفته مقامات ایرانی “غیرعمدی” به هواپیمای مسافربری اوکراینی و کشته شدن ۱۷۶ سرنشین آن ختم شد.
با توجه به این تحولات، پیشتر در هشتم فوریه (۱۹ بهمنماه) خبرگزاری آلمان هم در گزارشی از عدم ارسال پیام تبریک از سوی فرانک اشتاین مایر به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب در ایران خبر داده بود.
سال گذشته به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، رئیس جمهور آلمان پیام تبریکی برای رئیس جمهور ایران ارسال کرد که در آن اشتاین مایر به مقامات ایرانی، “تبریکات صمیمانه”از جمله “از سوی مردم کشورش” را ابلاغ کرده بود. پیام تبریک اشتاین مایر سال گذشته با انتقادهای فراوانی در آلمان روبرو شد.