ارسال پرونده «سحر تبر» به دادگاه انقلاب تهران
ارسال پرونده «سحر تبر» به دادگاه انقلاب تهران
ارسال پرونده «سحر تبر» به دادگاه انقلاب تهران
پرونده فاطمه خویشوند که در شبکههای اجتماعی به “سحر تبر” شهرت یافته بود، به دادگاه انقلاب ارسال شده است. وکیلان خویشوند خواهان تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه شده بودند.
روز یکشنبه هشتم دی (۲۹ دسامبر) خبرگزاری ایرنا به نقل از سعید دهقان، یکی از دو وکیل مدافع فاطمه خویشوند نوشت که تداوم بازداشت موکلش ضروری نیست و با «فلسفه قانونی بازداشت و نیز منطق قضایی» همخوانی ندارد. به همین جهت باید قرار بازداشت او به قرار وثیقه تبدیل شود.
به گفته دهقان، پرونده قضایی خویشوند که تحت نام “سحر تبر” در اینستاگرام فعالیت میکرد از سوی دادسرای ارشاد به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارسال شده تا در این باره تصمیمگیری شود.
دهقان تاکید کرده است که خویشوند هنگام دستگیری در اوایل مهر سال جاری بالای ١٨ سال سن داشته، اما او به استناد اقداماتی تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است که در زمان وقوع آنها هنوز به سن قانونی رشد نرسیده بوده و “در واقع کودک محسوب میشده است”.
بر این اساس وکیلان خویشوند تاکید کردهاند که رسیدگی به پرونده او «به طور مطلق در صلاحیت دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان است.»
انتقاد از صدا و سیما
دهقان همچنین از صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتقاد کرده و گفته است، تلویزیون ایران پیش از اثبات اتهام وارده، برنامهای با محوریتِ موکل او پخش کرده است.
آخر آبان در بخش خبری شبکه دوم تلویزیون دولتی ایران برنامهای تحت عنوان «صریح درباره فرهنگ» پخش شد که شامل “اعتراف” و ابراز ندامت خویشوند بود.
این برنامه واکنشهای فراوانی را در شبکههای اجتماعی برانگیخت، زیرا یک “روانشناس” در ملا عام اعلام کرده بود که رفتارهای خویشوند ناشی از اختلالهای روانی است
وکیل خویشوند هم درگفتوگو با ایرنا بر این نکته تاکید ورزیده و گفته است که بر اساس اسناد و مدارک روانپزشکی، موکل او سالها پیش از رسیدن به سن قانونی رشد به “افسردگی عمده” و “سایکوز” مبتلا بوده و به همین دلیل، چند بار پیش از رسیدن به سن قانونی رشد، در بیمارستانهای تهران بستری بستری شده است.
اتهامهای وارده به “سحر تبر”
به گفته پیام درفشان، دیگر وکیل مدافع “سحر تبر”، در کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ارشاد اتهامهای موکلش به این شرح عنوان است: «معاونت در افساد فیالارض، تشویق به فساد از طریق تشویق جوانان به اباحهگری، توهین به مقدسات از طریق توهین به حجاب و تحصیل مال نامشروع».
فاطمه خویشوند در حساب اینستاگرام خود عکسهایی را منتشر میکرد که از جانب مقامات قضایی جمهوری اسلامی “هنجارشکن” بهشمار میروند. این سلبریتی اینستاگرامی گفته بود که دهها بار عمل جراحی زیبایی کرده و طوری وانمود کرده بود که گویا عکسهایی که با کمک نرمافزارهای تغییر چهره تهیه میشدند، طبیعی هستند.
هادیانفر، رئیس پلیس فتای جمهوری اسلامی گفته است که ۵۱ هزار “شاخ اینستاگرامی” (سلبریتی) ردیابی و شناسایی شدهاند و “فعالیت مجرمانه” آنها در حال بررسی است.