اخبار ایران

احکام سنگین پرونده هفت تپه| وکیل اسماعیل بخشی: با جوسازی سیاسی انتظار این احکام را داشتیم

احکام سنگین پرونده هفت تپه| وکیل اسماعیل بخشی: با جوسازی سیاسی انتظار این احکام را داشتیم

احکام سنگین پرونده هفت تپه| وکیل اسماعیل بخشی: با جوسازی سیاسی انتظار این احکام را داشتیم
در حالی که صدور احکام سنگین برای فعالان کارگری در پرونده هفت تپه با اعتراضات گسترده روبرو شده است، وکیل مدافع اسماعیل بخشی نیز می‌گوید با توجه به جوسازی‌های سیاسی، صدور چنین احکامی دور از انتظار وکلای پرونده، کارگران، و فعالان کارگری نبوده است.

کانال تلگرامی سندیکای کارگران هفت تپه، روز یکشنبه ۱۷ شهریور به نقل از فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی فعال کارگری، با اشاره به احکام صادره اخیر در پرونده «هفت تپه» صدور احکام سنگین کارگران و فعالان کارگری پرونده هفت تپه، نوشت که با توجه به جوسازی های سیاسی و پیشداوری های مسئولان ارشد قوه قضائیه و برخی رسانه های مرتبط صدور احکام سنگین کارگران برای وکلای پرونده و کارگران و فعالان کارگری «دور از انتظار نبوده است.»

در ادامه این متن آمده است که گزارش ضابطان بر مبنای «تئوری توطئه» تنظیم شده و تمام اعتصاب ها و تجمع های کامیونداران، فرهنگیان، بازاریان، دانشجویان، کارگران و … را منتسب به خارجی ها دانسته و از همان آغاز، در سراسر دادرسی، با این تصور که موکل، «مجرم است نه متهم»، رسیدگی در دادسرا و دادگاه صورت گرفته است.

بر اساس متن منتشره در این کانال تلگرامی، این وکیل دادگستری به بی طرف نبودن ماموران امنیتی وزارت اطلاعات و ضابط تاکید کرده و گفته است که «درخصوص برخی اتهام های انتسابی اسماعیل بخشی، اساسا ،دادگاه انقلاب صلاحیت ذاتی برای رسیدگی نداشته است.»

بنا به گفته خانم زیلابی «قاضی مقیسه، در واقع در یک رسیدگی ناتمام، بدون برگزاری جلسه دادگاه یکی از موکلانم، به صورت ناگهانی و شتابزده، اقدام به صدور رأی کرده و بدون حضور وکلا، به متهمان ابلاغ گردید و تاکنون به وکلا ابلاغ نگردیده است.»

احکام سنگین قوه قضائیه برای فعالان کارگری و اعضای تحریریه گام که روز گذشته به صورت غیررسمی منتشر و از سوی وکیل سپیده قلیان نیز تایید شد، مورد انتقادات بسیار زیادی قرار گرفت.
کارگران «نیشکر هفت تپه» سال گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از سه ماه دستمزد معوقه خود دست به اعتصاب، تحصن، و ابراز نظر به شیوه‌های مسالمت آمیز زدند. اما پاسخ حکومت به این اعتراضات، سرکوب آنها توسط نیروهای حکومتی بود. اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت تپه، و سپیده قلیان، فعال مدنی، از جمله افرادی هستند که در رابطه با همین اعتراض‌ها بازداشت و شکنجه شده بودند. آن‌ها پس از افشاگری شکنجه شدن خود بار دیگر بازداشت شدند.
احکام صادر شده پرونده هفت تپه حتی اعتراض چند نماینده مجلس را نیز به همراه داشت و حتی یکی از نمایندگان در یک توئیت خطاب به ابراهیم رئیسی نوشت که «احکام اخیر نشان از آن دارد که رویکرد آقای رئیسی بسیار خشن‌تر از اسلافش است.»

همچنین سندیکای کارگران هفت تپه نیز با محکوم کردن این احکام در بیانیه ای نوشت: «کارگران و زحمتکشان هنوز خشم و کینه و تنفر خود را نشان نداده اند، هنوز عزم جزم نکرده اند تا نشان دهند با حضور خود، زمین را به لرزه در خواهند آورند. روزی فرا خواهد رسید که با اتحاد و همبستگی، زمین زیر پای صاحبان زر و زور و مدافعان آنان را داغ خواهیم کرد.»

براساس اخبار غیررسمی از منابع کارگری، احکام سنگین زندان برای این افراد و چند نفر از کارگران و فعالان کارگری صادر شده است.

جمال حیدری‌منش، وکیل سپیده قلیان، در صفحه اینستاگرام خود از صدور رای متهمان پرونده هفت تپه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب خبر داد و نوشت که «مطابق این حکم غیر مستدل و بدون توجه به دفاعیات مطروحه در دادگاه» سپیده قلیان در مجموع به ۱۸ سال حبس محکوم شده است.
بنابر این گزارش امیرحسین محمدی فرد، سردبیر نشریه گام، امیر امیرقلی عضو تحریریه نشریه گام، ساناز الهیاری، عضو تحریه نشریه گام، و عسل محمدی دانشجو و عضو تحریریه نشریه گام هر کدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده اند.

ایالات متحده بارها برخورد امنیتی ایران با اقشار مختلف در ایران، از جمله کارگران و زنان، را محکوم کرده است. وزارت خارجه آمریکا چندی پیش در پیامی گفته بود که رژیم جمهوری اسلامی با هزینه‌ای که در سوریه کرده است، می‌توانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا