اجرای رقص با یک قطعه مشهور موسیقی گیلان توسط گروه ملی باله پارس ونکوور در کانادا
اجرای رقص با یک قطعه مشهور موسیقی گیلان توسط گروه ملی باله پارس ونکوور در کانادا
اجرای رقص با یک قطعه مشهور موسیقی گیلان توسط گروه ملی باله پارس ونکوور در کانادا
گروه ملی باله پارس ونکوور در کانادا با استفاده از یکی از قطعات مشهور موسیقی گیلان، کلیپ یا ویدئوی تصویری کوتاهی در فضای مجازی منتشر کرد که با واکنش کاربران همراه شد.
«آزیتا صاحب جمع» بنیانگذار و رهبر این گروه، رقص نگاری این پروژه هنری را بر عهده داشته است و با استفاده از تجربیات خود در این زمینه، گوشه هایی از حرکات موزون و رقص های متنوع گیلانی را به نمایش گذاشته است.
در تولید این کلیپ، از آهنگ «ای خون بجی» از آثار مشهور ناصر وحدتی، خواننده مشهور گیلانی استفاده شده است و اعضای گروه ملی باله پارس همراه با این قطعه شاد به هنرنمایی می پردازند.
«آزیتا صاحب جمع» در گفتگو با صدای آمریکا می گوید:« در طول سالهای گذشته در جشنواره های مختلف، بسیاری از رقص های فولک یا محلی مانند آذری، ارمنی، کردی یا جنوبی ایران را اجرا کرده ایم و در این زمینه بسیار فعال هستیم. با توجه به شباهت های مناطق زیبا و طبیعت سرسبز ونکوور با گیلان، تصمیم گرفتیم از اجرای رقص گیلکی فیلمبرداری کنیم تا بصورت یک ویدئوی کوتاه منتشر شود، این نخستین پروژه تصویری گروه است که به این صورت منتشر کردیم و با استقبال زیادی هم مواجه شده است.»
آزیتا صاحب جمع که از شاگردان عبدالله ناظمی و از اعضای پیشین باله ملی پارس است، پس از پیروزی انقلاب و به دلیل محدودیت های موجود در ایران، ناچار به مهاجرت به کانادا شد و گروه ملی باله پارس ونکوور را در سال ۱۹۹۰ تشکیل داد.
اعضای این گروه را فرزندان ایرانیان مهاجر و نسل های دوم و سومی که تشکیل می دهند که بسیاری از آنها هنوز ایران را ندیدند ولی عشق زیادی به فرهنگ و هنر و ریشه های خود دارند.
آثار گروه ملی باله پارس در دو بخش فولک و سنتی (ایرانی) اجرا می شود و رقصندگان پس از گذراندن دوره های مختلف آموزشی، در مراسم، برنامه های فرهنگی یا جشنواره های رقص در گوشه و کنار جهان، به هنرنمایی می پردازند.
آزیتا صاحب جمع در این باره می گوید:« من باله را بصورت کلاسیک فراگرفتم و تمامی حرکات، تمرینات یا تکنیک های هنرجویان را در این چهارچوب طراحی کردم، ولی برنامه های ما حال و هوایی ایرانی دارد و در رقص نگاری قطعات، از المان های فرهنگی یا هنری سرزمین باستانی و کهن خود الهام می گیرم، هدف ما این است که باله ای درست کنیم که از ریشه های ایرانی ما سرچشمه گرفته باشد.»
گروه ملی باله پارس امسال سی امین سالگرد تأسیس خود را جشن می گیرد و امیدوار است با انتشار کلیپ های تصویری بیشتر در فضای مجازی، رقص های زیبای فولک و ایرانی را به هنردوستان معرفی کند.