اخبار جهان

ابراز نگرانی دانشگاه‌های آمریکا از افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی

ابراز نگرانی دانشگاه‌های آمریکا از افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی

ابراز نگرانی دانشگاه‌های آمریکا از افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی
گزارش‌های خبری از دانشگاه‌های مختلف آمریکا از ماساچوست گرفته تا میشیگان، حاکی از تداوم و حتی افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی از دانشگاههای آمریکاست

دانشگاه‌های آمریکا از افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی با وجود در دست داشتن ویزای معتبر ابراز نگرانی کردند.
گزارش‌های خبری از دانشگاه‌های مختلف آمریکا از ماساچوست گرفته تا میشیگان، حاکی از تداوم و حتی افزایش دیپورت دانشجویان ایرانی از دانشگاههای آمریکاست.

یک مهندس ۲۷ ساله که برای مدرک دکترا در دانشگاه ایالتی میشیگان اقدام کرده بود روز دوشنبه گذشته از فرودگاه « دیترویت مترو » بارگردانده شد. یک هفته قبل از آن نیز یک دانشجوی ۲۴ ساله از دانشگاه نورث ایسترن آمریکا به بوستون فرستاده شد درحالیکه دوستان او در فرودگاه تظاهرات اعتراضی داشتند.
این موضوع بر روی دانشجویان تاثیرات بد دارد
افزایش تنش‌های ایران و آمریکا موجب نگرانی مدافعان حقوق مهاجران نیز شده است. دانشگاههای آمریکا امیدوارند دانشجویان برتر دنیا برای نشستن سرکلاسهای درس دغدغه نداشته باشند.

تری هارتل، معاون رئیس شورای آموزش آمریکا، که حدود ۱۸۰۰ دانشکده و دانشگاه را تحت پوشش دارد در این رابطه گفت: دانشگاه‌ها خیلی نگران اتفاقاتی که در شرف وقوع است هستند چراکه بسیار غیرقابل پیش‌بینی و ظاهرا تصادفی است. این بدان معناست که وقتی دانشجویان خارجی ویزا می‌گرفتند خیالشان راحت بود ولی الان تا به دانشگاه نرسند نفس راحت نمی‌کشند. گمرک و حفاظت از مرزهای ایالات متحده آمریکا نیز می گوید که در بازرسی‌های جدید جزئیاتی که قبلا بررسی نمی‌شد نیز مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

افزایش اخراج دانشجویان ایرانی از دانشگاه‌های آمریکا
به گفته این آژانس هیچ تضمینی وجود ندارد که هر کسی که دارای ویزای مجاز ورود به خاک ایالات متحده است بتواند وارد خاک آمریکا شود و در روز صدها نفر از ورود به آمریکا محروم می‌شوند. علی رهنما، مشاور حقوقی اتحادیه روابط عمومی ایرانیان مقیم آمریکا، نیز در این رابطه گفت : اکنون اخراج این تعداد دانشجو عادی نیست و بعضی مسائل تغییر کرده است.

به گفته وی حداقل ۱۷ دانشجوی ایرانی از آگوست ۲۰۱۹ تاکنون از آمریکا اخراج شده‌اند درحالی که سالهای پیش این رقم حدود یک یا دو مورد بود. به گفته وکلا بیشتر پرونده‌ها مربوط به یک مرکز بوستون با ۱۱ مورد اخراجی است.

کارل رز، مدیر اجرایی اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، نیز گفت: این روند واضح است اما دلایل آن همچنان پوشیده است. ما نمی‌دانیم این تصمیمات از دفتر بوستون گرفته شده و یا از طرف دولت ترامپ است چون همه این کارها پنهانی انجام می‌شود. وی افزود: شاید علت این امر تعداد زیاد دانشجویان باشد یا اینکه این تصمیم شخصی نسبت به ایرانیان باشد.

یک پرونده در کانون توجه
هفته پیش محمد شهاب دهقانی حسین، با وجود دستور قاضی از آمریکا اخراج شد. دوستان دانشگاهی او در فرودگاه تجمع کردند و راهها را بستند با این وجود باز هم او از فرودگاه لوگان بازگردانده شد. وکلای او گفتند ویزای این دانشجوی ۲۴ ساله بدلیل بررسی‌های اضافه باطل شده است. به او گفته شده شرکتی که پدرش در آن کار می کرده با سپاه ایران در ارتباط بوده است. این درحالی است که مقامات آمریکا از یکسال قبل دهقانی مورد ارزیابی قرار داده بودند.
حمایت هارتل از دانشجویان بین‌المللی
هارتل، شرایط فعلی را بخشی از روند بزرگتر دانسته و می‌گوید: تعداد دانشجویان بین‌المللی در آمریکا کم شده است و ما فکر می‌کنیم علت آن استقبال کم از آنها است.

وی افزود: بیش از یک میلیون دانشجوی خارجی در آمریکا تحصیل می‌کنند که ۱۲ هزار نفرشان ایرانی هستند. البته فقط ایرانی‌ها تحت شرایط جدید قرار نگرفته‌اند بلکه دانشجویان سایر کشورها مانند چین نیز از شرایط جدید اذیت شده‌اند. او ادامه داد: ما نگران تمام دانشجویان هستیم چه ایرانی، چه چینی و چه آلمانی. ما می‌خواهیم از تمام دانشجویان استقبال کنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا