اخبار ایران

«آژیر خطر در تهران»؛ دروغگوهای بدسابقه این دفعه چه چیز را مخفی می‌‌کنند؟!

«آژیر خطر در تهران»؛ دروغگوهای بدسابقه این دفعه چه چیز را مخفی می‌‌کنند؟!

«آژیر خطر در تهران»؛ دروغگوهای بدسابقه این دفعه چه چیز را مخفی می‌‌کنند؟!
رادیو پیام اسرائیل: برگرفته از کیهان لندن : جمعه شب دهم بهمن‌ماه ۹۹ وضعیت در تهران غیرعادی بود. شنیده شدن صدای آژیر خطر ممتد در مناطقی از تهران و همزمان هک شدن وبسایت‌های فرودگاهی و لغو چندساعته‌ی پروازها در فرودگاه «خمینی» و تغییر مسیر هواپیمای شرکت «ترکیش ایرلاین» که قرار بود در تهران فرود آید اما به باکو رفت، زنجیره‌ای از رویدادهای مشکوک بود که مسئولان و نهادهای حکومتی را که طبق معمول سکوت در پیش گرفته بودند تا با دامن زدن شایعات در شبکه‌های اجتماعی، واقعیت به فراموشی سپرده شود، مجبور به واکنش کرد.

حمیدرضا گودرزی معاون امنیتی استانداری تهران ادعا کرد این صدا به دلیل اختلال در یکی از سیستم‌های صوتی (دزدگیر) «یکی از مراکز» حوالی «شهرک آزمایش» بود اما درجاتی مدیرکل ستاد بحران تهران در ادعایی عجیب و مضحک به «شبکه خبر» صداوسیما گفت «سامانه بارشی در گردنه قوچک و جاجرود شدید بود و آب به آژیر نفوذ کرد!» .

اما تناقض این ادعا در این است که صدای آژیر خطر در شهرک آزمایش، شهرآرا، مرزداران و آریاشهر در غرب تهران شنیده شد در حالی که یکی از مسئولان استانی می‌گوید آب در آژیرهای گردنه قوچک و جاجرود که در شرق و شمال‌شرقی تهران‌ قرار دارند نفوذ کرده و باعث «اختلال در سیستم» آن شده است!

از سوی دیگر برخی منابع داخلی ادعا کرده‌اند «نقص فنی» و «احتمال سقوط» باعث تغییر مسیر ایرباس هواپیمای ترکیش «پرواز TK874» شده است. اما این ادعا نیز درست نیست. در عین حال شایعه‌‌ی سقوط این هواپیما مطرح شد که مسئولان فرودگاهی آن را رد کردند و مدعی شدند شرایط جوی مناسب نبوده و خلبان تصمیم گرفت در تهران فرود نیاید.

هواپیمای ترکیش ایرلاین حوالی ساعت ۲۰:۰۰ از استانبول به نزدیکی تهران می‌رسد. بررسی‌‌های رکورد پرواز از وبسایت «فلایت رادار ۲۴» نشان می‌‌دهد خلبان برای فرود آمدن ارتفاع پرواز را کم کرده اما دوباره اوج می‌‌گیرد و بیش از ۴۵ دقیقه در آسمان شمال و شمال شرق تهران چرخ می‌‌زند و در نهایت به سمت باکو پرواز می‌‌کند. اگر این هواپیما نقص فنی می‌داشت می‌بایست در کمترین زمان ممکن در نزدیکترین فرودگاه که در تهران بوده به زمین می‌‌نشست نه اینکه حدود یک ساعت در محدوده‌ای خاص بچرخد و سپس به باکو پرواز کند!

حساب توئیتر «آئرورا اینتل» که عمدتاً خبرهای امنیتی- نظامی را منتشر می‌کند نوشته است که آژیر خطر در تهران برای این به کار افتاده که ظاهراً یک هواپیما، در محدوده‌ی سیستم دفاع هوایی مرتبط با تولید موشک بالستیک حرکت می‌کرده است.

در این میان، بار دیگر احتمال یک حمله سایبری و پرواز جنگنده‌های اسرائیلی اف-۳۵ در آسمان ایران مطرح شد. در واکنش به این مسئله یک مقام آگاه در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مصاحبه با تسنیم ورود جنگنده‌های اسرائیلی به آسمان ایران را تکذیب کرد و گفت «ماجرای دیشب هیچ ارتباطی با تهدیدات هوایی که منجر به فعال شدن سیستم پدافند هوایی کشور بشود نداشته است.»

خبرگزاری تسنیم توضیح داد «شعاع عملیاتی F-35 در حالت عملیاتی حدوداً ۱۲۰۰ کیلومتر است و حتی اگر هواپیما در بالاترین ارتفاع به‌ منظور کاهش مصرف سوخت حرکت و مسیر کاملاً مستقیم را هم طی کند کفاف رسیدن به مرکز ایران را نمی‌دهد و برای چنین عملیاتی باید یا بر فراز آسمان و یا روی زمین در یکی از کشورهای همسایه اقدام به سوختگیری کند که در این صورت امکان پنهان نگاه‌داشتن عملیات مقدور نیست.»

پیشتر برخی منابع گزارش داده بودند که ارتش اسرائیل موفق شده با طراحی مخازن جدید سوخت، بُرد پرواز هواپیماهای رادارگریز F-35‌ را بطور ویژه افزایش دهد.

روزنامه اسرائیلی «اورشلیم پست» آنچه جمعه شب در تهران گذشت را به انفجاری در حوالی سفارت اسرائیل در هندوستان ربط داد. در این گزارش آمده «روز جمعه یک بمب در هند در نزدیکی سفارت اسرائیل منفجر شد. ایران در گذشته سعی داشته اسرائیلی‌های خارج از کشور و مکان‌‌های دیپلماتیک اسرائیل را هدف قرار دهد. در تابستان، در چندین تأسیسات ایران انفجارهای مرموز اتفاق افتاد از جمله تأسیسات اتمی در نطنز و تاسیسات موشکی خجیر در نزدیکی تهران. تهران طی روزهای اخیر آنچه را لفاظی‌های نظامی اسرائیل می‌خواند رد کرده و به اورشلیم در ارتباط با هرگونه تجاوزی هشدار داده است.»

از سوی دیگر، برخی منابع عربی می‌‌گویند شنیده شدن صدای آژیر خطر در تهران و اختلال پروازهای فرودگاه «‌خمینی» ممکن است مربوط به حمله سایبری بوده باشد.

در حالی که آژیر خطر جمع‌شب در آستانه‌ی چهل و دومین سالگرد انقلاب اسلامی برای بسیاری از پایتخت‌نشینان ایران یادآور روزهای جنگ هشت ساله با عراق بود ولی اظهارات ضد و نقیض مقامات جمهوری اسلامی دوباره شلیک موشک‌‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به هواپیمای مسافری اوکراین را زنده کرد که سحرگاه هشتم ژانویه ۲۰۲۰ روی داد و ۱۷۶ کشته بر جای گذاشت.

شنیده شدن آژیر خطر در تهران در شبکه‌‌های اجتماعی بازتاب زیادی داشت و از واکنش‌‌های مردم پیداست کاملاً به مقامات جمهوری اسلامی بی‌‌اعتمادند.

ناگفته نباید گذاشت که احتمال انجام یک ماموریت نظامی یا حمله سایبری و یا ترکیبی از هر دو در این رویداد کم نیست به ویژه آنکه اسرائیل با روی کار آمدن دولت بایدن که به نظر می‌رسد به دنبال معامله با جمهوری اسلامی است، انگیزه کافی برای اینگونه اقدامات دارد. مقامات اسرائیل در روزهای گذشته بارها در مورد خطرات بازگشت مجدد آمریکا به برجام و تاثیر احیای توافق اتمی بر افزایش مجدد تهدیدات گوناگون از سوی رژیم تهران هشدار داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا