اخبار جهان

آمریکا برای خشمگین کردن چین اژدرهای پیشرفته به تایوان می‌فروشد

آمریکا برای خشمگین کردن چین اژدرهای پیشرفته به تایوان می‌فروشد

آمریکا برای خشمگین کردن چین اژدرهای پیشرفته به تایوان می‌فروشد

العربیه :ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه 21 ماه مه اعلام کرد، این کشور با فروش 18 اژدر سنگین‌ وزن به قیمت 180 میلیون دلار به کشور تابوان موافقت کرد. به نظر می‌رسد که ایالات متحده با این اقدام چین را خشمگین خواهد کرد.

آژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا وابسته به وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) از فروش ۱۸ فروند اژدر سنگین وزن پیشرفته Mk-۴۸ Mod ۶ به تایوان خبر داد.

وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام این معامله گفت، تحویل این اژدرها به تایوان «در خدمت منافع اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و همچنین با هدف کمک به (تایوان) در مدرن سازی نیروهای مسلح و حفظ توانایی دفاعی قابل اعتماد این کشور صورت می‌گیرد».

وزارت خارجه آمریکا افزود: «این توافق همچنین به ثبات سیاسی، توازن قدرت و پیشرفت اقتصادی در منطقه، کمک خواهد کرد».

ایالات متحده آمریکا تقویت توانایی‌های نظامی تایوان را یک اولویت استراتژیک می‌داند زیرا این کشور با هدف مقابله با نفوذ روزافزون چین در منطقه انجام می‌شود.
مشخصات وویژگی‌های اژدر آمریکایی Mk 48

اژدر Mark 48 اژدری است پرسرعت که جهت شلیک شدن از زیردریایی‌های سنگین طراحی شده و توانایی هدف قرار دادن زیردریایی‌های اتمی و یا شناورهای پیشرفته را داراست.

طبق سایت « weaponryloxblog»، این اژدر در اواخر سال 1960 و در طول جنگ سرد برای مقابله با زیردریایی‌های شوروی طراحی شد؛ و از سال 1972 جایگزین اژدرهای Mk-37 و Mk-14 در نیروی دریایی ایالات متحده شده است. با روی کارآمدن زیردریایی‌های جدید کلاس آلغای شوروی برنامه‌ای جهت ارتقای اژدر تحت عنوان ADCAP انجام شد که توانایی‌های جدیدی به اژدر می‌داد. آزمایش‌هایی جهت سنجش توانایی‌های جدید اژدر از جمله سیستم الکترونیکی آن صورت گرفت؛ نوع جدید اژدر Mk-48 Mod 4 نام گرفت و در سال 1985 ساخت آن شروع شد و در سال 1988 به طور رسمی به کارگرفته شد. از آن زمان تا کنون توانایی‌های گوناگونی به اژدر داده‌شده‌است و موجب ساخت اژدرهای Mk-48 Mod 6 و mod 7 شده که آخرین آن در سال 2008 آزمایش شد.

اژدر Mk-48 جهت شلیک از مقر اژدر زیردریایی طراحی شده است و زیردریایی‌های ایالات متحده از جمله زیردریایی‌های کلاس Ohio، Seawolf، Los Angeles، Virginia مجهز به این اژدر می باشند. این اژدر همچنین در زیردریایی‌های کانادا، استرالیا و هلند نیز مورد استفاده قرار گرفته‌است.

اژدرهای Mk-48 و Mk-48 ADCAP را می‌توان از طریق تجهیزات مخابراتی نصب‌شده بر روی آنها هدایت کرد. همچنین این اژدرها به گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که بتوانند به صورت خودکار هدف را شناسایی و مورد اصابت قرار دهند. نحوه‌ی عملکرد اژدر به این گونه‌است که وقتی به سمت هدف شناور شلیک می‌شود به طرف Keel کشتی(کیل عبارت است از صفحه‌ای فلزی و مستحکم که به صورت عمودی و یا افقی در کف کشتی قرار دارد و وظیفه آن حفظ ساختار شناور است.) حرکت می‌کند و پس از برخورد به آن منفجر شده و کیل (که ستون فقرات شناور محسوب می‌شود) را به دو نیم تقسیم می‌کند که این باعث نابودی ساختار شناور می‌شود؛ همچنین اژدر این توانایی را دارد که در صورت عدم اصابت به هدف دور بزند و مجددا به سمت هدف حرکت کند.
عصبانیت چین از آمریکا

دولت چین تایوان را جزء‌لاینفک خاک خود می‌داند وبارها اعلام کرده است، استقلال جزیره تایوان را قبول ندارد و روزی این جزیر را با زور به خاک خود ضمیمه خواهد کرد.

ایالات متحده برغم داشتن روابط دیپلماتیک مناسب با چین اما یکی از همپیمانان مهم تایپه به شمار می‌رود و کنگره آمریکا دولت این کشور را به فروش اسلحه سنگین به تایپه ملزم کرده است.

روابط بین تایپه و واشنگتن در زمان رئیس جمهوری دونالد ترامپ بیشتر بهبود یافت ، در حالی که روابط واشینگتن با پکن رو به وخامت گذاشت.

فروش این اسلحه پیشرفته در زمانی صورت می‌گیرد که «تسای اینگ-ون» رئیس جمهوری تایوان، برای دور دوم ریاست جمهوری خود قسم یاد کرد و گفت به شدت ادعا‌های چین درباره حاکمیت بر تایوان را رد می‌کند.

چین نیز در واکنش به سخنان رئیس جمهوری تایوان گفت، «اتحاد مجدد» اجتناب ناپذیر است و هرگز استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد.
سال گذشته نیز دولت آمریکا با فروش 108 تانک ام1 آبرامز M 1 Abrams و مقداری مهمات ضدهوایی و ضد تانک به ارزش دو میلیارد دلار و همچنین بیش از 60 فروند جنگنده اف-16 به تایوان موافقت کرده بود.

پکن پیش از این نیز به آمریکا هشدار داده بود اگر به تایوان تسلیحات نظامی بفروشد با اقدام مقابله جویانه چین مواجه خواهد شد. ارتش چین در تازه‌ترین بیانیه خود به شدت از فروش تسلیحاتی آمریکا انتقاد کرده است.

چین به تازگی از فرانسه نیز به همین دلیل انتقاد کرده و از پاریس خواسته بود که قرارداد تسلیحاتی با تایوان را «فسخ» کند.

پکن در بیانیه خطاب به موضوع فروش اسلحه فرانسه به تایوان گفت: «چنین معامله ای با این جزیره که پکن ادعای حاکمیت آن را دارد و توسط دولت مخالف اداره می‌شود، ممکن است، به روابط چین و فرانسه آسیب برساند».

براساس مطبوعات تایوانی، معامله تسلیحاتی پاریس با فروش تایپه شامل تعدادی ناوچه های فرانسوی که نیروی دریایی تایوانی در دهه 1990 خریداری کرده و در آن زمان باعث بروز بحران دیپلماتیک میان چین و پاریس شد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا