اخبار ایران

۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی: علی خامنه‌ای مسئول اول تبدیل کرونا به یک فاجعه ملی است

۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی: علی خامنه‌ای مسئول اول تبدیل کرونا به یک فاجعه ملی است

۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی: علی خامنه‌ای مسئول اول تبدیل کرونا به یک فاجعه ملی است
۱۰۰ فعال سیاسی و مدنی روز یکشنبه ۱۰ فروردین رهبر جمهوری اسلامی را «مسئول اول تبدیل اپیدمی کووید- ۱۹ به یک فاجعه ملی» خوانده و تاکید کردند که حسن روحانی نیز «با همسویی با آقای خامنه‌ای در پنهانکاری و مرتبط کردن بحران کرونا به توطئه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دشمن، در تشدید این روند سهیم بوده است».

حمید احمدی، عبدالعلی بازرگان، بهروز بیات، بهروز خلیق، مهرداد درویش‌پور، مهدی جامی، فرج سرکوهی، مریم سطوت، کاظم علمداری، احمد علوی، رضا علیجانی، نصرالله لشنی، مهران مصطفوی و محسن یلفانی از جمله امضاءکنندگان این بیانیه هستند.

نویسندگان این بیانیه تاکید کردند: پنهانکاری «حکومت و نیروهای امنیتی‌اش» درباره شیوع ویروس کرونا به دلیل مواردی چون حضور مردم در انتخابات مجلس و راهپیمایی ۲۲ بهمن، «فرصت طلایی» را از مردم ایران برای مهار این ویروس خطرناک گرفت.

برخی از مقامات وزارت بهداشت ایران اذعان کرده‌اند که ویروس کرونا از اوایل بهمن در ایران شیوع پیدا کرده است. مقامات جمهوری اسلامی بهمن‌ پارسال شیوع ویروس کرونا در ایران را تکذیب کرده بودند. برخی از چهره‌های اصول‌گرا نیز هدف از گزارش‌ها درباره شیوع کرونا را تاثیرگذاری بر انتخابات می‌دانستند.

این فعالان سیاسی و مدنی در بیانیه خود با اشاره به سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای از جمله «حمله بیولوژیک» و «حضور اجنه در صف دشمن» و همچنین مواردی چون اخراج پزشکان بدون مرز از ایران تاکید کردند که «جان و حیات تک تک شهروندان ایران به گروگان رهبر نظام، مشاورانش و نیروهای نظامی- امنیتی درآمده» و دولت «گوش به فرمان نیز دنباله‌رو همین سیاست شده» است.
رهبر جمهوری اسلامی روز سوم فروردین در سخنرانی نوروزی‌اش بدون ارائه هیچ توضیح یا شواهدی، دولت آمریکا را به «ساخت ویروس کرونا» متهم کرد.

او پیش از این هم به رئيس ستاد کل نیروهای مسلح ایران دستور داده بود که با توجه به اینکه ممکن است شیوع کرونا یک «حمله بیولوژیک» باشد، یک رزمایش پدافند بیولوژیک برای مقابله با آن انجام شود.

نویسندگان این بیانیه این پرسش را مطرح کرده‌اند که آیا صندوق توسعه ملی «می‌بایست صرف سپاه قدس گردد و نباید در امر حیاتی سلامت مردم هزینه شود» و همچنین چرا سرمایه موسسات اقتصادی زیر نظر آیت‌الله خامنه‌ای برای مقابله با کرونا صرف نمی‌شود.

در بیانیه یاد شده همچنین این پرسش مطرح شده که «چرا رهبر و نیروهای امنیتی و قوه قضائیه تحت فرمانش درارتباط با آزادی همه زندانیان سیاسی لجبازی و مانع‌تراشی می کنند و در این شرایط نیز دست به بازداشت کسانی می‌زنند که به گردش آزاد اطلاعات یاری می رسانند؟»
رئیس‌‌جمهوری ایران روز هفتم فروردین در جلسه کمیته اقتصادی دولت با اشاره به کمبود منابع مالی دولت برای امور مقابله با شیوع کرونا، از ارسال نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی برای اجازه برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی خبر داد. آیت‌الله خامنه‌ای هنوز با این درخواست موافقت نکرده است.

در پی کشته شدن قاسم سلیمانی به‌دست نیروهای آمریکایی، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، از اختصاص ۲۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به بودجه نیروی قدس سپاه پاسداران با اجازه رهبر جمهوری اسلامی خبر داد.

امضاءکنندگان این بیانیه پرسیده‌اند: «آیا حکومتی که کوچکترین اعتراض مردمی را سرکوب می‌کند نمی‌تواند تردد درون شهری و بین شهری را کنترل و به حداقل ممکن برساند؟»

دولت ایران طرح‌های مطرح شده توسط کارشناسان از جمله تعطیلی ادارات دولتی و ممنوعیت سفر را اجرا نکرد.

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی، حسن روحانی را متهم کرده است که به خاطر «توهم توطئه» مانع از ادامه «تعطیلی ادارات» و «کنترل شیوع مجدد کرونا» شده است.

رئیس‌جمهوری ایران روز دوم فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود «توطئه ضدانقلاب» این است که در دوره شیوع کرونا در ایران «کار و فعالیت اقتصادی» تعطیل شود و برای مقابله با آن «باید روند تولید عادی باشد».

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، تا روز یکشنبه ۲۶۴۰ نفر در کشور جان باخته‌اند حال آنکه بر اساس گزارش‌های مستند رادیو فردا، تاکنون دستکم ۴۲۹۸ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا