کمیته حفاظت از روزنامهنگاران: تعداد روزنامهنگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر رسیده است
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران: تعداد روزنامهنگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر رسیده است
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران: تعداد روزنامهنگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر رسیده است
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران میگوید که شمار روزنامهنگاران زندانی ایران در سال ۲۰۱۹ به ۱۱ نفر رسیده است.
این نهاد بینالمللی با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ گزارشی از وضعیت اصحاب مطبوعات در جهان تهیه کرده که بخشی از آن به ایران اختصاص دارد و عنوان میکند که شرایط روزنامهنگاری در کشور امسال بدتر شده است.
بر اساس این گزارش که روز پنجشنبه ۲۱ آذر منتشر شد، پس از چین، ترکیه، عربستان سعودی و مصر کشورهای اریتره، ویتنام و ایران بزرگترین زندان روزنامهنگاران به حساب میآیند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارش خود به اعتراضهای آبانماه در ایران اشاره کرده که حدود یک هفته دسترسی مردم کشور به اینترنت قطع شده بود. بازداشت محمد مساعد، روزنامهنگار، در همان روزها نیز مورد دیگری است که این گزارش به آن پرداخته.
آقای مساعد که به خاطر انتشار یک توئیت بازداشت شده بود پس از چند هفته آزاد شد. وی در این توئیت نوشته بود، «سلام جهان آزاد!» و در ادامه آن گفته بود برای نشر این توئیت از «۴۲ پروکسی» مختلف استفاده کرد ولی هیچ کدام کار نمیکردند.
گزارش کمیته حفاظت از روزنامهنگاران میگوید که در پایان سال جاری میلادی دستکم ۲۵۰ روزنامهنگار در سراسر جهان زندانی هستند که در این میان چین، ترکیه، عربستان سعودی و مصر بدترین شرایط را دارند.
این گزارش میگوید که «حکومتهای اقتدارگر مانند شی جین پینگ (چین) رجب طیب اردوغان (ترکیه)، محمد بن سلمان (عربستان سعودی) و عبدالفتاح سیسی (مصر) هیچ نشانهای از کاهش فشار بر رسانههای منتقد از خود نشان نمیدهند».
طبق این گزارش، عربستان سعودی نیز در سال ۲۰۱۹ «حداقل ۲۶ روزنامهنگار زندانی داشت و به همین دلیل همراه با مصر سومین زندان روزنامهنگاران به شمار میرود».
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران عنوان کرده که «مقامات سعودی حتی تظاهر به طی مراحل قانونی نمیکنند و در ۱۸ پرونده جاری در این کشور اتهامات افراد افشا نشده است و افرادی که محاکمه شدهاند، حکمشان در خفا و شتابزده صادر شده است».