چه کنیم اضطراب ویروس کرونا نداشته باشیم؟
چه کنیم اضطراب ویروس کرونا نداشته باشیم؟
چه کنیم اضطراب ویروس کرونا نداشته باشیم؟
روشی که برای مقابله با استرس انتخاب می کنید می تواند تاثیر چشمگیری در انجام اقدامات مفید و مدیریت سلامت روانی شما داشته باشد.
شیوع بیماری کووید-19 در سراسر جهان بی تردید وحشتناک است. همه گیری یک بیماری می تواند محرکی برای بروز اضطراب در انسان باشد. در این مدت، ما نمی دانیم که بیماری در نهایت تا چه اندازه گسترده و مرگبار خواهد بود.
کنترل ذهن مهمتر از کنترل جسم است
ما نمیتوانیم از رخ دادن رویدادهای ناخوشایند در جامعه جلوگیری کنیم اما توان مدیریت و کنترل بدن، ذهن و عواطف خود را داریم.
مدیریت ذهن و عواطف در این روزها امری مهمتر از مدیریت جسمی است؛ اگر برای گرفتار نشدن به ویروس ناشناخته کرونا اختیاری نداریم، در عوض میتوانیم ذهن و عواطف خود را کنترل کنیم .
توصیههایی برای کنترل اضطراب
اخبار بیش از اندازه باعث نگرانی ناراحتی و اضطراب فراوان میشود. افراد نباید مدام رصد کننند که چه تعداد فوت کرده و چه تعداد مبتلا شده اند بلکه باید بهداشت خود و فضای خانه را کنترل کنند.
خانواده دغدغهها و موضوعات جدی خود را در این روزها که باید در خانه بمانند با یکدیگر در میان بگذارند و از این فضا استفاده کنند تا انس و محبت درون خانواده شکل بگیرد. چرا که هر چه قدر احساس ناتوانی و ناراحتی بیشتری نشان دهیم سیستم اعصاب مرکزی را دچار اختلال میکنیم و روح و روانمان پریشان میشود و خواب راحت نداریم.
با این احساس اضطراب بدن تضعیف میشود و بر اثر آن اشتها کم میشود و در نتیجه فرد نمیتواند ویتامین بدن را تامین کنید. وقتی ویتامین بدن تضعیف شود هر ویروس دیگری که به بدن منتقل شود باعث میشود بدن مدت زمان بیشتری درگیر شود.
در این روزها باید مقداری از اخبار و شبکههای اجتماعی فاصله بگیریم و کمی زندگی سنتی تری داشته باشیم مثل زمانی که تلوزیون محدود بود و شبکههای اجتماعی نبود و مردم انس و الفت بیشتری با هم داشتند.
شست و شوی مداوم دست ها به منظور اطمینان روانی از عدم ابتلا به بیماری
مردم برای اینکه از عدم ابتلا به بیماری اطمینان حاصل کنند، میتوانند، دست هایشان را مکررا بشویند. این مؤثرترین روش برای پیشگیری از بیماری است. در وهله بعدی، به دنبال اطلاعات دقیق باشند و این اطلاعات را از منابع معتبر مانند، سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و سایتهای دانشگاههای علوم پزشکی دریافت کنند. همچنین، میتوانید سوالات خود را از سامانه سلامت با شماره ۱۹۰ بپرسند.
نشر اخبار و اطلاعات نادرست، ممنوع!
مردم باید توجه کنند که قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از صحت آنها مطمئن شوند. انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل افزایش میدهد.
اخبار را از منابع معتبر دریافت کنید
برای دریافت اطلاعات موثق درباره چگونگی محافظت از خود در برابر بیماری، اخبار و توصیه های ارائه شده از سوی منابع معتبر را دنبال کنید و از رسانه هایی که شایعات و اخباری بدون منبع معتبر را پخش می کنند، دوری کنید.
مردم باید آگاه باشند که این بیماری، اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نبوده و کشندهترین بیماری نیز محسوب نمیشود؛ شاید جالب باشد که بدانید از هر صد نفری که مبتلابه این بیماری میشوند، دو نفر ممکن است که جانشان را از دست بدهند. در ضمن، بعضی از بیماریها که چندان جدی گرفته نمیشود، مرگ و میر بالایی دارند. برای مثال، سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلا به سل جان خود را از دست میدهند.
کمک حرفه ای دریافت کنید
اگر سلامت روانی شما تحت تاثیر استرس ناشی از شیوع یک بیماری قرار گرفته است، دریافت کمک حرفه ای شاید بازگشت شما به شرایط عادی را تسهیل کند. یک متخصص سلامت روان می تواند به مدیریت ترس ها و نگرانی های شما کمک کرده و همچنین به شما در اتخاذ بهترین اقدامات برای خود و خانوادهتان کمک کند.
تحرک کافی داشته باشید و حتی در خانه ورزش کنید
اگر برای رعایت ایمنی ساعات طولانی در منزل هستید، سعی کنید در منزل هم فعال باشید و بیکار نمانید. تحرک کافی داشته باشید و حتی در خانه ورزش کنید. برای قدم زدن و پیاده روی به مکانهای خلوت یا طبیعت بروید و خود را به مدت طولانی در منزل حبس نکنید. با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنید. صحبت در مورد نگرانیها به بهتر شدن حال شما کمک میکند، اما صحبتهای خود را به اخبار کرونا ویروس محدود نکنید.